יש לי בעיה עם אמא (טאקל)

יעלי2

New member
יש לי בעיה עם אמא (טאקל) ../images/Emo53.gif../images/Emo7.gif

זהו. רשמית נכנסתי לחוג הבנות שרבות עם אמא לפני החתונה. לתומי חשבתי שאצליח להתחמק מזה.
אני אספר בקצרה מה קרה הבוקר (כן הבוקר), ותבינו מהספיור את השתלשלות הענינים. אתמול נפגשנו עם מעצבת-השלישית במספר. והבוקר סיפרתי לאמא שלי בהתלהבות איזו מקסימה היא ואיזה רעיונות מדליקים יש לה וכו וכו. אמא שלי שעד כה הביעה תמיכה רבה בכל הבחירות שלי ושל בן זוגי, ושיתפנו אותם בצורה מירבית (היא די זרמה), התחילה להטיל וטו על כל מיני רעיונות עיצוביים. לדוגמא: לא כדאי פינות ישיבה אלטרנטיביות. בשביל מה זה טוב. זה לא היה בחתונות אחרות (אלגנטיות) שהיא היתה בהם וזה לא היה חסר. וחוץ מזה כשיש ישיבה מיוחדת אנשים לא רוקדים. היות והתכוננתי לשיחה הזו וחששתי היא תגיע, חשבתי על הדברים מראש ויריתי "חבל על הזמן". אמרתי לה שהיא הלכה איתי לכל החנויות לפני בחירת השימלה ואף עזרה לי לבחור את הבד. היא לא חשבה שמגפיים לבנות מספיק יפות לשימלה וחייבים נעל קלאסית (כשאני רציתי נעלי בובה או מגף). אני גם חושבת שזה יפה אבל רציתי משהו שונה. והשיא: "מה פתאום חופת פרוכת"? כשאבא שלך ואני התחתנו, כתבו במכונות כתיבה, לא היו פלאפונים וחברים החזיקו לנו את החופה. זה מיושן (כאן כבר ממש התרתחתי)! בקיצור, לא קל לי עם זה, כי אני לא אוהבת להרגיש שאני עושה דווקא, ולהיפך ואנטי, אבל לא יתכן שבגלל שבחתונות אחרות לא היה זה וזה וזה היה בסדר, זה לא יהיה גם אצלנו. מה יהיה!?

שיר 1

New member
יעלי- תתעודדי!!

יעלי, קודם כל שיתפתם את ההורים וזה ממש יפה מצידכם לערב אותם בכל (אני חושבת שכבר אמרתי את זה). את יכולה לבחור להמשיך לשתף ובסופו של דבר להחליט ביחד עם בן זוגך. אני מבינה אותך כל כך כי נורא מתרגשים ורוצים לשתף את אמא אבל הטעם שלה לא בהכרח זהה לשלכם ואם אתם רוצים פינות ישיבה זו זכותכם המלאה. אפשר לשמוע את דעות בני המשפחה אבל להחליט לבד. ובעינינים פעוטים כאלה- אם תהיה ישיבה אלטרנטיבית או לא, אל תעדכנו בכלל מה סגרתם. מרוב התרגשות בחתונה הם בטוח לא ישימו לב!! חבל על האנרגיות!!!! יהיה טוב!!

יעלי2

New member
האבסורד הוא שהיא בטוחה שאנחנו

כמעט ולא משתפים אותם! איך שני צדדים (שהם אחד) תופסים את אותו דבר בצורה הפוכה. זה מדהים.

שיר 1

New member
תמיד זה כך!!

ברגע שמשתפים אז כאילו פתחתם בור ללא תחתית. ברור שהכוונות של כולם (ובעיקר שלך!!) הן טובות ונובעות רק מהתרגשות אבל כיוון שאת מתחילה בחיים חדשים עם בן זוגך צריך להעמיד גבול כלשהו. בסופו של דבר את הולכת להיכנס לחיי משפחה בהם יהיו לך הרבה החלטות הרבה יותר מהותיות מאשר ישיבה אלטרנטיבית בחתונה אז רצוי לדעתי כמובן, ללכת בעקבות הטעם והאינטואיציה שלכם. תמיד אפשר לשמוע דעות של קרובים כל עוד הן בגדר דעות ולא בכפיה. לי היה אותו סיפור עם אמא של חבר שלי שהתערבה לי בניקיון ובגיהוץ וממש עלתה על העצבים עד ששוחחנו איתה (בעיקר חבר שלי..-אני דיי שתקתי) והבהרנו לה ולבעלה שניסיון זה דבר שנרכש עם הזמן ולתת לנו לחיות את חיינו בשלווה חבלי להתערב בכל שטות.-זה ממש עזר!!

סיגל2

New member
יעלי2, באמת חבל שצריך לריב עם

האמהות לפני החתונה. אולי תנסי בשקט להסביר לאמך שפינות ישיבה אלטרנטיביות מאפשרות לאורחים שלא רוצים לרקוד לשבת בצד ולדבר ביניהם בשקט מבלי להרגיש שרעש המוזיקה מפריע להם או שהם צריכים לצעוק כדי לשמוע אחד את השני. מי שרוצה לרקוד ירקוד בכל מקרה ומי שלא ירצה לרקוד או שירצה לנוח ולא ליד השולחן שלו יוכל לעשות זאת בפינות האלה. מניסיון עם ההורים שלי שרצו שלא יהיה הרבה רעש מהמוזיקה, אז הראנו להם שיש פינות ישיבה אלטרנטיביות ששם אפשר לשבת בשקט על כסאות נוח. אולי זה ישכנע אותה שכדאי שיהיו כאלה פינות.

maz

New member
כל ההורים אותו דבר../images/Emo35.gif

גם אצלי במשפחה היו ואולי עדיין יש העלבויות על כך שאנחנו מחליטים על דברים לבד. אז יש דברים שלא ממש מעניינים הורים (DJ, צלם), יש דברים שיותר (התפריט למשל) ויש דברים שאולי מעניינים אותם, אבל החלטנו לסמוך על הטעם שלנו בקשר אליהם, למשל הבגדים שלי ושלו וגם בחירת המקום והעיצוב. אתם יכולים להסביר להורים (וחשוב כמובן איך עושים זאת) שאתם מקשיבים לדעתם ולטעמם, אבל זו החתונה שלכם וחשוב גם מה יפה בעיניכם. תני לאמא שלך את הדוגמא של הנעלים אשר שם קיבלת את דעתה, ותסבירי לה שעיניין חופה מסורתית מאד חשוב לך וכאן את לא מסכימה איתה. חוץ מזה - לא חייבים לשתף את ההורים בהכל. אם הם לא ידעו על כך מראש הם לא יוכלו להתנגד, ואולי גם לא ידעו שהיו לכם אופציות שונות. והאמת - בערב ה´ארוע´ הם כל כך יתרגשו שישיבה אלטרנטיבית זה הדבר האחרון שהם ירגישו בו... קבלי
לחיזוק

אתי@

New member
אני מצטרפת לכל העצות החכמות שכבר

קיבלת כאן - ובייחוד לדבר אחד: בחתונה מרוב התרגשות ההורים וגם אתם (
) לא תשימו לב לכל הדברים הקטנים האלה - הכל יראה שולי וחסר חשיבות
ומה שיהיה חשוב זה שהתחתנתם...
אז יהיה בסדר

omha

New member
אני מבינה אותך לגמרי...../images/Emo91.gif

אני ואמא שלי רבות מאז ומעולם על הכל ואני יודעת שהחתונה רק תגביר את חילוקי הדעות. אמא שלי כבר הודיעה לי שזה נכון שאני מתחתנת אבל היא "מחתנת בת", כך שמבחינתה הארוע הוא שלי ושלה בדיוק באותה מידה (היא גם משלמת כך שאני לא אתפלא אם היא חושבת שהוא יותר שלה). בויכוח הראשון שהיה לנו בנושא החתונה הוא היה האם בכלל לעשות חתונה כמו כולם או לעשות את זה אחרת (קטן יותר, אינטימי יותר). אימי רצתה חתונה גדולה כי היא חייבת להזמין המון אנשים (פולניה "מה יגידו?"). הסברתי לה בשקט (לאחר שנרגעו הצעקות
) שאני תוצר של חינוך שלה ולאחר 29 שנים אני יודעת בדיוק מה היא רוצה ואיך היא רואה את החתונה בדימיונה. אולם החתונה היא לא רק שלנו (הצבתי אותי ואותה באותו מחנה מול שאר העולם) ויש גם להתחשב ברצונו של עומר (בן זוגי שיחיה). הבטחתי לה שכאשר אני אספר לה על מה שהחלטנו לגבי החתונה היא יכולה להיות רגועה ולהאמין שהצד שלה נלקח בחשבון כי (וחזרתי על זה מספר פעמים) אני רוצה מה שהיא רוצה - הרי אני תוצר חינוכי שלה ואני מכירה ואוהבת אותה. כאשר אנו מספרים לה על החלטה הנושא לא פתוח לדיון כי אנו כבר דנו בו לעומק ואנו באים עם החלטה סופית. אנו נשמח להיוועץ איתה כשיהיה לזה מקום, דעתה חשובה לנו מאוד ומה שהכי חשוב זה שבסופו של דבר כולם רוצים שיהיה יום מושלם - למשפחה, לחברים, למבוגרים ולצעירים. (בסדר הזה) אצלי, נכון להיום, זה עובד. ברור לי שככל שנקבל יותר החלטות אני אצטרך לחזור על השיחה הזו. (במיוחד בעיצוב כי אני רוצה עיצוב מטורף קצת - צבעוני מאוד ולא קונבציונאלי - בשלב הזה אני אזכיר לה שהיא אוהבת את הטעם שלי בבגדים ובעיצוב הבית שלי ושהיא חייבת לסמוך עליי, תוך התייחסות לדעתה). בשורה התחתונה צריך להיות מאוד רגישים, להבין, ולהיות רגועים
. ובסופו של דבר לעשות מה שרוצים.
בהצלחה לכולנו

nikit1

New member
הי יעלי, תתעודדי!

מי כמוני יודעת מהם מתחים עם המשפחה על רקע החתונה...אבל נראה לי שזה חלק מהעניין במידה כזו או אחרת. אין לי הרבה להוסיף על העצות שהבנות נתנו לך כאן, כמעט הכל נאמר. החתונה מלחיצה את כל הצדדים וכל ההכנות לא תמיד מוציאות מאיתנו את המיטב. תנסי לדבר עם אמא שלך בצורה רגועה, אולי תוכלו להגיע לפשרה (ואם אני לפעמים מצליחה להגיע לפשרה עם החם לעתיד העקשן שלי- כל אחד יכול!). בכל מקרה-
גדול ולא לאבד את הראש! בשורה התחתונה זו חתונה שלך ושל בןזוגך ולא של אף אחד אחר, וכל המריבות על הפרטים עם אמא ייראו שוליים כשהיום הגדול יגיע.תחזיקי מעמד

למעלה