יש לי בעיה!!

Brurya

New member
יש לי בעיה!!

טוב אז ככה... המצב הכספי שלנו בבית לא משו (לא שאנחנו בקרשים אלא רק לא יכולים לבזבז יותר מדי) ובגלל זה (ועוד סיבה אחת) אני לא יכולה להיות טבעונית ביצי חופש, טופו, חלב סויה ושאר מוצרי טבעונות עולים פי מיליון ממוצרי חלב ומביצים (לפחות בחנות הטבע בעיר שלי) ואמא שלי פשוט לא מרשה לי להפוך לטבעונית בגלל זה.. :) אין לה בעיה עם העובדה שאני אהיה טבעונית (מצידה שאני אוכל כדורי נייר) אלא עם הכסף שזה עולה.. גם בזה שאני צמחונית המשפחה שלנו צריכה לשלם יותר על שניצלי תירס או דברים צמחוניים אחרים שעולים יותר משניצלים רגילים... וגם על זה מטיפים לי בבית הזה, פאקינג שיט!! אז השאלה שלי לכם היא: האם אתם מכירים מקום שבו מוצרי טבעונות עולים פחות או יותר כמו מוצרים רגילים (ועדיף בסביבות המרכז).. :) תודה לכם מראש.. ברוריה

InvisibIe

New member
כשהחלטתי שאני עוברת לטבעונות

אמא שלי אמרה לי שזה יעלה יותר מדי. שלשום היא אמרה לי: "את יודעת, בסוף האוכל שלך עולה פחות מהאוכל של שאר המשפחה". אז נכון, חלב סויה עולה יותר, אבל זה מתקזז כי את לא אוכלת גבינות. ביצי חופש עולות יותר, אבל כמה ביצי חופש את כבר מבזבזת? חביתה מדי פעם, ועוגה או משהו שאת משתמשת בשבילה בביצים לעיתים רחוקות. את לא אוכלת את כל העוגות הקנויות למיניהן עם הביצים הרגילות. שניצלי תירס לא עולים הרבה יותר משניצלים רגילים, וגם את לא אוכלת פסטרמות ונקניקים שאלה דברים ממש יקרים. בסוף זה יוצא אפילו פחות.

Brurya

New member
זה אולי נכון..

באמת לא חשבתי על זה.. אבל תחשבי על זה שעכשיו אמא שלי צריכה לקנות גם חלב רגיל לכולם וגם חלב סויה בשבילי.. משמע יותר כסף ובקשר לגבינות, היא לא תצטרך לקנות פחות כי יש את שאר האנשים ואני במילא לא אוכלת הרבה גבינות.. אני אשאל אותה בכל זאת! תודה.. :) ברוריה

InvisibIe

New member
בכל אופן לא נראה לי שזה ייצא יקר

יותר ממה שאת אוכלת עכשיו... שאלת אותה כבר? מה היא אמרה?

Brurya

New member
היא אמרה...

שהיא מוכנה לנסות אם אני מוכנה... :) אבל אני עדיין לא מוכנה לזה אז אני אחכה עם זה טיפונת, לפחות עד שאני אדע איך הגוף שלי מסתדר בלי בשר.. :) נ.ב. אני בחופשה מקורס נורא כייפי שממש אבל ממש לא בנוי לצמחונים ובכלל לא לטבעונים.. הכל שם מגבינה וחלב .. :) בסנדוויצ´ים היה טונה וגבינה והייתי חייבת לרוץ להמון אנשים כדי להחליף ולצעוק עליהם שאני לא מוכנה שיהיה לי דג מת בתיק.. :) בלה בלה בלה, ברוריה

Gal-Mo0D

New member
אני לא יודע אם זאת אופציה

אבל מה עם עבודה ? תוכלי לממן לעצמך את האוכל או חלק ממנו...

dani09

New member
אז ככה,

במקום חלב סויה-אפשר לשתות תה טופו סויה ושאר מוצרים חריגים - אפשר לחפש בחנויות המייבאות אוכל מהמזרח הרחוק (אפשר לבדוק למשל-במכולת הסינית ליד שוק הכרמל בת"א)אולי שם מוצרים אלו זולים יותר. וכמובן....תמיד אפשר לנסות השלמת הכנסה,ההורים יעריכו אותך יותר ויבינו את החשיבות של מוצרים אלו עבורך. אגב,מה זה ביצי חופש לכל הרוחות??????

Gal-Mo0D

New member
ביצי חופש

תקרא לזה "הרע במיעוטו" (שלא תבין לא נכון - אני צורך את הביציים האלו - אבל אני מקווה שבעתיד אני אפסיק). הביצים הם של תרנגולות שיכולות להסתובב חופשי (לא לגמרי חופשי), יש להם אפשרות ללכת בחול ולעשות אמבטיות חול, לישון בצורה יותר נוחה מבכלובים וכו´ אבל יש לזכור שגם בתעשיית ביצי החופש נרצחים עשרות אלפי אפרוחים ועדיין ישנה קטימת מקורים אכזרית.

dani09

New member
הבנתי

אבל היות שאני בין כה לא אוכלת ביצים, אז זה לא משנה לי הרבה

גולדי2002

New member
להיות טבעוני לא חייב להיות יקר

תזונה של טבעונים צריכה להיראות כך: דגנים, קטניות, פירות, ירקות ואגוזים. כל אלה לא מוצרים יקרים. אמרתי את זה כבר כמה פעמים ואומר את זה שוב: אפשר להיות טבעוני ולחיות מתזונה מאוזנת שהיא יותר זולה מתזונה של אוכל בשר. כמובן שמי שצריך גבינות סויה למיניהן וטבעולים וכל אלה ישלם על כך, אבל מספיק שהולכים לשוק, קונים אורז וקטניות (שעועית, חומוס, עדשים, גריסים, פול, אפונה, סויה) במשקל (ומזה מרכיבים מנה של חלבון מלא - דגנים + קטניות), פירות וירקות, אגוזים למיניהם (מלך, פקאן, ברזיל, קשיו, בוטנים - או בשמם האמיתי אגוזי אדמה) ושאר פיצוחים, פירות יבשים, טחינה (עשירה בסידן, יותר מחלב), תבלינים ולחם - והופ - הרכבנו מזה כמה ארוחות טבעוניות שגם נשאר מהן עודף. דרך אגב, גם טופו היום כבר לא יקר. חבילה של טופו היום עולה 10 ש"ח ואפשר לקנות אטריות אורז ולהקפיץ עם ירקות ויוצא מעולה. אז מי אמר שיקר להיות טבעוני? ועוד משהו. גם אני תומך בדעה שכדאי וצריך לצאת לעבוד, לכל מי שהגיע לגיל שאפשר להתחיל. כך לא נוצרת תחושה שהטבעוני הוא נטל על המשפחה (גם צריך לבשל במיוחד בשבילו) והוא משתתף בהוצאות וקונה לו בעצמו את האוכל, זה רק יביא הערכה כלפיו ויקחו אותו יותר ברצינות. בהצלחה אורן

amichai58

New member
ולגדל עץ פקאן ליד הבית

ועוד כמה צמחי תבלין יעזור לבריאות - לא להיות במקום עירוני צפוף, שלא ניתן לעשות כן.

Eclipsed 0

New member
בעניין ביצי חופש...

בחודשים הראשונים לא אכלתי ביצים בכלל. מישהי התערבה מעט, והטיפה לאמא שלי, החליטה שבגלל שאני בגיל ההתבגרות אני חייבת לאכול ביצים, כך שסיכמנו על שתי ביצים בשבוע, שתי ביצים יותר מדי... כמובן, בגיל 17-18 אני מתכוונת להפסיק. לצערי, כרגע אני לא יכולה.

את נורא צודקת

גם אצלי זה אחת הסיבות שאני לא טבעונית כי ההורים שלי החליטו שהם בחיים לא יממנו לי את זה כי זה יהרוס לי את הבריאות ובלה בלה וברור שלא יכולתי לממן את זה לבד כי הכל ממש ממש יקר!!!! כל החלב סויה וכאלה שיורידו את המחירים קצת!!!

chomed

New member
טבעונות יכולה להיות זולה יותר

כמו שכבר כתבו לך, אפשר להרכיב ארוחות בריאות מאוד מקטניות, ירקות ופיצוחים. אשמח לשלוח לך רעיונות לארוחות אם את מעוניינת.

אני מעוניין! אני מעוניין!!!

ותשלח אותם גם לנטע שתוכל לעלות אותם כמתכונים בפורום!

tookmy

New member
תראי, אמנם מה שאני אגיד עכשיו

יהיה מזוית ראיה של מבוגרת שלא נמצאת במצב של רובכם, תודה לאל (אל תדאגו, זה יעבור). קודם כל, מה שאמרו כאן לגבי הרכבת תפריט של קטניות, דגנים, ירקות ואגוזים נכון. דבר שני אני רוצה לשתף אותך בזה שאני קונה כבר שנה וחצי או שנתיים ירקות אורגניים, כמעט אך ורק (לפעמים לא רק כי אין לי ממש ליד הבית ולפעמים צריך משהו דחוף אז אני מתפשת). כשאני אצל אחרים אני אוכלת גם ירקות אחרים אבל הבייתה מקפידה לקנות אורגני. מצבי הכלכלי לא ממש טוב ואני מרוויחה מעט בשנתיים האחרונות. לפעמים באים אליי חברים או שאני מדברת עם אנשים ו"משויצה" שהירקות אצלי אורגניים, אז אומרים לי "את משלמת כפול" או "זה נורא יקר" . בדרך כלל אנשים לא חושבים על זה , אבל עצם זה שלא נכנס אליי הבייתה בשר (טוב, חוץ מאוכל של כלבים וחתולים) זה מוזיל בהמון, ועצם זה שלא נכנסת לי אף גבינה למקרר זו עוד הוזלה. חוץ מזה אני גם לא קונה כל מיני שטויות כמו קולות ומיצים כי זה לא נראה לי כל כך בריא, מה שמאפשר לי להרגיש טוב עם זה שאני מקדישה תשומת לב לאכול דברים טובים ונכונים, וכמובן שלא פוגעים בחיות (חוץ מביצי חופש שאני דווקא כן קונה ולפעמים אוכלת). אז עם כל הדברים האלה יש לי תקציב לחלב סויה פעם בשבוע. בקשר לאמא שלך, אולי תעשי לה טבלת השוואה בין מחירים של מוצרים שהורדת לבין מוצרים שאת רוצה להוסיף...

למעלה