יש לי בעיה עם חבר שחושב שהוא יודע הכל!

darmakaya

New member
יש לי בעיה עם חבר שחושב שהוא יודע הכל!

זה מתבטא הכי הרבה כשאני נוהגת! פתאום הבן אדם הופך להיות כזה שוביניסט ומוזר. כל פעם כשאני נוהגת (ויש לי רשיון כבר שנתיים!!!) הוא מתחיל להגיד לי איך לנהוג, איך להחנות ואיך ואיך ואיך. בדרך כלל הוא נותן לי להתנהל לבד, אבל כשזה מגיע לנהיגה... הוא נהיה מישהו אחר! דיברתי איתו על זה כמה פעמים וזה לא משתנה. למה הוא כל כך לא רגוע, אני נוהגת ממש טוב!

o r e n 4 U

New member
היתה לי פעם חברה

שכל פעם ששטפתי כלים, היא העירה שאני לא שוטף טוב. לפעמים היא גם לקחה כלים מהמייבש ושטפה שוב... זה מאוד עצבן אותי, ואמרתי לה, אבל זה לא עזר. בסוף הבנתי שזאת רגישות שלה, ולמדתי לקבל את זה, ולא להתעצבן יותר. אז לפעמים קיבלתי הערות, ולפעמים היא שטפה את הכלים שוב... בעצם הבעיה היא בכלל שלה... יכול להיות שהוא אפילו לא יודע למה הוא מתנהג ככה. מה שאת יכולה לשאול את עצמך זה - האם את מסוגלת לקבל אותו ככה? האם האהבה שלכם חשובה מספיק בשביל שתקבלי את חוסר השלמות שלו בתחום הזה?

קודם כל, אולי הוא עושה את זה כי

אכפת לו? דואג לך?? אולי הייתה לו איזו חוויה שהשאירה לו טראומה פעם? כדאי שתבדקי את זה איתו! אם הוא רוצה להתמודד עם זה בדרך קצת יותר "קלילה" יצא אתר חדש שכולו סביב זהירות בדרכים...

הערות שחוזרות על עצמן

היי, אני רוצה להציע לך שני צעדים: 1) לשאול אותו- לא בזמן נהיגה, האם יש לו בקשות או הערות ספציפיות לגבי הנהיגה שלך. אם תשאלי אותו בזמן שאת לא נוהגת יש סיכוי טוב יותר שתשובתו תהייה פחות רגשית, אולי יש מספר דברים שמפריעים לו, שלא קשורים באופן ישיר לרמת הנהיגה שלך. יש שרגישים מאוד לנושא של שמירת המרחק ומקפידים לשמור רווח כפול (שזה מצוין לדעתי), יש שרגישים למהירות גבוהה גם אם המהירות בה את נוסעת היא על פי חוק. 2) אם הקשבת לבקשותיו שינית או החלטת לא לשנות, זה בידייך, תחליטי שאת מתעלמת, נסי בנסיעה שאחרי השיחה לעצור בצד ולומר לו "ההערות שלך מפריעות לי להתרכז בנהיגה, אני מבקשת שתימנע מהן". מה דעתך? *ציינת ש"בדרך כלל הוא נותן לי להתנהל לבד" האם הוא צריך לתת לךלהתנהל לבד? אני מאמינה כי התנהלות עצמית היא בשליטתינו, וכאשר היא לא מתקיימת זה לא בגלל מישהו אחר, זה מפני שהפקדנו אותה בידי מישהו אחר. דבי.

למעלה