יש לי בעיה מביכה

גב תפוס

New member
יש לי בעיה מביכה

ואני לא יודעת מה לעשות אשמח לקבל תשובות ממשהו שזה קרה לו,
מאז שאני אוכלת בריא: המון ירקות, המון קינואה, ללא ביצים, שיבולת שועל ,סוכר חום וכו'
אני סובלת מגאזים רבים ולא נעימים בכלל.
אני ממש אובדת עיצות אשמח לדעת איך אפשר להתגבר על כך.
תודה

ladybug6

New member
את אוכלת יותר קטניות מבעבר?

אם כן, הן ככל הנראה הסיבה, ואם כך אז ראשית - הגוף מתרגל לעיכול הקטניות ואחרי זמן מה תופעות הלוואי פוחתות.
שנית, צריך להשרות אותן ומומלץ אפילו להנביט, מעבר לערך התזונתי הגבוה זה גם משחרר את החומרים שגורמים לגזים ומפחית את תופעות הלוואי.
ושלישית, יש קטניות שקלות יותר לעיכול - עדשים מכל הצבעים, שעועית מאש, וגם האזוקי יחסית קלה (לעומת השעועית והחומוס).

זה גם יכול להיות שאת מגיבה לא טוב למשהו מסוים, נסי לשים לב מה את אוכלת שיכול לגרום לזה ונסי לבודד את הגורמים (אולי ירקות מסוימים? מוצרי סויה? קטניות? וכו').

גב תפוס

New member
אז ככה:

אני לא שותה חלב סויה - רק תה ירוק.
וקטניות אני לא אוכלת יותר מידי , ממש אולי פעם בשבוע,
אז זה לא זה. האם שיבולת שועל גורמת לגאזים?
בנוגע להנבטה: אני לא ממש יודעת להנביט פעם ניסיתי עם שעועית וגם עם עדשים התוצאה הייתה ריח רע ומסננת מלוכלכת, אז הפסקתי עם התענוג.
אולי אני אנסה שוב, בנוגע לירקות : אני אוכלת המון גזר, קישואים, ברוקולי, חצילים, כרובית , כל אלה בתוך גריל עם כף שמן, אז אין לי מושג , אגב אני לא שותה שתיה מוגזת, ודבר נוסף האם זה קשור לעוגיות , מתוק, סוכר חום , לחם בראשית כי כל אלה אני אוכלת.
תודה

שמרית211

New member
תנסי להוריד שיבולת שועל

לא כולם מסתדרים איתה
אני בעבר צרכתי לחם משיבולת שועל וסבלתי מתופעות דומות.

RSPA

New member
צריכת סוכרים (גם מנסיון) מגבירה ייצור גזים.

ladybug6

New member
כל המצליבים, לא רק כרובית

גם ברוקולי, כרוב ניצנים, קולרבי

vegetalien

New member
ויחסית אליהם,

שעועית ושאר חברותיה הקטניות הן ממש שה תמים.

באילו תבלינים את משתמשת?

אולי האש במערכת העיכול שלך חלשה? תבלין מתאים עשוי לחזק אותה.

ברוכה הבאה למועדון

מכירה את זה מקרוב לצערי

מה שבדר"כ מומלץ לעשות הוא להשרות/להנביט את הקטניות. מודה שאני עצמי לא תמיד מקפידה על כך מפאת עצלות.

הרופא שלי גם המליץ לי לנסות להחליף את החלב סויה בחלב אורז (והוא ממש לא ממתנגדי הסויה באופן כללי). בעקבות זאת הפחתתי את הצריכה של החל"ס אבל לא הפסקתי לגמרי.
בינתיים הבעיה עוד קיימת רק חייבת להודות שעם פחות כאבים..

זהו, הוצאתי את זה

למעלה