יש לי בעיה..

T i p t i p o n

New member
יש לי בעיה..

שלום! אני חייל משוחרר, ואני רוצה לגשת למבחן פסיכומטרי. הבעיה היא שאני מבולבל לגמרי משלל מכוני ההכנה לפסיכומטרי. הייתי שמח אם הייתם עוזרים לי לעשות קצת סדר בכל הבלאגן הזה, ולהמליץ לי על מכונים מנסיון אישי שלכם, בהתחשב בשיטות הלימוד בכל מכון, היחס, הייחודיות והתוצאות בסוף :) תודה מראש!!

אז זהו....

שאני מנסה לארגן אוסף של חוות דעת של גולשים על מכונים ועד אז אין לנו משהו מסודר. הייתי אומר שהיי קיו קידום ויואל גבע נחשבים להכי טובים - אבל לא למדתי אצל אף אחד מהם אז אני לא ממש יודע. אתה נבחן באפריל? אתה מתכון ללמוד שנה הקרובה?

T i p t i p o n

New member
כן.. אני מתכנן להתחיל בשנה הקרובה

ההתלבטות העיקרית שלי היא בין קידום לבין יואל גבע. הבנתי שביואל גבע מלמדים בדרך שונה, בקורס הרבה יותר עמוס וצפוף (25 מפגשים לעומת 13 בקידום), ועם מדריכים שהם אומרים שהם יותר מנוסים. שמעתי גם דברים טובים על קידום, אבל השאלה שלי אם ההפרש הניכר במחיר לטובת יואל גבע (5300 ש"ח) לעומת קידום (משהו בסביבות ה- 4000 ש"ח) שווה את ההשקעה, או שבעצם כולם אותו דבר והדבר היחיד שמשנה זה כמות ההשקעה האישית שלי.

תשמע,

בסה"כ מה שבאמת משנה זה כמות ההשקעה שלך. באמת. אם אתה רוצה להצליח, תתחיל ללמוד ולהשתפשף בפסיכומטרי כבר מעכשיו. לגבי הקורסים, אני לא מכיר מישהו שעשה את שניהם ויכול להשוות, אבל אני יכול להגיד לך שהרמה של החומר והטריקים שיש בפסיכומטרי היא רמה נמוכה ואתה לא צריך פרופסורים שילמדו אותך את זה, מה שאתה צריך זה קורס שיתן לך מסגרת לימודים טובה ותספק לך מבחנים ותרגולים טובים. לפי דעתי השיעורים עצמם הם פשוטים להבנה לכל אחד והעניין של המדריכים לא כזה משפיע. ציינת את ההפרש במס´ המפגשים בין קידום ליואל גבע, אתה יודע כמה שעות כל מפגש? כי אני יודע שהמפגשים של קידום ממש ארוכים יחסית (5-6 שעות נראה לי...) בהצלחה ילד חורף

T i p t i p o n

New member
אולי כל זה לא שווה את הכסף?

אני תוהה אם כדאי ללמוד לבד מהספרים של קידום והי-קיו, וככה לחסוך הרבה כסף ולהרוויח זמן יקר שיופנה בעיקר לתרגול יסודי של החומר. אני אשמח לשמוע דעות בעד ונגד מאנשים שהתנסו באחת מהאופציות!

pallidfool

New member
אני למדתי לבד

הייתי צריך תרגול באוצר מילים במילולי וידעתי שלימוד של כל השאר בקורס יהיה בזבוז זמן. קניתי את ערכת הלימוד של אנקורי ושיננתי מילים. אני מעריך ששיננתי כחצי שעה-שעה ביום בממוצע, אבל עשיתי זאת לאורך הרבה זמן (כחודשיים). בחודש האחרון עברתי ברפרוף גם על מה שהיה כתוב באנגלית ובמילולי. בשבועיים האחרונים התחלתי לעשות מבחן בכל יום (כמעט). את המבחנים לקחתי מספר הלימוד של אנקורי ומאוגדן הבחינות של המרכז הארצי. עשיתי את הבחינה באוקטובר, ואני די מרוצה מהציון.

asili

New member
PALLIDFOOL כמה קיבלת?

אני גם לומד כמוך כבר עשיתי איזה 10 בחינות גם של קידום וגם של המרכז הארצי מעניין אותי לדעת כמה קיבלת בפסיכומטרי? וכמה בבחינות של המרכז הארצי? האוגדן?

pallidfool

New member
בבחינות של אנקורי

(פתאום אני לא בטוח שקודם כתבתי שעשיתי באנקורי, אולי התבלבלתי) קיבלתי בין 720 ל-770 (הגעתי לציון מדויק יותר מאשר משהו כמו 730-760 בעזרת אינטרפולציה לינארית. זה לא מסובך כמו שזה נשמע למי שלא מכיר). בבחינות של האוגדן קיבלתי מ-750. בבחינה האחרונה (יום לפני הפסיכומטרי) עשיתי שמונה פרקים והייתה לי טעות אחת במילולי. אם הטעות לא הייתה בפיילוט בבחינה אמיתית, הייתי מקבל כ-794 ואם כן, 800. בכל מקרה, בבחינה עצמה קיבלתי פחות ממה שיצא לי בימים האחרונים - 770.

T i p t i p o n

New member
הבחינות באוגדן לא קלות מדי?

כמה אנשים אמרו לי שדווקא הבחינות האלו קלות בצורה ניכרת מהבחינה עצמה. זה שווה להשקיע באוגדן של 6 הבחינות 200 ש"ח למרות שבאותה עלות אני יכול לקנות ספר עבה עם 8 בחינות לדוגמה ואלפי הסברים?

pallidfool

New member
אני חושב שכדאי שיהיה לך אוגדן

כי יש אווירה שונה במבחנים האמיתיים מאלה שבספרי לימוד. בספרי הלימוד יש לעיתים טעויות קטנות, והיה לי קשה להתייחס אליהם ברצינות. בכל זאת, אין ספק שאם לומדים לבד חייבים ספר לימוד, ולא מספיק האוגדן. בכל מקרה, לדעתי כל ספרי הלימוד מכילים איתם גם הסברים, גם אוצר מילים, וגם מבחנים.

ברור שזו לא דילמה

תקנה את האוגדן רק אם חסרות לך בחינות להתנסות עצמית. אני אישית נבחנתי פעמיים ולא נגעתי באוגדן בשום שלב. תוכל למצוא הרבה חומר לתרגול ומבחנים גם בקישורים של הפורום

asili

New member
פשש סחטיין 770 ציון חלומי

לא האמנתי שיש משהו שיכול לעשות בחינה עם טעות אחת בכל הבחינה ניפצת לי מיתוס! כל הכבוד! למדת חודשיים? כי אני לומד באותה שיטה כמו שלך מקווה לטוב

pallidfool

New member
תודה.

הכוונה הייתה ללמוד מתחילת אוגוסט חזק, אבל לעבוד כמו שצריך התחלתי רק לקראת סוף אוגוסט לדעתי.

fuks

New member
גם אני הטלבתי בנושא

לא מזמן כאן בפורום. אתה יכול לחפש. אין מקום להשוואה בין קידום ליואל גבע בשבילך כי יואל גבע לא עובד עם וואוצ´רים של חילים מה שאומר שאת הקורס ב1000 שקל או 500 אם אתה קרבי אתה יכול באמת לעשות בקידום או בלחמן. בקידום הקורס הוא שיטחי מאוד לא ישבו איתך ולא יעברו איתך על בעיות בשיעורי בית. לגבי לחמן קשה לי להגיד לך כי אני לא מכיר אף אחד שלמד שם אבל לפי מה שדיברתי איתם הם נראים לי יותר רציניים... אבל איך אומרים, אין נחתום מעיד כל עיסתו.

fuks

New member
כל=על

אני בחרתי קידום בסוף. יותר קרוב לבית.

gshhar

New member
לדעתי...

מנסיון(שלי) וממחקרים שנעשו הוכח שהלמידה הכי טובה זו למידה לבד אז עצה שלי,לך מחר לסטימצקי וקנה ערכה של פסיכומטרי של קידום(שוב הכי טוב-נסיון שלי אלא מה) תתחיל ללמוד לבד ואם יש לך רצון ויכולת-לא תתאכזב מהתוצאות!

T i p t i p o n

New member
אפשר לקנות ערכה של קידום?

הייתי בטוח שאפשר לקנות רק את הספר העבה של ה-1000 עמודים שלהם.. אתה לא עברת קורס אף פעם, רק לימוד עצמי?

נראה לי

שאתה יכול לקנות מהם אפילו את מחברות שיעורי הבית. תתקשר אליהם ותברר

למעלה