יש לי בעיה

gipsy queen

New member
יש לי בעיה

אני גרושה כ-4 שנים ויש לי ילדה בת 8. בבית שלי, לילדה חדר משלה ומיטה משלה בה היא ישנה רצוף כל הלילה, כבר שנים. הבעיה מתחילה אצל אבא שלה. גם שם יש לה חדר ומיטה משלה, אך בכל זאת היא ישנה איתו במיטה. כל פעם כשאני מנסה לדבר איתה על הנושא ולהסביר לה שהיא כבר ילדה בוגרת וילדים בוגרים ישנים במיטה משלהם היא נותנת לי תירוץ אחר. בהתחלה זה היה כי יותר חם אצל אבא בחדר, אח"כ כי יש טלויזיה אצלו בחדר והיא נרדמת עם הטלויזיה. גם הוא נוהג להרדם עם טלויזיה פתוחה שלעיתים מעירה את הילדה (הכל לפי הסיפורים שלה כמובן). כל נסיונותיי לדבר עם הגרוש שלי בעניין עולים על שרטון. לו זה לא נראה מוגזם שילדה בת 8 עדיין ישנה איתו במיטה והוא לא חושב שצריך לשכנע אותה אחרת. לדעתי הוא פשוט לא רוצה להתמודד עם הקושי הזה, במיוחד שהוא שם לה מעט מאד גבולות כשהיא אצלו. חשוב לו מאד להיות ה"טוב"... מה אני עושה? איך אפשר להתמודד עם זה? האם זה באמת עלול להזיק לה, או שעליי לעזוב את העניין שיפתר מעצמו? הדבר נורא מציק לי... בבקשה עזרה. תודה.

אני לא הייתי מניחה לעניין כי זה לא מתאים

שילדה בת 8 תישן במיטה עם אביה באופן קבוע וכן ראוי שישים לה גבולות ובהדרגה יחזירה לישון בחדרה. אם זאת בגלל שמדובר בגרוש כדאי לנהל את זה בחוכמה כדי שלא יחשוב שאת מתנגדת לזה כדי לבקר את ההורות שלו. תסבירי לו בשיחה או תכתבי לו שילדה בגיל כזה שמתחילה להיות יותר רגישה לדברים ובזמן שינה ליד גבר עלולה להחשף למה שאינה צריכה. אם אינו מקבל זאת תביאי לו ספרות מקצועית על כך.

gipsy queen

New member
קודם כל

תודה רבה על התגובה. שנית, מכיוון שאין לי ספק שיחשוב שאני מבקרת את ההורות שלו (הוא הרי חושב את זה כל הזמן), יש לך אולי המלצות לספרות מקצועית בעניין?

בספרות על פסיכולוגיה של ילדים כתוב על נושאי

השינה. אין לי ספר ספציפי להמליץ לך ששם הנושא כתוב, תכתבי בגוגל ואני מניחה שתמצאי. בגלל הקושי שלך איתו כדאי שתבקשי ממנו לבדוק את. תאמרי לו "ששמעת" אבל את רוצה שיבדוק ויברר כי אולי אין דברים בגו... הנושא רגיש ואם את רוצה שיהיה שינוי צריך לעשות את זה כך שזה יבוא ממנו ולא ממך .

למעלה