יש לי בעיה עם כרכן תירס

יש לי בעיה עם כרכן תירס

הי שלום אני חדש פה קוראים לי משגב ויש לי בעיה עם כרכן תירס שלג הוא אוכל אבל מוציא את כל מה שהוא אוכל אחריי איזה 3 ימים וממש רואים שזה ולדות יענו ממש רואים עכברים לא סתם צואה וזה מדאיג אותי זה לא היה ככה זה ככה רק באיזה 4/5 האכלות אחרונות עכשיו הנחש שלי בן כימעט שנה 10 חודשים ככה בערך אני לא בידויק יודע הוא 64 סנטימטר זה בסדר?? בקיצור בבקשה עזרה... תודה מראש משגב

שלום וברוך הבא לפורום

יכולים להיות מספר גורמים שישפיעו על העיכול של הנחש ויגרמו להקאת מזון או מזון שיצא בצואה אבל לא מעוכל מספיק. 1. טמ"פ, ירידה בטמ"פ בזמן העיכול עלולה לגרום להקאת המזון בכדי להימנע מהרעלה של מזון שנרקב בקיבה. טיפול: יש לבדוק את הטמ"פ (תמיד צריך לבדוק שהיא בסדר 27-29 מעלות) ולדאוג שהיא תשאר כמו שצריך בלי שינויים קיצוניים. 2. פחד, במקרה ומשהו מפחיד את הנחש זה יכול להיות תנועה רבה ליד הטרריום, הוצאת הנחש מהטרריום בזמן העיכול או סיבות אחרות שאיני חושב עליהן כרגע. טיפול: יש לכסות את הטרריום ולהימנע מהוצאת הנחש מהטרריום, כמה שפחות תנועה ליד הטרריום פחות לחץ לנחש. 3. טפילים פנימיים, טפילים פנימיים עלולים לגרום לצואה למעוכלת ואם לא מטפלים בהם גם למוות. טיפול: יש ללכת לוטרינר שמתמחה בזוחלים למתן טיפול מתאים, אתה מוזמן לכתוב מאיזה אזור אתה בארץ וננסה להפנות אותך לוטרינר הקרוב למקום מגורייך. מקווה שעזרתי יונתן

שובל09

New member
סוף סוף...

משגב, זה שובל, אחרי מאה פעמים שאמרתי לך לפנות לפה, הקשבת... :) אני בטוח שיתנו לך תשבות מצויינות!!

yair lotan

New member
טפילים

שלום, היה לי מקרה עם בואה שהיה פולט את כל מה שאכל מספר ימים אחרי הארוחה. התנאים היו בסדר וזו לא הייתה בעיה של לחץ, לכן ידעתי שמדובר בטפילים. בדיקה אצל וטרינר אימתה את החשש הזה. הטיפול בטפילים אינו מסובך, ( חוץ מסוג אחד של טפילים שאין לו תרופה והוא קטלני ), פשוט נותנים לנחש תרופה שנקראת פלג'ל והוא אמור להתאושש ( כמו הבואה שלי ). חשוב מאוד לטפל בתופעה כמה שיותר מהר, לכן אני מציע לך להתיעץ עם וטרינר בהקדם האפשרי. יאיר.

פלאג'יל זה תכשיר שמטפל בקבוצה אחת

של טפילי מעיים, אבל מכיוון שיש מגוון רחב של טפילי מעיים יש גם תכשירים אחרים שמתאימים לטפילים אחרים. לפעמים הסימפטומים נראים אותו הדבר אבל בבדיקה במיקרוסקופ יתגלה שהגורם הוא אחר ועקב כך גם הטיפול יהיה שונה.

ניראה לי שזה טפילים....

שמעו טמפ' בטרריום בדרך כלל על משהוא כמו 25 מעלות פלוס מינוס והדבר הזה שהוא פולט את מה שהוא אוכל כבר דיי הרבה זמן כמה האכלות הוא אוכל פעם בשבועיים 5 ולדות אני גר המודיעין שזה מרכז יש לכם וטרינר שמבין בזוחלים קרוב פה עכשיו השאלה השניה שלי למה הנחש כל כך קטן הוא עוד מעט שנה ורק 64 סנטימטר זה לא גדול אני מכיר נחשים בניי חצי שנה בגודל הזה.... תודה רבה לכולם בכול מיקרא עד עכשיו

ויש לי עוד שאלה מה הסיפטומים לטולע

ויש לי עוד שאלה מה הסימפטומים לטולעים ומה אמור לעלות המחיר של הדבר הזה אצל וטרינר וכמה תעלה לי בדיקה?????? טוב להיתראות בנתיים

naja

New member
טפילים.

בד"כ כשיש שרשרת של הקאות זה בגלל טפילים. יכול להיות שזו הסיבה שהוא לא גדל. וטרינר ברחובות או בירושליים יעזור לך?

naja

New member
לא יודע מחירים.

יש פה רשימה של טלפונים תרים טלפון ותשאל.

obb

New member
לגבי התנאים וההאכלה...

לא נראה לי הגיוני להאכיל נחש מתבגר פעם בשבועיים 5 וולדות.. צריך פעם בשבוע,(אפילו 5 ימים,יהיו כאלה שיחלקו עליי) זה א. ב.טמפ' של 25 מעלות לא טוב.בעת עיכול צריך לכיוון ה 30.. ג.יכול להיות שהטפיל קרה בגלל התנאים הללו... או שהוא מקיא כי יש לו 25 מעלות וקשה לו להתמודד אם 5 וולדות בגודל כזה.

ניראה לי שאני יאכיל אותו עוד הפעם

לפי מה שדיברתי עם חבר הוא אומר שזה כניראה הטמפ' כי עד היום האכלתי אותו 5 בשבועיים והוא תמיד היסתדר עם זה אבל זה היה יותר בקיץ וחבר שלי אמר לי שאם זה היה טפילים הנחש כבר היה מת לפי הזמן שאמרתי לו שהוא מוציא את האוכל זה כבר ככה בערך חודשיים+ אז ניראה לי שאני יחכה קצת עם הוטרינר מה אם אומרים??? כי אין לי עכשיו יותר מידיי כסף לזה ואמא שלי לא כל כך אוהבת את הנחש ובטח שהיא לא תממן לי וטרינר בישבילו

naja

New member
חכה עם זה.

אם הנחש שלך במצב טוב מבחינה גופנית אני מניח שהוא יכול לעמוד בצום קצר. אם אתה לא יכול לקחת אותו לוטרינר, הפיתרון הכי טוב הוא לתת לו כרגע מנוחה של חודש לפחות ללא האכלה, ואז להתחיל להאכיל אותו בולדה אחת כל פעם למשך מספר האכלות. בזמן הצום תדאג שיהיו לו מים כל הזמן וטמפרטורה מתאימה(24 בקר ו28 בחם). ודרך אגב, מה שהחבר שלך אמר לך לגבי טפילים זה פשוט לא נכון.

למעלה