יש לי בעיה בסיסית לגבי התוכנית...

יש לי בעיה בסיסית לגבי התוכנית...

כמעט 10 שנים אני עוקב אחרי התכניות האלה שמחפשות נוכלים ונוכחתי לדעת שיש קו מקשר בין כולם. כשאני רואה את המקרים של אנשים שנתנו לאדם מסויים את כל הכסף שלהם אני כואב בשבילם. מצד אחד כואב לי הלב אבל מצד שני אני לא מבין איזה אדם נותן לאדם שהוא לא מכיר את כל הכסף שלו. אותו עיקרון תקף לאנשים שמבקשים מין תמורת הוצאת שדים מהמתלונן. האנשים שלוקחים/גונבים הם חולים אבל גם האנשים שנותנים הם חולים. אני יכול להביא דוגמא מעניינת: תארו לכם שגנבו לי את הרכב ואני מתלונן במשטרה. כולנו מצפים שהמשטרה תחקור היכן הרכב ומי הגנב. עכשיו תארו לכם שהרכב נגנב כאשר הוא לא היה נעול. האם אתם עדיין חושבים שראוי לחקור את הגניבה הזאת? הרי הגניבה היא אסורה בכל מקרה, אבל בעל הרכב היה טיפש ברמות ומגיע לו שגנבו לו. בגלל זה כל פעם שאני רואה את המקרים האלה של אנשים תמימים שנתנו מיוזמתם כסף קשה לי לרחם עליהם. הסיפורים המעניינים הם אלה שיכולים לקרות לכל אחד מאיתנו. סיפורים כדוגמת פופיק, שיטות גניבה חדשות, "תרומות" לעמותות וכו'. לאחרונה היה כתבה ב-YNET על עמותות שלא רוצות לדווח על הכספים שלהם. מדובר בין היתר בעמותות ש"מטפלות" באנשים המסכנים שמככבים כל הזמן בתכנית שלכם. למה לא לחקור על נושא זה לדוגמא? אולי פעם אחת תקדישו תוכנית שלמה מההתחלה ועד הסוף ובה תדריכו אנשים לא להתפתות ולמסור כספים לאנשים שהם מכירים 5 דקות?

SuperKeren

New member
אני מסכימה איתך ב100%.

לא מבינה איך אנשים יכולים לתת אמונם בכל מיני שרלטנים שכאלה שהם בקושי מכירים?! גם כשאתה מכיר בנאדם, אל תסמוך עליו בעיניים עצומות. בדלתיים סגורות אין לדעת על מי אתה באמת סומך. לגבי הדוגמא של גניבת הרכב אני חושבת שהיא לא ממש במקום כי ההשוואה לא מדוייקת לחלוטין... כשאדם שוכח מפתחות התנעה ברכב זה יכול לקרות מכל מיני מצבים ולאו דווקא טיפשות. וגם אם זה כבר קרה - יש הבדל בין זה לבין לבטוח באדם זר עם נכסיך, חסכונותיך, בני משפחתך ואפילו חייך!

SuperKeren

New member
אתה מתבלבל - אני לא מצוות התכנית...

אני פה מטעם "תפוז", לשמירה על הסדר.

SuperKeren

New member
יש פה נציגות מן הסתם,

נציגת התכנית תחת הכינוי : ש ו מ ר מ ס ך הכינוי בצבע אדום, כמובן. והפורום הזה קיים בשביל לפנות אל התכנית, להביע דעתך לגבי התכנית והפרקים המשודרים, לשאול שאלות לגבי התכנית והיוצא מכך.

למעלה