יש לי בעיה גדולה מאודד

ס תם 1

New member
יש לי בעיה גדולה מאודד

קודם כל אני רוצה להגיד שזה פורום נורא נחמד וטוב שפתחו פורום כזה
אני מעדיפה להשאר חסויה
ככה, גיליתילא מזמן משהו על אח שלי-סתומרת לא ממש עליו,על חברים שלו :-\ התלבטתי אם לספר לאמא שלי-מצד אחד לא רציתי להדאיג אותה ומצד שני זה לטובת ח שלי-שלא יעשה שטויות. בסוף החלטתי לספר לאמא שלי וכבר כמה ימים אמא שלי לא ישנה בגלל זה...עוברות לה מחשבות בראש וכל זה...(כי הוא מסתובב עם החברים האלו) אני לא בטוחה שהייתי צריכה לספר לה מה אתם אומרים?שעשיתי משהו נכון?

קשה לענות על זה

גם כי אני לא יודעת בן כמה אחיך וגם כי לא ידוע מה גילית. בגדול הייתי אומרת שכדאי שתסמכי עליו יותר ושתתני לו להחליט לבד גם אם הוא בסוף יטעה אבל זה משהו שבאמת יכול לפגוע בו אולי זה לטובה.

ס תם 1

New member
שלום לך ותודה על התגובה!

זה לא ענין של לסמוך או לא לסמוך אני חושבת שהוא נגרר אחרי חברים שלו זה לא סתם משהו זה משהו שיכול לפגוע לו בחיים זה פוגע בו. זה ממש לא לטובה!!!אם זה לא היה עד כדי כך חמור לא הייתי מספרת את זה לאמא שלי אבל בגלל שאני כל כך דואגת לאח שלי-(ושוב אני אומרת שזה פוגע בו)העדפתי לספר... אולי היא תוכל אכשהו לנסות לברר משהו.

אדם שנגרר

לא בהכרח זה לרעה, יכול להיות שהוא מחפש את עצמו וכשימצא הוא יפסיק להגרר אחרי כולם. לפעמים זה נדמה לך שהוא הנגרר ובעצם הוא זה שגורר אחריו. שוב, קשה לענות לך כי אין את כל הפרטים אבל ניסית את לדבר איתו לפני שפנית לאמך? אולי לך הוא היה מספר ומתייעץ ועכשיו הוא ייסגר.

ס תם 1

New member
אני לא רוצה לפרט יותר מדי.

אבל תסמכי עלי.במקרההזה אח שלי הוא הנגרר לא אני לא ניסיתי לדבר איתו היחסים בנינו לא כל כך טובים
הוא לא מספר לי דברים והאמת היא שגם אני לא משתפת אותו בדברים שלי כך שהיחסים הם לא משהו.לא נראה לי רעיון טוב לדבר איתו זה משהו שפוגע בו,בסובבים אותו,ז"א המשפחה יש לו חברים שעושים |הדבק|שטויות בואי נגיד ככה...וגוררים אותו אחריהם-אם זה עושר למקרה הזה [אח שלי בן 17 וחצי] ומרוב חוסר אונים לא ידעתי מה לעשות אז הדבר הראשון שחשבתי עליו זה שאמא שלי-שהוא הכי פתוח איתה בעולם-אבל יודע לשקר כשצריך כמו במקרה הזה,רק היא יכולה לדבר איתו.אז סיפרתי לה

זה נשמע כאילו את מאמינה בדרך שבחרת

אז אני לא מבינה מה ההתלבטות. אם את בטוחה שצדקת אז כנראה שזו הדרך הטובה ביותר

ס תם 1

New member
כן,

משהו כזה... אני לא יודעת אם עשיתי את הדבר הנכון שסיפרתי את זה לאמא שלי זאת ההתלבטות שלי, מצד אחד-אני מרגישה שלמה עם עצמי. ומצד שני-אני לא יודעת... אני מרגישה כאילו הפלתי על אמא שלי חתיכת דבר! מה אתם אומרים על זה? מה הייתם עושים במקומי?

הממ...

אני דווקא חושבת שעשית בשכל, למרות שאולי היה כדאי לדבר איתו על זה קודם ולנסות לדובב אותו לפני הצעד הזה. אולי הוא לא יבין זאת עכשיו שסה"כ רצית את טובתו, אבל בסופו של דבר הוא יבין זאת.

מי הטועה כאן ?

בקריאה לאחור בפורום נתקלתי בשרשור. התשובות שנתתן לשואלת ממש לא במקום, אתן טועות ומטעות. ישנם דברים שעדיף להשאיר ולא לדווח עליהם אך הם דברים מינוריים בתחום הלגיטימיות כמו שתית בירה/בירות במהלך בילוי בגיל צעיר, עישון סיגריות וכו' אך במפורש ישנם דברים שחייבים להודיע על כך לפני שיהיה מאוחר כמו שימוש בסמים, הטרדות מיניות וכו' לא כל דבר אפשר ללמוד באמצעות ניסוי וטעיה ולתת לילד/נער ללמוד לבד זה לא כל דבר, לא בכל מקום ולא בכל מחיר. בכל אופן, אני מתרשם מהכותבת שהיא מפוכחת ומציאותית, יודעת את מקומה ויודעת ששיחה שלה לא תעזור לכן החליטה, וטוב שכך, לפנות ולערב את אמא.

למעלה