יש לי בעיה :|

יש לי בעיה :|

אני מתכנת אתרי אינטרנט, לא מוסמך (עוד לא מלאו לי 18) לפני כשנה קיבלתי עבודה מילד כמוני (נקרא לו א') ב600 שקל ש"הובטחו" לי. את העבודה סיימתי בזמן שנדרשתי לסיים ושלחתי לו. מיד קבעתי להפגש איתו והוא הציב בפני את הבעיה שהוא "בדיוק גילה"
הבחור שבעצם קנה ממנו את העבודה בהתחלה (נקרא לו ב') קבע איתו שבסיום העבודה הוא (בחור א) יתן לו חשבונית על העבודה. הילדון החליט שחשבונית זהה לנייר חסר ערך והסכים. הבעיה היא שלבחור א' אין כלל חברה וגם לא חשבוניות. בחור ב' לא מוכן לשלם לבחור א' ועכשיו זה מגיע אלי כשבחור א' לא מוכן לשלם לי O__ם כאשר בעצם אנחנו כלל לא "שותפים". העניין ב"קומא" כבר שנה ואני כבר לא יודע מה לעשות. האם למישהו יש פתרון למצב כזה? בעצם אני די אבוד.. חוץ מלנער את הילדון "עם דוד שלי" אין לי מה לעשות..? תודה.

יש פתרונות

הפתרון הכי טוב זה באמת לנער את אותו ילדון ואת עצמך. מה חשבתם? שלעשות עבודה זה כלום? שאין דברים מסביב? הלקוח הסופי (ב') צודק מאוד. הוא מוכרח לקבל קבלה על הכסף שיוציא, אחרת הוא יסתבך עם מס הכנסה. יש פתרונות בתחום האפור (למשל, שיתן לך שכר סופרים), אבל למה שהוא יסתבך בשבילכם? אתם חברים שלו? מה שאתה באמת צריך זה לבחור בין 2 אפשרויות: א- לשכוח מהכסף ולהתייחס לזה כאל שכר לימוד: בפעם הבאה תדע לעבוד נכון ב- למצוא מישהו שיוציא בשבילך חשבונית עבור הלקוח שלכם. או מישהו עצמאי קרוב או משהו כמו החשבונית של השכיר (יש כמה חברות כאילו) יד על הלב, כאשר המדובר ב 600 שקל מלפני שנה, הייתי הולך על אפשרות א'....

mstern

New member
חידוד קטן

לא עצמאי שיוציא לך חשבונית, איזו עצה היא זו??? מה יהיה אם יהיה דיון??? אומנם אני לא לגמרי בטוח בגין חוקיות "החשבונית של השכיר" ודומיהן אבל לחד פעמי כדאי, הם יוציאו חשבונית, תקבל את הכסף פחות העמלה ושלום על ישראל. אני בטוח שלוותר על זה יפריע לך, ככה תקבל את הכסף.

למעלה