יש לי בעיה

litzuf

New member
יש לי בעיה

אני חדשה בפורום ואני לא כל כך יודעת איך להשתמש בו. אבל ההייתי רוצה שתשמעו בעיה שיש לי אולי תתנו לי רעיון מה לעשות. ככה: אני נשואה כבר 15 שנה לבעל אדיש ושלא יודע להחליט דברים בעצמו. כל דבר צריך להגיד לו ואז הוא עושה. שום דבר לא מגיע מיוזמתו. יש לנו שני ילדים מקסימים שלכל אחד מהם ישש בעיה אחרת שמוציאה ממני את כל הכוחות והסבלנות. בשביל הילדים אני מוכנה לעשות הכל. אני רצה בשבילם להמון מקומות ודואגת להם לכל הטיפולים. ואת כל זה עושה לבד. מגיע הלילה בעלי אפילו לא שואל מה היה מה קרה מה עשית. שום דבר לא איכפת לו!!!!!!!!!! כל החיים מאז שאנחנו נשואים היו כעסים על הנושא, הכל עבר היה שינוי של חודש ואז הכל חוזר שוב ושוב ושדוב. עד שהגיע הכעס האחרון וזהו נתקע ומאז אני רק כועסת וכועסת וכועסת.ולא יכולה להשתחרר מהכעס הזה. הלב מתפוצץ לי. קראו לי המון מקרים בהם הרגשתי שאני לא חשובה לו. העיקר שהו מקבל אוכל בזמן ובגדים נקיים. אבל כשיצא ההפך והוא היה בבית ואני בעבודה הכנתי להם אוכל והוא אפילו לא חשב על להשאיר לי צלחת. אני עכשיו במלחמה עם עצמי. מצד אחד אני מרגישה שלמען הילדים אני צריכה להרגע ולהשאר הקובעת העיקר שכולם יהיו רגועים, אבל מצד שני אני מרגישה שאני לא מסוגלת להמשיך לחיות ככה בלי אהבה ובלי תשומת לב. כל לילה מגיע השעה תשע בעלי נרדם בסלון ואני לבד כמו כלב. יש עוד הרבה מה לכתוב אבל נגמר לי כבר הסבלנות. מה אתם אומרים??? מה לעשות???

זמשוש

New member
א. דברי איתו דוגרי

ב. לכו יחד לייעוץ זוגי ג. שלבו עם זה גם טיפול אישי לכל אחד מכם (את תלמדי איך לשלוט בעצמך ולא לבצע את כל הסידורים שלו ותקבלי את הכלים איך להירגע מהדברים שהוא עושה/לא עושה. הוא ילמד איך לנהל את החיים של עצמו ולא להפיל עליך את הכל). אתם 15 שנה ביחד וזה לא הולך ברגל. אם אחרי כל זה המצב לא ישתנה... תתגרשו ותמשיכו לשלב ב' של חייכם.

idany100

New member
כמה אין צדק בעולם

בתור אחד שממש ההיפך מהגבר הזה שלך.....אני לבד כבר שנים. והנה...תמיד תהיה את הטיפשה שתתאים כמו סיר למכסה....לגבר כזה. (שעל פניו,היה אמור להישאר רווק ,גלמוד וערירי למשך כל חייו. נו====אין צדק בחיים האלה.

litzuf

New member
הבעיה

ניסינו טיפול זוגי והתרגזתי שוב. כי הכל נעשה בצורה מלאכותית

מולימול

New member
אמממ...

אני בטוח שגם לפני 15 שנה לפני הנישואים ראית וידעת שהוא כזה ... קיבלת אותו כמו שהוא רצית אותו בגלל דברים יפים אחרים שיש בו ...חבל שבזמנו חשבת שהוא ישתנה
. הפואנטה שלי היא שהפיתרון לכל בעיות הנישואים הוא תקשורת טובה אין ספק שצריך לדבר על הדברים. אני חושב שאפשר לשנות דברים מסויימים אבל עם כל הצער שיש בדבר שלא תצליחי לשנות אותו ב180 מעלות, לא אחרי שהוא כבר ילד גדול, לכן תעשי דוח רווח והפסד תסתכלי על הדברים שאת מרויחה ממנו כשאת איתו ומה שאת "מפסידה" תעשי סיכום (אני חושב שלילדים יש את המשקל הכי גדול בסיפור אבל עדיין זאת לא סיבה לסבול ולהתעצבן כל החיים) ותגיעי למסקנות שלך לבד . בלי כל מיני "חכמים" שהם אינם חסרי פניות (גם ככה כבר שנים את מקבלת החלטות לבד) . אני בטוח שיש דברים שהם לא הכי נעימים בשבילך אבל את עדיין יכולה "לחיות איתם" פשוט מאוד את צריכה לקחת אותם בפרופורציות. בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה מחזיק לך אצבעות המון בריאות ואושר

אוקיי -

באמת, ישבתי, קראתי, חשבתי (זה נדיר...) ובאמת לא מצאתי פתרון טוב למצב המבאס הזה. 15 שנה הם בהחלט חתיכת חיים אפילו בלי ילדים... ישנן כמה עובדות שאת צריכה לקחת בחשבון : א - אין סיכוי שאדם יכול לסחוב מערכת יחסים לבד. ב- אי אפשר להכחרי אף אחד להשתנות - או שזה מגיע ממנו או שלא. ג- את לא לבד בסיפור הזה - יש לך ילדים וזאת אחריות לא קטנה. אז מה עושים ? לצערי לא ציינת כאן כייצד את מתייחסת אליו. אולי גם את חסרת סבלנות כלפיו ? אולי גם את לא מתעניינת בחיי היום יום שלו ? אולי גם את אפרורית במקצת ? אולי גם הפיוז שלך קצר ? לא יודע... לא ציינת בני כמה הילדים - יש הבדל מהותי בין גיל 14 לבין גיל 3 בקבלת החלטות אם לחתוך או לא. דבר ראשון - אני חושב שאת צריכה קצת חופש, מהכול, פשוט לסוע למקום אחר לבד למשך לפחות שבוע כדי להרגיע את עצמך ולחשוב צלול יותר. לעשות טבלה של טוב מול רע, יתרונות מול חסרונות וכו'. ולאחר שהגעת למסקנות שלך - לפעול. וזה אומר לשבת ביחד, ברגוע, אפילו מחוץ לבית - סתם בבית קפה או מקום שקט אחר ולשים את הקלפים על השולחן - להגיד את כל מה שמפריע לך - אבל לא ממקום של ביקורת והאשמה - אלא ממקום של רצון לשקם (כמובן אם זאת ההחלטה שהגעת אליה..) אולי הוא יספר לך שגם לו קשה וגם לו יש לחצים ודאגות ואולי גם הוא מרגיש קצת מוזנח באופן אישי, אולי גם הוא מרגיש שאת מתייחסת לילדים הרבה יותר ולא רואה אותו יותר כאדם אלא כפונקציה של משכורת ועזרה בלבד ? רק - רק - רק - אם תדברו על זה, בגובה העיניים, בלי "אני עושה ואתה לא", "אני בסדר ואתה לא" - אלא ממקום של "יש לנו בעיה, בוא נפתור אותה - גם אתה וגם אני צריכים לשנות משהו..." - רק אז זה יעבוד. אף אחד לא אוהב שמתקיפים אותו, אף אחד לא אוהב שמאשימים אותו ואף אחד לא אוהב ששופטים אותו. וטיפול זוגי עלול בחלק מן המקרים לתת תחושת איום - שהנה, הוצאנו את הכביסה שלנו החוצה ואני זה שלא בסדר... תדברו בינכם ושיהיה לך רק בהצלחה.

litzuf

New member
הסיפור הוא כזה

הבעל שלי תמיד היה אדיש, תמיד ניסיתי להסביר לא איפה הבעיה. וכן היו שינויים וקיבלתי אותם. כי היה לי המון סבלנות. אחרי חודש לודשיים הכל היה בסדר, ואז פתאום הכל חזר האדישות ושוב צברתי ושוב חיכיתי ליחס ממנו בלי להגיד כלום. והכל כמו גלגל חוזר. עד שהגיע הרגע שהכעס לא משתחרר והסבלנות נגמרה. הילדים בני13 ו 9. הם ילדים עם בעיות משלהם. הגדול עם דימוי עצמי נמוך והידלדה עם התפרצויות זעם קשות בכיתה מקדמת. קטנה. והכל על הראש שלי לבד. אין שום יחס מצידו. כל דבר אני מחליטה אני קובעת. הוא לא יודע להחליט כלום בעצמו.

או קיי -

אני ממש לא רוצה להיות פסיכולוג בגרוש - אבל זה בהחלט יכול להיות שהבעיות של הילדים נובעים בדיוק מהבעיות שלכם... דימוי עצמי נמוך - אולי מחוסר בדמות אב ? התפרצויות זעם - אולי מסביבה רווית מתח וכעסים בבית ? ילדים רואים הכול ומרגישים הכול... לכי תדעי... אבל פרה פרה... את מתארת כאן מצב של סייקלים - גם שלך וגם שלו, תקופה של שקט יחסי וסטאסטוס קוו - ותקופה של כעס ותסכול. אני עדיין חושב שצריך לראות את התמונה הגדולה - מה מציק לו ? מה גורם לו להתנהג בצורה הזו ? עבודה ? לחץ ? חוסר פירגון בבית ? הכול יכול להיות.... אני מאמין שאת לא רוצה לפרק את החבילה - כי אם הייתה מחשבה שכזו - לא היית מתלבטת במצב שלך כאן בפורום אלא היית מבצעת... אז בררי איתו מה הבעיה, וכמה שזה נשמע מוזר - בררי מה הבעיה איתו (ולא איתכם) אולי שם הפתרון - את יודעת - קל יותר לתפוס זבוב במלכודת של דבש... נו שוין באנגלית זה נשמע יותר טוב...

זמשוש

New member
הם לא עם בעיות משלהם

הם עם הבעיות שלכם. אם טיפול זוגי לא הצליח... לכו לטיפול אישי ותשלחו גם את הילדים (אני מקווה שהם כבר בטיפול...)

magenta73

New member
יש כאן בתפוז

פורום תמיכה, עם אנשי מקצוע שנותנים עצות/עזרה וכו'. הסיפור שלך "גדול" ורציני מידי, לפחות בשבילי, ומאוד רגיש. הילדים סובלים מזה גם, אם הקטנה בכיתה מקדמת, יש לה הרבה בעיות ריגשיות/חברתיות, כנראה כתוצאה של מה שקורה בבית. אני הייתי מציעה לכם ללכת לייעוץ זוגי, לא יודעת כמה זה יעזור, אבל בעלך צריך לקחת ואילו חלק קטן מהאחריות על החיים המשתופים שלכם.

a y a 3 2

New member
אפשר קצת ציניות+מוסר השכל?

אני מתנצלת מראש, אבל זה מזכיר לי את הנישואים של ההורים שלי. האם דואגת להכל, האב אדיש והילדים סובלים מהמתח. התנהגותו של בעלך היא דיי נורמטיבית. הוא התרגל שאמא שלו עושה בשבילו הכל, ואת ההמשך לכך. בנוסף לזה מקובל בארצינו שהאמהות דואגות ומקריבות המון למען הילדים. דבר שדרך אגב מוריד מכוחן בשוק העבודה ומקבע אותו כ"מטפלות". אין גם ספק שחיי הנישואין שוחקים לאחר זמן כה רב. מתרגלים ולוקחים אחד את השני כמובן מאליו. הגברים גם כך לאחר מספר שנים יעדיפו לחפש או יתעוררו למראה "בשר חדש" ואילו הנשים מעמיקות את רגשותיהן ו"נתלות" על הבעל רגשית או גם בוגדות (תלוי בטיפוס). אז לא סיפרת מה בעלך עושה עד 9 בערב. האם הוא עובד עד שעות מאוחרות? האם את עובדת פחות שעות ממנו? האם יש לו עבודה שוחקת? חסרים המון פרטים. קודם כל למניעת מצב זה: כל אחד מבני הזוג צריך להיות מבוסס כספית ומקצועית בצורה כזו, שיוכל להסתדר לבד, כך שהמניע הכלכלי לא יהווה פקטור בלהיפרד/לא להיפרד. בנוסף, צריך שתיהיה נורמה להתחלק בנטל, ולא שהגבר "יעזור" לאישה. בקיצור, שיהיה שוויון. כך לא תהיה שחיקה ריגשית/כעסים. ודבר שלישי, בגלל טיבו של קשר להישחק, צריך "לעורר" אותו מידי פעם. לנסות לדבר עם הצד השני ולהבין גם את הצד שלו. אבל מה שעובד בדרך כלל אלה איומים:) כמישהו חש שהוא עדיין צריך להוכיח את עצמו, או שמשהו שיש לו בסכנה, הוא נכנס לחרדת נטישה ומתחיל להשתדל יותר. בגדול - יש מחקרים שאומרים שקשר נמשך שנים ספורות בלבד, ולאחר מכן הוא דועך באופן טבעי. ומשמעותו-הזמן שמספיק בשביל להקים משפחה עם ילדים: 3-4 שנים. לאחר מכן הגבר חש ש"הוא ביצע את תפקידו" והוא צריך להעביר את הגנים למקום אחר. בכל מקרה - נשים צריכות לדאוג לעצמן, כי הן החלשות בסיפור הזה. גם כאמור, אינן מתפתחות במשך השנים מקצועית וכלכלית, גם נושאות בנטל הטיפול בילדים, וגם נמדדות כאובייקט מיני שיש לו זמן תפוגה. לכן, אם מישהי מעוניינת בילדים, היא צריכה לקחת בחשבון את הנתונים הנ"ל ולדאוג להן לסביבה בריאה. סביבה בריאה היא גם אב שמתעלה מעל כל הנורמות והוא כן רגיש לצרכיה, לצרכי הילדים ולצרכי הקשר בכללי.

litzuf

New member
תודה רבה לכולם

תודה רבה לכם על כל ההתייחסיות. הילדים נמצאים כל אחד בטיפול במסגרת בית הספר שלו. אני כל החיים מאז החתונה כן ניסיתי להבין לתמוך לפרגן. הכל עשיתי גדי לפחות לנסות שהכל יהיה רגוע למען כולם. אני לפעמים הייתי גם האבא וגם האמא של הילדים. כרגע יש בי המון כעס והכוח נעלם. בעלי עובד פקיד כל יום עד השעה חמש. אבל גם כשהוא בבית עם הילדים, הוא לא עושה איתם כלום מיוזמתו. עכשיו תשמעו עוד סיפור מתוך הרבה שיש ותגידו לי אם איך אני אמורה להרגיש. במשך כח הזמן שאנחנו נשואים אני דאגתי שיהיה לו אוכל מוכן בערב רק לחמם ולאכול, ולא התלוננתי בכלל. אז הגיע המלחמה שבה, אני עבדתי והוא היה בבית עם הילדים. הכנתי להם ארוחת צהרים בערב שיהיה להם למחרת מה לאכול. אני אמרתי שלא יחכו לי שיאכלו. אני הגעתי הביתה במחשבה הכי הגיונית שיש לי אוכל שמור ומוכן.ואז לאכזבתי גילתי שלא נשאר לי כלום ומאד נעלבתי. איך אני הייתי אמורה להרגיש. ויש עוד המון סיפורים כאלה שבהם אני מרגישה לא חשובה בכלל.

pegraph

New member
שלום

מה שכתבת באמת מדאיג מאוד - אני אמנם רווק בן 25 ואני אפילו לא שוקל להתחתן עד גיל 30 אבל עדיין - זה מצב נורא לא נעים כשמרגישים לבד - אם פנית לעזרה באינטרנט זה סימן שבאמת מדובר במקרה שגובל באסון - אני לא מומחה גדול לענייני זוגיות אבל נראה לי שהפתרון הכי טוב זה פשוט לדבר על זה - להוציא הכל מהבטן ולא לשמור כלום בפנים - מניסיון אישי זה רק עוזר - אם אוגרים מטען שלילי זה רק גדל כל הזמן עד שלא מתפוצץ - אז כדאי לדבר על זה עוד היום - תספרי לו מה מציק לך ותדברו על זה אפילו עד הבוקר - מצב עגום זה חייב להיפטר בקרוב ולא זה ייגמר בזה שהילדים יישארו בלי שני ההורים ביחד וזה רק יהרוס להם את החיים - אז למען הילדים - דברו על זה או שתפנו לבן אדם שהוסמך לטפל במצבים כאלה - יועץ זוגיות או משהו כזה. שיהיה שבוע טוב ורגוע....

litzuf

New member
אני מאד רוצה לדבר

אתה יודע מה קורה שאנחנו מדברים. אני זאת שתמיד יוזמת שיחה על הדברים האלה ומוצאת את עצמי מדברת ומדברת ומדברת והוא לא מדבר בכלל . אז אני מתרגזת והוא אומר. " מה את רוצה? אני שומע" ואז אני מתרגזת ואומרת לו שאני רוצה שהוא גם יגיב. נמאס לי לדבר לעצמי.

pegraph

New member
היי

טוב אני מצטער זה כבר עבר את עומק הידע שלי - במקומך הייתי משיג איזה " ידיד " שיעזור לך במקום הבעל האדיש - את יודעת, איזה אחד כזה המורה לספורט של הילד או איזה שכן טוב לב - אולי אם הוא ירגיש קנאה זה יעיר אותו - אבל אני מזכיר לך שאני בן 25 והדעות שלי זה איך אומרים - הדעות שלי.... אבל עדיין אני חושב שיש לקחת את הבעל האדיש ליועץ משפחתי או שלא לקחת אלא ללכת ליועץ לבד ושהוא יטפל בזה.... מקווה שעזרתי....

litzuf

New member
אתה יודע מה הבעיה שלי?

היינו אצל יועצת זוגי. אבל זה גרם לי להתרגז יותר. כי הוא עשה בדיוק את מה שהיא אמרה לו לעשות. והוא אמר לה בדיוק את מה שהיר רצתה לשמוע. זה בדיוק מה שקורה איתי, מהשאני אומרת לו ועשות הוא עושה. ואז כל זה נראה לי כל כך רובוטי כל כך לא אמיתי שזה הרגיז אותי יותר

03lior

New member
אני חיב להגיב בקיצוניות

אני חושב שיועץ זה קצת דבילי מאחר והוא לא יגיד משהו שעלול לסבך את הקשר בן בני זוג אם בתאור שתארת נכון אזי לדעתי רק משהו דרסטי יכול להוביל למקום נכון אם בעלך נסיכה ממין זכר יהיה לך קשה לשנות אותו כעט.

למעלה