יש לי בעיה...

נונו25

New member
יש לי בעיה...

יש לי בעיה - אם למישהו פה יש עצה / תגובה אשמח לשמוע, הנה הסיפור שלי: אני סטודנט רווק בן 25 מאיזור המרכז, מעולם לא היה לי קשר כל שהוא עם המין הנשי (למה? לא יודע, אולי בגלל שאני ביישן, אין לי הרבה בטחון עצמי ובנוסף אני לא גבוה במיוחד שגם זה לא תורם יותר מידי לביטחון העצמי שלי ) , כיום כל חברי נשואים או עומדים להתחתן בקרוב. בשנה האחרונה המחשבות על נושא זה לא נותנות לי מנוחה. אני פוחד שאף פעם לא אתחתן.לאחרונה אני מרבה לחשוב על נושא זה עד כדי כך שאני לא נרדם בלילה וכשאני נרדם אני חולם על זה, אני לא מצליח להתרכז בלימודים, הציונים שלי ירדו ומצבי האקמי אינו תקין (כלומר - אני עלול לעוף מהאוניברסיטה) , כתוצאה מכך (לדעתי) אני סובל מכאבי בטן וכאבי ראש (שמגיעים בכל פעם שאני נזכר בנושא). אני מרגיש לגמרי משותק, אני לא מצליח להתרכז בשום דבר, אין לי עם מי לדבר על הנושא (כי לחברים שלי תמיד שיקרתי וסיפרתי שיש לי מישהי או היתה). בנוסף לכך המשפחה שלי כל הזמן לוחצת עלי ("נו מתי תתחתן?"). אני לא יודע אם יש לי דרך לפתור את בעיית הקשר עם המין השני, אבל אני רוצה לפתור את בעיית הדאגות והפחדים שגורמות לי לא לתפקד ולחוש ברע, שלא לדבר על הלימודים (אני לומד במסלול שנחשב אחד היוקרתיים באוניברסיטה - ולכן הציפיות של המשפחה והחברים שלי ממני הן גבוהות - שוב אני נאלץ לשקר להם! ) . אשמח לשמוע את תגובותיכם או עצותיכם . תודה מראש לכל מי שמגיב.

היי

תקשיב לפי דעתי יש כמה דברים לעשות דבר ראשון לא ליתרכז במשפחה ובחברים אין באהבה לחץ מאף צד אתה צריך להוריד את המסכה שלך ולחשוב חיובי על החיים גם לי לא היתה המון זמן חברה אבל פתאום שזה קרה הכל ישתקם כי ממלכת ההרס היא בעצם ממלכת הבניה ועוד דבר אין לך מה לחשוש אם אתה אוהב את עצמך אנשים אהבו להיות בצידך אך לפי דעתי אתה מקרין נימה של אופטימיות מסוימת או הרמת ידים בלשון העם ועד דבר חותונה באה על בסיס של אהבה אמון הערכה וכבוד ולא על צד אינטרס אישי תהיה מאושר בתוך עצמך ותתהאהב בעצמך ואז תבוא האהבה לא לוותר !!!!!! תחשוב שאתה בתוך הסרט של החיים אבל מנקודת של צופה ולא במאי ואל תשקר לעצמך תהיה אמיתי בתוך עצמך ככה אני מאמין בלב שלם אם נתאהב בסביבתנו נתאהב בסופו של דבר בעצמנו וזהו כולי תקווה שתמצא בקרוב את האהבה ושיהיה לך את היום הכי קסום שיש מלא בשבלולים ופרפרים בשלל צבעים גוונים ותזכור תמיד רק אהבה תנצח !! בייס
))))))

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום נונו וברוך הבא לפורום ../images/Emo20.gif

נישואין הם שלב מאוד מתקדם ביחסים עם מישהי, אתה יודע... לפני זה צריך להכיר אותה, לאהוב אותה, לבלות איתה כמה שנים יחד, לפני שמגיעים להחלטה להנשא (או לא להנשא...). אתה מדבר על פחדים קשים. לא יודעת איפה אתה לומד, אבל באוניברסיטאות יש בדרך כלל שירות של טיפול מוזל אם לא חינם לסטודנטים. אולי כדאי לך לדבר עם איש מקצוע על הפחדים האלה, אם דברים הגיעו לידי כך שהתפקוד שלך נפגע ברמה שאתה מתאר. בכל מקרה, אם תרצה, יש כאן אנשים שיכולים לתרום לך מניסיונם, רק תצטרך אולי יותר לפרט מה באמת אתה עושה או רוצה לעשות כדי לעזור לעצמך למצוא בת זוג ואיך אתה מרגיש עם זה.

נונו25

New member
אכן...

בדקתי, יש באוניברסיטה שבה אני לומד שירות פסיכולוגי לסטודנטים. אני לא בטוח שהם מטפלים בפחדים או דאגות מהסוג שלי ( כי זה בטח שירות פסיכולוגי לנושאים הקשורים לחרדות מלימודים...) אבל אני אנסה לברר את העניין כבר מחר למרות שזו תקופת שבה אין לימודים. ובקשר למה אני עושה בענין כרגע - אז כנראה ששום דבר (חוץ מלקחת אקמול או כדור נגד כאבי בטן לפעמים זה עוזר לפעמים לא), אבל אני מוכן ורוצה לעשות כל דבר כדי לעזור לעצמי לצאת מהמצב הזה, רק שלא ברור לי מה לעשות ??? איך אני מפסיק לדאוג/לפחד?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
לגבי השירות הפסיכולוגי

כן, זה ועוד איך נועד לבעיות שתיארת. הם מטפלים בכל דבר, זה לא חייב להיות קשור ללימודים. הרי אדם הוא משהו שלם ואם יש לו בעיות בתחום אחד, הן משפיעות על תחומים אחרים בהכרח. ומה אתה יכול לעשות בינתיים? אם אתה בכיוון של טיפולים אלטרנטיביים, שמעתי שזה עזר לאנשים רבים, אחרי שלמדו טכניקות של הרפייה ושליטה על המתח שהם צוברים בגוף, כמו גם טיפולים שונים במגע שמסוגלים לעזור לך להרגע. אם אתה רוצה לקרוא על חרדה (אני מקווה שאתה שולט באנגלית), אולי תעיין בדף הקישורים של אתר קולות בנושא הזה. ובהצלחה!

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ואתה גם מוזמן לצ´ט עם הסייע/ת התורן

בכל ערב בין שמונה לחצות, אם יש דברים שאתה רוצה לשוחח עליהם ולא מתאים לך לפרט בפורום.

noo25

New member
היי...

בעניין שלך נגע ללבי מאוד... והאמת שמאוד פשוט וקל לתת עצות... אנשים טובים בזה!!! אבל להפנים לקבל ולבצע ...זו הבעיה!!! לכן כל מה שאני יכולה לייעץ לך זה לזרום... פשוט להפתח לכל מה שיש לחיים להציע לך,להפסיק להתבייש.. (אז מה אם אתה נמוך?? ...אני מ א ו ד גבוהה יחסית לבחורות 178 וגם אני סבלתי מביטחון עצמי נמוך עד שהתגייסתי.. פתאום ראיתי שהשד לא כ"כ נורא...להיפך,יש המון יתרונות בלהיות גבוהה ואכן.. חל שינוי משמעותי בחיי, בגלל שאני החלטתי שזהו..פה זה הסוף לביישנות והסתגרות ולהתכנסות!!!) אתה צריך לעשות את ההחלטה הזו לבד... להבין שחבל על כל יום לא מנוצל...פשוט תתחיל לפתוח את כל החושים שלך ותזרום לכל כיוון שהם מושכים אותך.. תנסה,תתנסה...(מה כבר יכול להיות?? ...תפול פעם אחת, פעמיים...וזהו!!) לכל אדם יש קצב גדילה, קצב התפתחות משלו..(אני לא מאנינה בנורמות) אם לך לוקח יותר זמן.!!!.so be it מי אמר שיש גיל מסויים לחתונה....?...אין!!! תן לי להבין משהו...אין בחורות נמוכות?? תתחיל לראות את חצי הכוס המלאה בכל מצב אליו אתה נקלע.. (אתה לומד במסלול שנחשב לאחד מהיוקרתיים באוניברסיטה, יש לך חברים,משפחה..תתחיל לפתוח את העיניים ולאהוב את כל מה שיש לך!!!) תאמין לי שכשתתן לרצונות שלך להתממש הכל יבוא מאליו... אל תשים חומה שתחצוץ בין רצונותך אליך... תן לחיים שלך לממש את סיפורם, תתחיל לקרוא את האותות.. (קראת את "האלכימאי"?) ת ז ר ו ם . . . ותפסיק לחשבן, ("מתי תתחתן?"....אני רק רוצה שתדע שהשאלות הללו לא נגמרות פה,מתוך נסיון..אחרי "מתי תתחתן?" יש..."מתי תביאו ילד?"... אחרי ילד ראשון ..."הוא לא צריך חבר, משעמם לו...אולי תביאו עוד אחד?") תעשה לעצמך טובה גדולה .. תחשוב על עצמך בראש ובראשונה...שלך יהיה טוב לפני כולם תאהב את מי שאתה (זה יגרום לאחרים לאהוב אותך) ותאמין לי שכשיהיה לך טוב...גם לסובבים אותך יהיה טוב. אני מקווה שעזרתי אם אתה צריך עוד עידוד אל תהסס... (תן צעקה...ואני באה..
) נעמה

נונו25

New member
כמו שכתבת

באמת קל לתת עצות, אני חייב להגיד שאחרי שקראתי את התגובה שלך הרגשתי יותר טוב. לא קראתי את האלכימאי - אבל עכשיו כנראה שלא תהיה לי ברירה... בכל מקרה - תודה!

noo25

New member
שמחתי לשמוע....

ראשית אני מאושרת שאתה מרגיש טוב יותר.... (כמובן שהכל יחסי) תתעודד, נעמה נ.ב אני אשמח לשמוע מה קורה איתך..

agness_666

New member
היי נונו

קודם כל ברוך הבא לפורום סהר. שנית, כפי שסהר כתבו למעלה, קודם כל צריך לבנות את הקשר. או כמו שאומרים, לפני שמתחילים לרוץ, צריך ללמוד ללכת. יש לך ידידות? (זו תמיד התחלה טובה). לדעתי השלב הראשון הוא לומר לחבריך שאתה מעוניין להכיר מישהי, אין בכך כל בושה, והם יכולים תמיד לארגן בילוי משותף שלהם ושלך + המישהי הנ"ל, אפילו בלי שום מחוייבות. יכול לצאת מזה משהו, ואם יהיה בינכם קליק, אפילו רק לידידות זה טוב. דרכה תמיד תוכל להכיר עוד בנות וגם בנים, כך שהמעגל החברתי שלך יתרחב, ומפה לשם דברים יתגלגלו. חיוך על הפנים תמיד עושה חשק לאנשים לדבר אתך, גם כאלה שאתה לא מכיר. (מנסיון!!! יש לי מן הרגל כזה לדבר עם כל מי שאני נתקלת בו, כולל כאלה שאני לא מכירה, סתם עם המוכר בקיוסק כשאני באה לקנות סיגריות, או בתור למשהו וכו´. זה מעביר את הזמן וככה פוגשים אנשים.) ו... קצת פרסומת עצמית אף פעם לא תזיק. תמיד תדאג להראות טוב, ולהדיף ניחוח קליל (דגש על קליל!!) של אפטר שייב, תספורת אופנתית וכו´. ולגבי הגובה... לדעתי לבנות נמוכות (רובנו כאלה) יש יתרון משמעותי - יש להן יותר מבחר של בנים - כי יש המון בנים נמוכים ושווים. אז.. שיהיה לך המון הצלחה. מחכה לשמוע מה קורה. אגנס.

למעלה