יש לי בעיה...

• פותח הנושא צו
  • פורסם בתאריך

צו

New member
יש לי בעיה...

אני צמחונית בערך שנה ואחי כל הזמן יורד עלי... למשל שאנחנו אוכלים כל המשפחה ויש גם עוף הוא כל הזמן שואל אותי: רוצה חתיכת עוף מת? וזה מאד מעצבן!!!!!!!! ויש לי עוד בעיה ההורים שלי ממש אבל ממש לא מרוצים מזה שאני צמחונית וכל הזמן מנסים לשכנע אותי לאכןל בשר וזה מגעיל אותי! אז אני לא אוכלת והם ממשיכים ללחוץ עלי... עם כל הסיבות הבריאותיות... שזה יפגע בי שאני אגדל וכו´. אז בעצם יש לי פה שתי בעיות: גם עם ההורים שלי וגם שאני יודעת שהם צודקים אבל אני לא רוצה לאכול בשר! מישהו יכול לעזור לי?
נ.ב כבר נכנסתי לפורום אבל זה היה לפני הרבה זמן...

Weird Eyal 21

New member
שלום צו

תראי לגביי אח שלך פשוט אל תתיחסי אליו אולי מתישהו הוא יתבגר... וההורים שלך את חייבת להסביר להם שהם צריכים לכבד אותך כמו שאת מכבדת אותם ואם את בוחרת לא לאכול בשר אז את לא תאכלי בשר מקווה שתפתרי את הבעיה באהבה רבה אייל

^NB^

New member
אהה, הם לא

הם לא צודקים, זה לא יפגע בך בעתיד אין שום סיבה שזה יפגע בך אם את אוכלת מגוון וכל החרא הזה, אז אין בעיה בכלל.

Talia E

New member
תיקון

הוריך לא צודקים בכך שהמנעות מאכילת בשר היא לא בריאה! כל עוד את דואגת לאכילה מגוונת ומאוזנת - לא יהיו לך חוסרים וסביר שתהיי אף בריאה יותר מאוכל בשר ממוצע. מחקרים סטטיסטיים הראו כי יש הבדל משמעותי מאד בין אחוז הצמחונים החולים במחלות לב ואף בסרטן מסוגים שונים, לבין אחוז אוכלי הבשר הסובלים ממחלות אלה. הבשר עובר תהליכי ריקבון בקיבה, ויכול להעלות את הסיכון לסרטן במעי הגס. אם תדאגי את לבריאות ולתזונה שלך ותדעי שלא תהיי חלשה או חסרה ללא אכילת בשר, את גם תהיי בריאה וגם יוכלו להטרידך פחות. אני לא יודעת בת כמה את, אבל לבשל זה כיף ולא קשה! אולי צריך להתרגל בהתחלה, אבל אח"כ קוטפים את הפירות. לגבי אחיך - אל תקחי את זה באופן אישי. מתוך רצון להתבדר הוא מציק לך, אך את רק מעודדת אותו בכך שאת מראה שזה מעצבן אותך. הגיבי בחיוך בפעם הבאה, או בלמשל תגובה "שיואו, איזה מצחיק אתה! וואו!"... (אבל בצורה שתראה שוות-נפש) ותראי שבסוף ימאס לו...
(אגב, באמת אין סיבה שזה יעצבן אותך; היי רגועה באמת ולא רק בהצגה!)

K A R I N

New member
כמה עצות

טוב אז כמה דברים: אחיך... יתבגר מתישהו, אל תתייחסי, גם אני סבלתי מזה, אני פתרתי את זה בכך שכל פעם שהוא אוכל חיה מתה, ונועץ בה את המזלג- אני עושה לו קולות של חיה נאנקת מכאב... שיגרום לו קצת להרהר במקו הבשר שלו. בקשר להורים, זה בסדר רוב ההורים לא אוהבים את העובדה שילדיהם מפסיקים לאכול בשר, כי לפי מה שהם "יודעים", אנחנו חייבים בשר בכדי להתקיים. דבר זה כמובן ממש לא נכון, ודיפדוף קצר בדפי הפורום יסביר לך מדוע. כמו כן את יכולה להציע לערוך בדיקות דם פעם בחצי שנה בכדי לבדוק שאין לך מחסורים, וכמובן, הכי חשוב, להתייעץ עם תזונאית לגבי תזונה צימחונית מאוזנת, מה לאכול יותר ומה משלים חסרים. טופו וסויה הם תחליפים נהדרים לבשר. אמא שלי לדוגמא, הציקה לי 3 שנים שאחזור לאכול בשר(בגלל שלא אכלתי תזונה מאוזנת, היו לי הרבה חסרים) ואת יודעת מה גרם להם להפסיק? כשאמרתי לה שהחלטתי להיות טיבעונית אז היא אמרה, "עזבי, לא מבקשת ממך לאכול בשר... אבל אל תהפכי לטיבעונית עכשיו". בקיצור היא תמשיך להציק לך, פשוט כי היא אמא. בהצלחה

Weird Eyal 21

New member
זה לא בדיוק נכון

אמא שלי למשל משגעת אותי על כל דבר אפשרי אבל על הבשר לא רק שהיא לא אומרת לי כלום אלא היא החליטה גם להיות צימחונית (רק שהיא אוכלת גם דגים) באהבה אייל

הצעה

גם אצלי זה בדיוק אותו דבר. ושמישהו המשפחה אומר לי משהו אני ישר נכנסת איתו לויכוח והוא ישר נכנע....!!! את יכולה להתווכח/להוציא חומר מהאינטרנט יש מחלא אתרים בנושא ולהראות להם/ או פשוט ל-ה-ת-ע-ל-ם!!!! הרי זה ימאס להם מתי שהוא ההורים שלך אומרים לך "זה יפגע לך בהתפתחות" תגידי להם חפיף זה הגוף שלי אני מחליטה ואת יכולה להוסיף שידוע שצמחונים חיים יותר זמן ויותר טוב. מקווה שעזרתי מילדת אור הירח שגם היא צמחונית וגם לא מציקים

צו

New member
וואו! תודה../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

לא היתי כאן די הרבה זמן ואני ממש בהלם מכמות התגוובת! תודה על העזרה!!!!!!!!! נ.ב סליחה שהפחתי אתכם לפסיכולוגים שלי...

למעלה