יש לי בעיה ורציתי לשמוע את דעתכם

יש לי בעיה ורציתי לשמוע את דעתכם

יש לי שני חתולים בני שנה, מסורס ומעוקרת. לפני כ-10 ימים הבאתי
הביתה חתול שלישי (בן חודש וחצי). בתחילה שמתי אותו בחדר לחוד, ואחרי כמה ימים פתחתי את הדלת כדי שירגיש יותר חופשי.
בשלב הזה ולמעשה כבר מהיום הראשון, הוא מתנהג בצורה מאד תוקפנית גם כלפי וגם כלפי שני האחרים, קופץ עליהם ומנסה לנשוך אותם. ברור לי שהוא אחוז אימה וקשה לו להסתגל לבית חדש עם שני חתולים גדולים ממנו. אני לא מעונינת להשאיר אותו בביתי וברצוני למוסרו. העניין הוא שאיני מסוגלת למסור למישהו חתול כה תוקפני והמצב הזה מלחיץ אותי. מה דעתכם?

Yukita

Active member
מנהל
את בטוחה שהוא תוקפני?

בגיל הזה התנהגות כזו מאפיינת יותר התנהגות משחק.
&nbsp

תוקפני בהחלט

זו לא תופעה של 'משחקיות' שאותה אני בהחלט מכירה. אני חושבת שהוא מפחד מאד מהחתולים האחרים. חשבתי אולי לחכות, נניח עוד שבועיים, ולראות אם יירגע.

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי

טוב לחכות. הוא עדיין מאוד צעיר, ואם הוא תוקפני זה כנראה אומר שהוא מפוחד באמת. מאחר שיש לך חתולים, ברור לי שהתנהגויות כאלה ואחרות מוכרות לך - עם זאת, חבל למהר לוותר. אם את באמת לא רוצה אותו, חפשי בית אחר (אבל אל תניחי מראש ששם יהיה תוקפני. יתכן שמשהו בסביבה שלכם פשוט מפחיד אותו. איזה ריח או צליל), אבל--- סבלנות ונכונות לנסות בדרכי נועם ובלי לחץ עושים פלאים. יתכן שבלי כןונה יש דברים בדרך התנועה שלך או בקולך שמפחידים עבורו, וקצת ייעוץ אולי יעזור. מישהו שיבוא אלייך וירטה את האינטראקציה עשוי לייעץ בצורה מועילה. אולי שווה לך לדבר עם יועצת חתולים?

גורדיאן

New member
הוא לא תוקפני, למעשה הוא גם לא חתול.

בגיל חודש וחצי הוא רק גור, הוא עדיין לא למד להתנהג.
אני לא מבין למה את מפרשת כך את התנהגותו, אם הוא באמת היה 'אחוז אימה' הוא לא היה קופץ על החתולים האחרים אלא מתחפר במקום מסתור ולא יוצר מגע עם אף אחד. בינתיים הוא רק רוצה לשחק ולתרגל את הכישורים החברתיים שלו.
בגיל ובגודל הזה הוא גם לא מסוגל לגרום שום נזק, קצת סבלנות מצדך והוא יספוג מנה חינוכית משני החתולים האחרים ויסתגל לחיים איתם.

תודה לכם על התגובות

חושבת שלמדתי מכם משהו לגבי הצרכים של החתלתול וגם יותר רגועה כרגע לגביו. מקווה שילמד עם הזמן לחיות עם החתולים האחרים..

Yukita

Active member
מנהל
אם זה משנה משהו

האדון הנכבד בתמונה הרצ"ב, ד"ר מקוי, היה אחד מבין שלושה אחים (קפטן קירק, מר ספוק וכאמור ד"ר מקוי) שנאספו מבחוץ בגיל חודש וחצי בערך.
&nbsp
שני אחיו היו ידידותיים, אבל הוא - לא. הוא פחד מדי. כולל תוקפנות. היה לו מאוד קשה.
&nbsp
מר ספוק מצא בית, כנראה כי הוא נראה כמו רוסי כחול גזעי. קפטן קירק האמיץ והסופר ידידותי וד"ר מקוי החשדן נשארו אצלי. קפטן קירק נשאר עם אפיו המקורי, אבל ד"ר מקוי הפך לחתול מאוד אוהב. הוא הראשון מבין החמישה כאן שקופץ מיד להתכרבל עליי מול הטלויזיה ואוהב מאוד שמפנקים אותו. אורחים לא ממש רואים אותו - הוא פוחד מהם ומתחבא. אבל התוקפנות שהיתה פעם איננה. היה צורך בסבלנות ובנכונות לקבל אותו כפי שהוא.

יוקיטה

תודה! זה ועוד איך משנה.. אני יודעת שצריך לתת להם זמן להסתגל. עכשו אחרי שקראתי על דר. מקוי אמסור אותו בלב שקט יותר בתקווה שימצא לעצמו מקום טוב ובעלים אוהבים.

למעלה