יש לי בעיה אישית

יש לי בעיה אישית

אני דוחה כל דבר לרגע האחרון. לא שאאני יוצא דופן פה אבל זה מטריד אותי כי אני יודע כמה שזה לא סדר וכמה זה מסבך אותי בחיים כל הלחץ הזה בהדקה התשעים ואחת ותמיד חוזר להנהג ככה. למשל כשצריך לצאת לאיזה אירוע אני יצא בול כדי להגיע בזמן. אין לי אוויר לעצמי ואני לא מצליח להבין למה זה קורה לי.

דיל של הרגע האחרון

קראתי ושבתי וקראתי את פנייתך. לא הבנתי איזו מין בעיה יש כאן. אם זו בעיה של ארגון זמן יותר טוב, אפשר לתרגל כל מיני טכניקות. אני מכיר, למשל, אנשים שמזיזים את השעון חצי שעה קדימה ומשכנעים את עצמם לעמוד בזמני השעון הממהר. טכניקה אחרת היא "טקטיקת שינוי": להשתדל לאחר בכוונה לאירוע כלשהו. אם אין הבעיה טקטיקה כזאת או אחרת - אז מהי בעצם? הלחץ? חוסר היכולת לתכנן מראש? חוסר הרצון לתכנן מראש? האם יש לך הקשר או מצב עניינים שבו אתה פועל מתוך תכנון ומבעוד יום? אם יש מצב עניינים כזה- אולי הוא יוכל להיות קצה חוט למחשבה מכיוון אחר על כל העניין.

EdisonGirl

New member
ניסיתי פעם לכוון את השעון >

10 דק' קדימה. זה לא הלך.. כל פעם שהעפתי מבט לשעון, מלבד כשקמתי משנתי (ואז הוא באמת הצליח לרמות אותי ברגע הראשון..
), הייתי מחשבת אוטומטית 10 דק' אחורה.. השיטה הזו פעלה טוב דווקא כשהזזתי את השעות רק 2-3 דק'. זה גרם לאיחורים להיות קטנים יותר, אם בכלל, ולא הייתה לי סבלנות לחשב (כן, זה מאוד פשוט לחשב את זה, כמובן, אבל כנראה שזו הייתה השפעה פסיכולוגית כלשהי..). החיסרון בהזזת המחוגים מספר דקות מועט כ"כ הוא ברור..

EdisonGirl

New member
גם לי זה קורה..

הפיתרון שמצאתי לי, שלא תמיד עובד, הוא לגרום לרגע האחרון להיות קודם. אם זה איחור לפגישה או לבילוי, למשל, תוכל להתנות עם חבריך שאם המפגש מתקיים ב-16:30, לדוגמא, שיאמרו לך שעה אחרת, מוקדמת יותר כמובן. אתה לא תדע שהמפגש הוא ב- 16:30 וכך לא תגיע ברגע האחרון...
אפשרות נוספת היא לנסות להעתיק את המצב שאתה חש ב"רגע האחרון" לרגע שלפני כן... כלומר, אתה יודע איך זה כשאתה נזכר ברגע האחרון להילחץ כשאתה רוצה להספיק את הרכבת, אז נסה להרגיש אותו דבר 10 דק' קודם, למשל. הרבה זמן הייתי רק מתאמנת על זה, וזה לא קל, כי הרי אני יודעת שאני מרמה את עצמי... אבל בזמן האחרון, תודה לאל
, זה התחיל להשפיע. אני לא מרגישה את תחושת "הרגע האחרון" הזאת ואני מספיקה לעשות יותר... כדאי לך לנסות..

למעלה