יש לי בעיה

יש לי בעיה

אני לומד בבית ספר מקצועי מקצוע טכנאות שיניים. אני בכיתה י"א ולא משלמים לי. בעל הבית אומר שהוא עושה לי טובה שהוא מעסיק אותי, כי הוא מלמד אותי את המקצוע ושאני צריך להגיד תודה ולשתוק. רציתי לדעת, אם יש פה טכנאי שיניים או רופאים שיכולים לעזור לי ולהגיד לי מה לעשות? האם זה מצב הגיוני? אני יודע שלפי החוק יש איזשהו חוק שנקרא חוק החניך או משהו כזה, והוא אמור לשלם לי קצת פחות 70 אחוז משכר מינימום אבל לא לא לשלם בכלל. בקיצור, זה הגיוני? זה נורמאלי? זה בסדר? בבקשה תעזרו לי

MasterCeramist

New member
חניכות

הוא חייב לשלם לך על פי חוק. הוא לא חייב להעסיק אותך, אבל אם הוא עושה זאת- הוא חייב לשלם לך את השכר הקבוע בחוק, בתוספת דמי חופשה, דמי נסיעה וכו'. עליך להתלונן באזני המתאם האחראי על החניכים/מתלמדים בבית ספרך, לקבל עלון הסבר עם זכויותיך וחובותיך כמתלמד/חניך, למסור אותו אישית למעסיק שלך ולשנן אותו בעל פה בעצמך. בין יתר הדברים, כתוב שם לאן אפשר להתלונן, ומהו העונש הקבוע בחוק על העבירה הנ"ל וכו'. נסה לחפש בעצמך, או דרך חברים- מעבדה הגונה והוגנת יותר. יתכן ובית הספר ימצא לך אחת אחרת. בהצלחה!

7575

New member
תברר דרך משרד העבודה אם עוד בכלל קיים

דבר כזה.בכל מקרה כנראה שהטכנאי שלך מתייחס עליך באותו דרך שבה מתייחסים אליו רופאי השיניים

מה שאמרו לי בבית ספר

בבית ספר אמרו לי שזה ככה בכל מעבדת שיניים, וכל החברים מהמגמה שלי זה ככה. אני לא יודע, זה ממש מפדח חברים שלי ממגמת מכונואות רכב עובדים בשכר מינימום לפעמים יותר וזה ממש מביך יש כאן טכנאי שידועים אולי להגיד אם ככה זה, ואם זה משמגיע לי?

MasterCeramist

New member
עבירה על החוק

לא נכון. תמיד יש אנשים הגונים ואנשים לא הגונים. אל תחשוש להתלונן, אבל לפני הכל, דאג להיות בסדר בעצמך.

למעלה