יש לי בעיה...

ToMeR Yea Yea

New member
יש לי בעיה...

כמו שאמרתי קודם, אני אחראי תלמידים, ויש לי תפקיד קשה במיוחד... הכל הגיע קל ועבר ממש קל, אבל הגעתי לבעיה רצינית והיא, שאני מדריך את התלמידים להכנה בפנימיה, ואחת הפעיליות שיש לנו במסגרת ההכנה היא לשאול למה אתה נוסע לפולין? ולמה אתה חושב שאתה קשור לשואה? ומה אתה מסיק מסקנות... כל מיני שאלות שמתייסחות בעיקר ליהודים, אבל מה שנהדר במסע שלנו שיש 4 ערבים, וזה הופך את שיתוף הצער של הערבים עם העם היהודי ליחודי. אין כל בעיות בין הערבים בקבוצות לבין היהודים הפוך הוא אלא הם חברים הכי טובים שראיתי, אבל ניצבת הבעיה בעיני איך אני יכול להתחשב כמה שיותר בערבים? מה אני אצפה לשמוע מהם? איך אני יכול להעביר את המסע כאחראי תלמידים שלא ירגישו לא שייכים! אגב, הם בכיתה י', ואני עולה לי"ב ואני פעם שלישית יוצא למסע...

thunderstorm

New member
אנסה לעזור...

תנסה לצאת גם מנקודה אחרת - אוניברסלית. מסקנות כלליות על העולם, על בני אדם, על טוב ורע, על היסטוריה כללית. ותשלב גם הסברים על מקרים אחרים מלבד השואה, של רציחות-עם, כדי להפוך את זה לאוניברסלי. כמובן, צריך לתת דגש גם על העם היהודי בפרט, אבל לדעתי - לא פחות חשוב לדבר על דברים כלליים, מה גם שזה יכול לעזור בבעיה הספציפית שלך. את השאלות שעליך לשאול אתה יכול לשאול גם אותם, ואפילו לפתוח את זה לדיון בקבוצה - האם זה לגיטימי שערבי ירגיש קשור לשואה, ולמה. לספר גם על השואה שנעשתה לצוענים, לא רק ליהודים, לפתוח גם את זה לדיון. בעיקר - לא לתת לערבים שבקבוצה תחושה שזה לא המקום שלהם, כי זכותם להתעניין, ויותר מזה - אפילו טוב מאוד שהם מתעניינים ונוסעים לשם. בהצלחה!

ToMeR Yea Yea

New member
תודה רבה... וגם

אני אספר לכם סיפור קצר... לפני שנתיים, שנסעתי לפולין בראשונה, הייתה איתנו תלמידה ערבייה, התלמידה הזאת נכנסה לפנימייה והיא ימנית ערבית, שונאת יהודים ומכחישה שואה!! אחרי שחזרנו מהמסע היינו צריכים לעשות סיכום מסע בפני הנהלת בית ספר וההורים והתלמידים, והתלמידה הזאת הצביעה ודברה, היא דברה כל כך מרגש עד שחצי מהאולם זלגו דמעותיו, שסיימה לדבר מנהל בית הספר חיבק אותה וזה דבר נדיר, היא דברה כל כך מרגש ואמרה שהמסע הזה שנה אצלה את החיים, ב180 מעלות,היא נכנסה לדיכאון שבועיים, למרות כל ההכנה ששעו לנו היא יצאה מכל שליטה על מערכת העצבים שלה והתמוטטה וישבה בבית החולים שבוע!! אחרי המסע אני לא הבנתי איזה ילדה הפכה... המסע הזה חולל אצלה שינוי מהותי בעולם שלה... ואני לא יודע אם זה חיובי ומוצרך או שזה דבר שלילי לחיי הפרט... ואני אישית מתכוון להכין את התלמידים הערבים בקבוצה הרבה יותר מהתלמידים היהודים כך שלא ימצאו את עצמם בעולם אחר...

ToMeR Yea Yea

New member
יש גם הרבה שירים שכתבה וזה חלק מהם

היא כתבה המון שירים על השואה וזה חלק מהם... יומני היקר... יום קשה עבר עלי רעדתי, מראשי ועד רגלי… הדמעות זלגו מעיני… והרטיבו לי את הפנים כאב הלך וגדל בן אדם עומד וסובל… פתאום עולים לי הזיכרונות על מה שעבר ממאורעות מוות, רצח ושרפות ואלפי בני אדם בכמה מיטות ככה הן נחו בימים ולנו בלילות קר, ואין להם בגדים רעב, ואוכל לא משיגים פחד, וכולם מתחבקים אחד בשני הם היו תומכים וככה חלפו עליהם לילות וימים אבל התקווה בלבם החליטה להישאר להמשיך לדלוק כנר נר.. שמאיר להם את הדרך להראות להם שלחיים תמיד יש המשך ועל הבעיות אפשר להתגבר ולחיים לשוב ולהתחבר ובשביל זה הם נאבקו ואת נרות התקווה בלבם דלקו אבל..הגורל החליט שאותם הוא לוקח לעולם אחר קל ויותר נח וזה עוד אחד.. במקום הזה באנו לבקרכם אך אינכם באנו להגיד שלום אך לא הייתם בתור חבריכם אהוביכם ומשפחתכם באנו....אך אינכם! באנו לחפש שמחה בקרבכם.. אך אינכם מצאנו כאב גדול מאוד אבל אנחנו נשבעים לכם שבלב ובראש עד הנצח יישאר זכרכם ותדעו שאנחנו גאים בכם!!! הנה שבוע שלם נגמר יום בא ויום עבר במסע בין המחנות להסתכלות על העבר עבר ..אשר אינו עבר עבר שהוא אתנו גם היום וגם מחר במקום הזה אשר הכל בו נקבר.. לא נקבר דבר וכל האנשים שבו נרצחו הם לא אבק ולא אפר הם הסמל והלקח לעתיד ולא רק לעבר וזה עוד אחד הריח עוד נשאר פה כל כך הרבה הפכו לחול פה מסילה ארוכה שמובילה אל פיו של השטן הצוחק ירוק ומוות שחור לבנים אדומות בוכות על נשמות אבודות וצוחקות את רוע האנושות מה דעתכם?

thunderstorm

New member
לדעתי...

זה מצוין שהיא יצאה, וזה מצוין שזה שינה אצלה דברים. ולא בגלל יחסי יהודים ערבים. גם אם לא היה מדובר בזה, הייתי אומרת שזה מצוין. למה? כי כנראה אותה אחת לא ידעה מספיק על הנושא מבחינה עובדתית, וברגע שהיא יצאה היא למדה, ראתה דברים והבינה מה באמת קרה, ככה שאת העובדות ההיסטוריות היא יודעת ולא יכולה להתכחש אליהן. ומעבר לזה - אם קודם היא הכחישה ועכשיו היא נהייתה רגישה לנושא, זה אומר - לדעתי - שהשינוי הוא לטובה, כי היא פיתחה אמפתיה ורגישות לסביבה, ולבני אדם בכלל, וזה מה שלדעתי באמת חשוב.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif בהצלחה..

כתבתם פה דברים נכונים וחכמים
. תומר, באמת תתמקד בפילוסופיה כללית, כמו שאמרו לך פה.. מסע שלישי שלך? כיף לך
איך הצלחת? גם אני רוצהההההה 8-| בכל מקרה, בהצלחה עם הערבים, סומכת עליך

ToMeR Yea Yea

New member
תודה גם לכם...

אני כבר עכשיו בונה את ההכנה הסופית... מסע שלישי כן... הראשון, היה בשכבת י'. השני, מלווה באמצע י"א השלישי, אחראי תלמידים מטעם בית הספר באוקטובר השנה.. אצלנו הכל מתנהל ע"י תלמידים, אני מקווה שאצליח...

למעלה