יש לי בעיה

frodo

New member
יש לי בעיה

<פרסמתי את ההודעה גם בפורום המקביל "כלי נגינה ונגנים" ואולי היא לא כל כך קושרה לפורום אבל אני מבקש מהמנהל להשאיר אותה כי חשוב לי לשמוע את דעתכם גם> ואני רוצה לשמוע את דעתם של מוזיקאים אחרים בנושא.. המצב- אני מנגן על פסנתר כבר כמה שנים, רק לאחרונה עם מורה. אני מנגן על גיטרה קרוב לשנה, כשלפני כחצי שנה לקחתי מורה, אבל הוא מעופף ולקחתי רק קצת יותר מעשרה שיעורים. האהבה שלי בחיים זה מוזיקה.. הכלי שאותו אני מוצא בעל הצליל היפה ביותר הוא כינור\צ´לו, אני הכי אוהב לנגן על פסנתר, משום מה זה גם מה שאני עושה הכי טוב מבין שלושת הכלים שניסיתי(למדתי ארבע שנים על צ´לו). בימים אלה אני ושני חברים(בסיסט וגיטריסט) התחלנו לכתוב מוזיקה, ישראלית. המוזיקה שהכי מושכת אותי לנגן(לאו דווקא לשמוע) היא קלאסית, ג´אז ובלוז. על הפסנתר אני לומד מוזיקה קלאסית, בתקווה אי פעם אגיע לרמה בשביל לנגן ג´אז. על הגיטרה אני לומד בלוז. עכשיו לבעיה שלי, בתקופה האחרונה אני מתחיל להבין שגיטרה זה לא הכלי שלי, כאילו... אני נהנה לנגן והכל, אבל זה לא זה.. אבל עדיין- אני אוהב את זה לא קצת. ובמקביל אני מתחיל להימשך לסקסופון(ומפוחית אבל זה לא ממש קשור לבעיה), ויש לי את האפשרות למכור את הגיטרה והמגבר שלי במשהו כמו 3200 שקל, מה שיתן לי (נראה לי לפחות, עוד לא הסתכלתי על מחירים של סקסופונים) לסקסופון הגון- וקצת כסף כיס.. ההורים שלי משלמים לי על שיעורי גיטרה, ואני מאמין שלא תהיה להם בעיה להחליף את זה לשיעורי סקסופון. הדילמה שלי נובעת מהסיבות הבאות- אם אני אחליף את הגיטרה בסקסופון, אז אני דיי אנטוש את החברים שלי, כי לא תהיה לי גיטרה לעבוד איתה(אבל אני מאמין שלא תהיה בעי להסתדר עם הקלאסית... אבל עדיין.), ואני אפטר מהגיטרה הכל כך מדהימה שלי ואני אוהב אותה.. ומצד שני אני מאמין שאני אוכל להנות הרבה יותר מסקסופון. תודה למי שקרא עד כאן ויגיב הקטן

sagybp

New member
בלי להתייחס לפרטים הספציפיים

בלי להתייחס ממש לדילמה הספציפית שלך ובלי לפרט יתרונות/חסרונות של כל אחת מהאופציות שעומדות בפניך ובלי להתחיל להתפלסף, יש לי רק הצעה אחת. תעשה את מה שאתה חושב שתהנה ממנו יותר ואת מה שאתה מרגיש שאתה צריך לעשות בלי להתחשב בשום דבר אחר. נכון, אני יודע, העצה הזאת נשמעת לפעמים מופרכת, כי לא תמיד אפשר לעשות בדיוק מה שרוצים בלי להתחשב באף אחד אחר, אבל האמת היא שאם ממש רוצים אז זה אפשרי, גם אם זה גורם לך לעשות כל מיני דברים מטורפים ולא הגיוניים בדרך (ואני מדבר מנסיון...
אם תרצה אני אתן לך גם דוגמאות מחיי האישיים
) אז אם אתה אוהב משהו ונמשך למשהו, לך על זה בלי לחשוב פעמיים. ותמיד, אבל תמיד, אפשר לעשות אחורה פנה, גם אם זה לא נראה ככה. החיים הרבה יותר כיפיים כשפועלים ככה. (אה, כן, וגם אל תגיד שאתה לא יודע למה אתה נמשך יותר... אין כזה דבר, תמיד יש משהו שרוצים יותר מהשני. ההתלבטות שלך היא רק לוגית, התלבטות של שיקולים כאלה מול כאלה. זרוק ת´שיקולים לפח ותעשה את מה שאתה אוהב.
)

Mr Peiser

New member
למה שבתור התחלה לא..

תשאיל סקסופון ולא מייד תקנה אותו? ואם אתה באמת בכל זאת אוהב מאוד את הגיטרה זה לא חייב לבוא במקום! תמצא איזה עבודה זמנית לחודשים שלושה ויש לך סקסופון! אין דבר העומד בפני הרצון!

frodo

New member
האמת...

זה כן חייב לבוא במקום, דבר כזה יכול לאבד את הלהבה.. מה שכן, אני אחפש מורה, או שאני אלך לקונסרבטוריון, ואולי אני אנסה קצת לפני שאני אקנה. אבל גם אם אני אנסה זה לא יעשה הבדל גדול, כי אני יודע בשהתחלה אני לא אוכל ממש להנות מזה, כמו כל כלי בהתחלה. צריך לקבל את הטכניקה קודם, אחרי זה המוזיקה תתחיל לבוא באמת... מישהו פה מכיר מורים לסקסופון??

אני מכיר מורים לסקסופון

ממה שאני מבין, מעולם לא ניגנת על כלי נגינה מעץ, כמו סקסופון(מבחינת השיוך) אז באמת יש לך הרבה מה ללמוד בשלב ההתחלתי, + הקושי הפיסי בנשיפה שתריך להתרגל אליו. אישית, לא הבנתי למה אתה חייב למכור את הגיטרה שאתה אוהב, אבל כמובן שאני נגד. בהצלחה עם בחירותיך.

frodo

New member
את הגיטרה שאני אוהב(מיזויק מן

סיליוהט), אני צריך למכור בשביל שיהיה לי כסף לסקסופון. אבל חשבתי על זה וייתכן שאני אשכיר לחודש חודשיים, עד שיהיה לי מספיק כסף לקנות אחד..

לא - משפחת כלי הנשיפה מעץ

כוללת את כל הכלים שעובדים על עקרון של חליל מבחינת האצבוע והחלפת הרג´יסטרים. אני יודע שכיום אפילו החליל כבר לא עשוי מעץ וכנ"ל גם הסקסופון. הקלרינט לעומת זה - שאר הבשר הקרוב ביותר של הסקסופון דווקא עדיין עשוי מעץ. בקבוצת כלי הנשיםה ממתכת נכללים הכלים כמו חצוצרה או טובה שעובדים על עקרון הפקה של שורת הרמוניות מצליל יסוד 1 (ועוד כמה לחצנים להארכת הצינור המקורי שלהם)

למעלה