יש לי בעיה עם פוטושופ

geostant

New member
יש לי בעיה עם פוטושופ

או יותר נכון ב-BRIDGE של CS II קודם כל כל CR2 שאני עובר עליו עם ה-BRIDGE התוכנה "מתקנת" אותו אוטומטית לפי ראות עיניה, זה מעצבן - איך מבטלים את זה ? שאלה שנייה צילומים שעשיתי בשחור לבן ב-20D הופכים להיות צבעוניים (כן כן !) כשאני עובר עליהם עם ה-BRIDGE (ידוע שב-CR2 של קנון המידע נשמר כפול גם צבע וגם שחור לבן) תודה רבה לעזרה זה ממש חשוב לי לבטל את כל התיקון האוטומטיים האלה (לא מצאתי איך עושים את זה בחוברת של CS II)

borntojump

New member
תשובות

שאלה ראשונה: פתח תמונה כלשהי בטל את סימוני ה-auto בטאב ה-adjust אפס את כל הערכים באותם שדות שנה את ה-WB ל-As Shot מהתפריט הקופץ מימין ל-settings dropdown (מתחת להיסטוגרמה) בחר ב: save new camera raw defaults מעתה ACR לא ינסה "לנחש" את הפרמטרים במיטביים אלא ישאיר אותם על 0 שאלה שנייה: בוודאי שהם יהיו צבעוניים
אין RAW בש"ל כשאתה מצלם כשהמצלמה על ש"ל (למה???) רק ה-JPG המוטבע ב-RAW הוא שחור לבן. ה-RAW עצמו צבעוני (עד כמה ש-RAW צבעוני מלכתחילה) גם אם תפתח את הקובץ בכל תכנת RAW אחרת תראה צבע ה-JPG כפוף לפרמטרים שקבעתם במצלמה (חדות רוויה וכו') וגם לאפקטים - ש"ל, ספיה, פילטרים וכו' אגב, CR2 לא מכיל גם צבע וגם ש"ל... הוא מכיל רק ערכי בהירות ומיפוי לצבעים (באייר) אבל זה כבר נושא אחר

geostant

New member
בעניין הראשון

אני ינסה בעניין השני - לא מסכים אני לא מצלם JPG כלל, רק RAW בלבד. בעקרון הצילום הוא צבעוני אבל מוטבע בו פרמטרים של שחור לבן בכל תוכנה אחרת פרט לפוטושופ אני רואה אותו בשחור לבן (אני מאמין שהערך מוטבע הוא SATURATION -100 ולכן פוטושופ מתקן את העניין לבד ל-0) אני מאמין שאם אנסה את האופציה הראשונה הכל יחזור להיות כמו שצריך
רץ לנסות

borntojump

New member
גם כשאתה מצלם RAW בלבד

בתוך הקובץ מוטבע JPG מה אתה חושב שאתה רואה על ה-LCD של המצלמה?

borntojump

New member
ב-300D לעומת זאת (אם זכור לך)

ה-JPG נמצא בקובץ נפרד עם סיומת THM

geostant

New member
זוכר את ה-THM המגעילים האלה

לא הבנתי אף פעם את המשמעות שלהם (ובמיוחד את הגודל הזעום) עכשיו אני מקשר אותם לגודל של המסך והתצוגה המקדימה. עדיין, יש מצב ש-20D יודעת לקרוא RAW כ-RAW

geostant

New member
כל הבעיות נפתרו

עשיתי את הראשון וזה באמת עזר עכשיו גם השחור לבן מוצג כשחור לבן מכוון שפוטושופ לא מנסה לתקן את הסטורציה
תודה

geostant

New member
בעצם לא

את השחור לבן הוא עדיין ממיר לצבע ב-RAW READER שמגיע בדיסק של קנון אין לי את הבעיה הזאת

borntojump

New member
../images/Emo13.gif ברור שהתכנה של קנון

יודעת להתייחס לפרמטרים לא סטנדרטיים המוטבעים בקובץ (פרמטרי עיבוד JPG) פתח RAW שצילמת בש"ל ב-RSE לדוגמה או ב-C1

DeathWing

New member
סלח לי על ההתעניינות

אבל למה לצלם בש/ל בRAW? לא חבל לוותר על אפשרות הצבע (אלא אם כן, כמו שהבנתי הRAW עדיין נשמר "צבעוני") תמיד אפשר להמיר אחר כך .. לא חבל?

geostant

New member
זה שומר צבע + שחור לבן

דבר שני, ב-20D יש אפוציה נהדרת של פילטרים מיוחדים לשחור לבן דברים שלא תוכל לקבל (או שלא תקבל במדוייק) בעריכה של POST PROCESSING

למעלה