יש לי בעיה גדולה!

נתמ

New member
יש לי בעיה גדולה!

אני בן שמן שרוצה להרזות אני תמביש ללכת לדיטנית ואני לא יודע מה לאכול כמה ומתי זה משפיע עלי פסיכולוגית ואני מפחד שאני אשמין או אהרוס לי את הגוף. אם אכתוב פה מה הגובה שלי והמשקל ועוד פרטים יוכלו לעזור לי דרך פה? תודה מראש...

moogy1

New member
אשמח לנסות ולעזור...

שלום לך ולילה טוב, בוא ואספר לך חלק מסיפור חיי: עד לפני שנתיים היתי בחורה מלאה ובסוף התקופה גם שמנה ( עודף משקל של 20 קילוגרמים ). כל פעם שהסתלתי בראי הרגשתי כל כך רע, פשוט לא יכולתי לסבול את עצמי. בעיות נשימה, בעיות שינה, ושלא נדבר על העובדה שלא יכולתי למצוא בגדים שלא נראים כמו שק. מאוד התביישתי וסרבתי לקבל עזרה. לא היתי מוכנה לפגוש דיטנית או להצטרף לקבוצת תמיכה בשום אופן עד שהיגעתי ל - 90 קילו, ובאמת כבר לא יכלתי לסבול יותר... אז הצטרפתי לקבוצת תמיכה לשינוי הרגלי אכילה והקניית ידע בתזונה נכונה. לא יאומן כמה טוב יכול להיות - הורדתי 27 קילוגרמים, ואני שומרת על ההישג הזה כבר שנה. ( מידה 38 ). עד כאן כאב הראש הפרטי שלי. הבאתי את הסיפור הארוך הזה רק כדי להעביר את המסר כי אפשר להצליח, וכי אם אני עשיתי את זה, אז כל אחד יכול. מה לעשות בפועל? כמה דברים: א. לאכול שש ארוחות קטנות ביום כל שלוש שעות, ולא שתי ארוחות עיקריות גדולות. ב. לשתות לפחות ליטר וחצי מיים ביום ג. להרכיב כל ארוחה מחלבון פחממה וירק. למשל 2 פרוסות לחם קל, כף גבינה עד 5% שומן, מלפפון ועגבניות שרי. ד. ארוחה חמה אחת ביום המורכבת מ - 100 גרם בשר, 250 גרם פחממה ( אורז, פסטה, תפוחי אדמה ) ירקות אפויים, סלט ירקות טרי , ואים נשאר מקום גם מרק. ה. לאכול 10 פרוסות לחם קל ביום. ניתן למרוח בגבינות, חומוס, פסטרמות דלות שומן, כפית ריבה פעם ביום או כל ממרח אחר במסגרת 5% שומן. ו. פעילות גופנית!!! - צעידה של 30 דקות 3 פעמים בשבוע. ז. איך להתגבר על חשקים מתוקים? פעם בשבוע בנוסף על התפריט המלא אוכלים פרובת עוגה יפה עם גלידה ושוקולד, נרגעים , ומתחילים שבוע חדש. ( אם החלום שלך הוא דוקא שווארמה זה בסדר גמור כל אחד והסטיות האישיות שלו. אני לא יכולה לחיות בלי שוקולד. ) מקווה שעזרתי לפחות קצת בברכה אלמוג

בעיה

תאלץ להתגבר על הבושה ובטח ובטח שאינך צריך להתבייש מול הדיאטנית גם אם אתה חושב שהמשקל בקליניקה שלה לא יישא את משקלך, קבע תור ויפה שעה אחת קודם, אחרת גם משקלך וגם הבושה יגעיו לממדים "הורסים" כפי שאתה מתאר. בפורום זה הייעוץ הוא כללי ולא ניתן לתת בו ייעוצים פרטניים.

למעלה