יש לי בעיה

mazal4

New member
יש לי בעיה

שכל הזמן אני מרגישה שאם אני צריכה לעשות משהו אז זה עכשיו אני לא יכולה לדחות, ואני לא יודעת ממה זה נובע, ולא משנה אפילו במקום העבודה אני חייבת להספיק הכל באותו רגע ומלחיצה את עצמי. ודבר שני שרציתי לשאול איך מרגישים התקף חרדה

שלום מזל ../images/Emo57.gif

את שואלת איך מרגישים בהתקף חרדה. מרגישים שקשה לנשום, הפה מתייבש, מזיעים, הלב דופק מהר, פוחדים שהולכים למות, להחנק, לקבל התקף לב, להתעלף, להשתגע. מרגישים שסוף העולם קרב, שעוד מעט יקרה אסון נוראי.(חבר'ה,שכחתי משהו?) יש מאמר בפורום במאמרי הפורום על התקפי פניקה. לגבי הצורך לעשות מה שאת צריכה באותו רגע והלחץ שזה גורם ואולי גם הפרעה לתפקוד - כדי להיות יכולה לעשות זאת, עלייך לבחון את הצורך הזה ואת ההנחות שמאחוריו. שאלי את עצמך: האם זה הכרחי שהדבר הזה ייעשה עכשיו? עד כמה זה הכרחי שהדבר הזה ייעשה מיידית?(ודרגי מ 0-10) מה יקרה אם אני אדחה את עשיית הדבר הזה? עד מתי אפשר לדחות זאת בלי שייגרם נזק מהדחייה? האם יש חסרונות לעשיית הדבר הזה, כעת, באופן מיידי? מה החסרונות באופן כללי, של הצורך לבצע דברים מידית ? אחרי שענית לעצמך על השאלות האלו וראית שמה שנראה לך כמשהו ש"חייב" לקרות, לא באמת חייב לקרות באותו רגע, תוכלי לרשום לעצמך את רשימת הדברים שעלייך לעשות לפי הסדר שתרצי לעשותם ולכתוב על יד כל דבר ברשימה מתי הוא ייעשה או עד מתי עלייך להספיק לעשותו, כשזה לא באותו רגע עצמו. לזה קוראים , טפול קוגניטיבי, כשהאדם בוחן את המחשבות שמפריעות לו דד או שיוצרות בו מצב רוח לא טוב, ומעמיד אותן במבחן המציאות או במאין "משפט" בו הוא צריך להביא הוכחות שתומכות במחשבות וכאלו שלא תומכות בהן ואף מפריכות אותן ולחפש דרכים חליפיות להסביר לעצמו מאורעות שקורים לו, דרכים חליפיות להסתכלות על החיים.

mazal4

New member
היום בעבודה התנהגתי

כמו שכתבת והרגשתי הרבה יותר רגועה תודה רבה רבה !!!!!

למעלה