יש לי בעיונת...

צפרדעית

New member
יש לי בעיונת...

חזרתי לחיי שיגרה... <מכאן שכמובן חזרתי ללימודים...ולמבחנים> אני נמצאת רוב שעות היום במכללה וחוזרת הביתה בשעות הערב המאוחרות (צריך להשלים את החסר לקראת מבחני ההסמכה שלי שמתחילים בסופ"ש הזה) הבעיונת הקטנטונת שלי היא שאני לא מצליחה לאכול כלום כל היום. בבית הספר אין לנו מקרר ואני עדיין על כלכלת בלנדר, כך שחוץ מגרבר אחד בצהריים אין לי אפשרות אוביקטיבית לאכול כלום. הרעב דווקא לא מפריע לי, אבל אני מרגישה מאוד מאוד חלשה... כשאני חוזרת הביתה לקראת ערב, החולשה מתגברת עלי, ואני לא מצליחה להתרכז ומשום מה, למרות העיפות, אני גם לא מצליחה להרדם. אני לא רוצה ליצור מצב בו לא יכנסו כלל קלוריות לגופי, כי דבר כזה יגרום להשמנה מיד לכשאחזור לאכול מוצק למישהו יש רעיונות מה אני יכולה לאכול בזמן השהייה מחוץ לבית??? צפרדעית

gal33

New member
הי ../images/Emo105.gifית, גשי לחנות כתר הסמוכה

למקום מגורייך (אני מרגישה כמו אודטה דנין...), ושם תמצאי מגוון תרמוסים קטנים עם כוס צמודה (חצי ליטר, ליטר וכו´) מיועדים להכנסת מאכלים (רחבים), ואף צידניות קטנות. הם גם שומרי קור, וגם שומרי חום (יותר נכון שומרי פושר). וכך תוכלי לסחוב (כי זה קטן ולא כבד), לבית הספר, מוצרי חלב למינהם, מרקים, מיצי פירות וירקות וכל אשר בו את חפצה. בתאבון, גל

sure16

New member
מה נחה? מה?המצאת המאה!!!!../images/Emo96.gif

מנה חמה,מרקים בין רגע...מחזיק טוב מאד בשעות קשות... יש פירה,יש איטריות בכל מיני צורות...בקיצור אפשר להתאים לטעם וליכולת. המרקים נפלאים!אפשר להוסיף מרק לפירה ואז יש מרק סמיך יותר. בתאבון! שרה

משהו דומה למנה חמה,

אבל אולי יהיה לך יותר נוח - כי אפשר להכין באיזו כמות שרוצים, וגם אין בזה חתיכות של ירק: אני לוקחת לעבודה אבקת פירה מוכנה, בדקתי וסימנתי לי בכלי קטן את כמות האבקה המתאימה לי למנה ואת כמות המיים שיש להוסיף. (אני מוסיפה מים רותחים באותה כמות של האבקה ועוד קצת מים קרים) כמובן, כמו למנה חמה - צריך מים רותחים. עוד דבר, אם את אוהבת: ממרח טונה "בון-אה-פטה" בקופסאות שימורים קטנות. יותר משמינים בקופסאות שימורים: ממרח צמחי, חומוס, ואולי יש עוד דברים כאלה. ועוד רעיון: משקה מזין. (למשל חלב עמיד באריזה של 1/4 ליטר או מיץ תפוחים בפחית) בהצלחה, ואל תשכחי גם לשתות! שלומית.

1osnatv

New member
אני שמחה שחזרת לשיגרה ../images/Emo39.gif

סימן טוב שחוזרים לשיגרה אני למשל הייתי לוקחת איתי לעבודה שלי את המנה החמה {גם לי אין מקרר כי העבודה שלי היא בחוץ} ואיפה שהייתי ביקשתי מים חמים מה שחשוב לא להגיע רעבים הביתה בהצלחה בהמשך ובמבחנים

רוייקו

New member
צפרדעית.. ראשית כל לשתות הרבה.

ממש הרבה. שנית, את חייבת לקחת איתך ללימודים מזון שתוכלי כן לאכול. למה את לא לוקחת מעדני דיאט ? מוצרי חלב משביעים יותר משאת חושבת. את יכולה לקחת מנות של מחית פירות. חוץ מיזה, הגוף דורש מעט סוכר. לא פלא שאת תשושה ואת דופקת לעצמך את מנגנוני חילוף החומרים. את חייבת לאכול. יש אבקת פירה מצויינת עם תוספות של ויטמינים ועוד מיני מוצרים שאפשר לאכול אותם לאחר הניתוח. איזה תפריט קיבלת מבית החולים ? יש לך דף מידע ?

צפרדעית

New member
התפריט שלי כולל:

7:00 - נס קפה או 3/4 כוס שוקו דיאט 8:00 - מעדן דיאט/כף גבינה+3/4 גיל/דיסה דלילה על בסיסי חלב 1% שומן 10:00- גרבר פירות/פירות בבלנדר+כף טחינה גולמית 12:00- מרק בבלנדר(תפ"א+גזר+50 ג"ר עוף/מרק קיטניות) 14:00-עגבניה בבלנדר+2 כפות סלט טחינה/ מיץ תפוזים 16:00-3 כפות סלט חומוס+טחינה או 2 כפות טחינה 18:00-מעדן דיאט/כף גבינה+3/4 גיל/דיסה דלילה על בסיסי חלב 1% שומן 20:00- נס קפה או 3/4 כוס שוקו דיאט ניתן להוסיף לתפריט ביצה רכה וירקות מבושלים (רכים) <יש לציין שאני לוקחת תוספים וויטמינים באופן רציף> זה התפריט שקיבלתי כשיצאתי מבית החולים נאמר לי ע"י הדיאטנית להמשיך עם התפריט הזה במשך חודש נוסף למען האמת התפריט הזה כבר מזמן יצא לי מהאף למרות שאני לא אוכלת אפילו חצי ממנו... אולי אני מפחדת לאכול ואולי סתם לא טעים לי (וכמובן יש את הבעיה האובייקטיבית בלימודים) אבל האי-אכילה רק פוגעת בי... אני לא מתפקדת מרוב תשישות וגם לא ממש יורדת במשקל <בשבוע האחרון ירדתי רק עוד 1.5 ק"ג> אוףףףף צפרדעית

gal33

New member
כשאנו מסתכלים בדיעבד על התקופה

אנו לומדים להעריך את זה יותר מאשר כשאנו נמצאים בה. שלשום מישהי בעבודה החדשה שלי שמה לב שירדתי במשקל ושאלה אותי אם כן, ומה אני עושה וכו´ וכמה? שאלת השאלות. אמרתי לה שבסביבות 10 קילו. אח"כ עם עצמי שמתי לב שמדובר ב- 10 קילו ב- 3 חודשים. קצב מאכזב, נכון? אז זהו שלא. עברו עוד שלושה חודשים ואני השלתי עוד 10 ק"ג. צריך לראות את התמונה הכוללת בטווח הארוך. נזכרתי בכל ה- 3 חודשים האחרונים איך הגבתי לעצמי כל פעם שנכחתי בירידה או אי ירידה, וכעת הבטחתי לעצמי שכל שבוע שאשקל אזכר בתחושת ההישג שלי על עוד ה- 10 ק"ג שנפלו. באמת, עוד שבוע פחות שבוע. הגם שקילו וחצי בשבוע, זה המון! הרי אין מטרתנו להתיש את הגוף. קילו וחצי בשבוע משמעותו 12,000 קלוריות פחות בתוך שבוע אחד בלבד, ממה שהגוף צריך לצרוך לשימור משקלו הקיים. 12,000!!! בהצלחה לכולנו, גל

רוייקו

New member
אין לך את הספר של נירה אולנד ??

אולי כדאי לך לקחת משם רעיונות. הספר מומלץ ביותר.

צפרדעית

New member
יש לי את הספר

ולמען האמת לא אהבתי אותו בכלל... כעיקון הרעיונות שם כבר מוכרים, וממש התאכזבתי, אפילו מהמתכונים. הידע האישי של כל אחד ואחד מאיתנו, מכיל את כל המידע שבספר ואם הייתי יודעת לפני שהזמנתי אותו, הייתי מוותרת עליו.

רוייקו

New member
את מאוכזבת שאת יודעת טוב מה שלא

כולם יודעים ? האמת, אהבתי את השירות הדיאטני באסף הרופא. תמיד ניראה שהשקיעו יותר. החמירו יותר. אני זוכר את דף המידע שחילקו למועמדים. מי שקרא אותו חטף קיבל פיק ברכיים. אני חושב שאילו קראתי אותו לפני הניתוח לא היתי עובר אותו, אז יכול להיות שעם המידע שקיבלת באסף הרופא, יחד עם המידע והנסיון שצברת לפני הניתוח, אין לספר של נירה אולנד הרבה מה להציע לך. הספר לא יכול לעזור גם לי, מאותה סיבה, אבל לאחרים, בראשית דרכם כן. הוא ספר טוב שהייתי משנה ומכניס בו עוד כמה תכנים אבל עקרונית הוא לא רע. יש בו לא מעט מתכונים שמותאמים למנותחים, אם כי, הוא לא מסודר בצורה כזו, לפי שלבים: כלכלה נוזלית, רכה ומוצקה. אני שמתי לב שהרבה מנותחים, אחרי הניתוח, מרגישים איזה חוסר אונים מסויים, לאחר שהם נוכחים לדעת שהניתוח לא מגביל אותם מספיק והם צריכים לשמור בדיוק כמו לפני הניתוח ?! חכי לשלב בו תסגרי את הטבעת. אולי תופתעי. רוייקו

ערב טוב ...

אני די מאוכזבת מקצב הירידה שלי ואני אחרי סגירה אחת של הטבעת לפני כחודש וכיום אני מסוגלת לאכול הכל , אמנם לוקח לי המון זמן ואני לועסת טוב ואפילו סופרת לעיסות אבל בגדול אוכלת כמעט הכל משניצל ועד לחם. אני סופרץ קלוריות ובודקת כל דבר שאוכלת ב7 עיניים אבל אני יורדת בצורה ממש ממש איטית... הירידה האיטית הזו בהחלט גורמת לי לחוסר אונים מסויים כמו שאמרת רוייקו... מקווה שיהיה לנו המשך לילה שקט יעל

צפרדעית

New member
למען האמת אין לי שמץ של מושג

אם הניתוח הגביל אותי או לא טרם ניסיתי אוכל של ממש, וגם המזון המרוסק לא ממש מהווה בעיה אני מפחדת לנסות, מפחדת לטעום בעצם אני עדיין מתנהגת כמו יקית לגבי ההוראות (אמרו רק בלנדר, אוכלת רק בלנדר!) אולי זה פסיכולוגי ואולי זאת הטראומה מהניתוח, אבל אני ממש מפחדת לאכול ואני בכלל לא רעבה. בפעם הראשונה בחיי אני לא מתמודדת כל היום עם המחשבה "מה אני אוכל עכשיו" כפי שכבר ציינתי, אני מרגישה שאני לא אוכלת מספיק ולמען האמת, כל מה שמותר לי די מגעיל אותי כך שאין לי ממש בעיה לדלג על ארוחות <לזה רק נישאר להוסיף את הלחץ בלימודים וחוסר הנוחות שבמזון מרוסק ואני בדרך להרעבה עצמית!> לא נוח לי עם העובדה שאני לא אוכלת, וזה לא ניראה לי הגיוני (אפילו אמא שלי כבר התחילה לצרוח עלי שהיא סתם מבשלת והכל נזרק לפח) ולחשוב שאלו הבעיות שלי... צפרדעית (שחולמת על ג´בטה עם ים של פסטרמה מיונז וחרדל)

היי צפרדעונית....

נראה לי הגיע הזמן להיפרד מהבלנדר!!! תתחילי לאכול לאט , מעט ורך כמו פירה למשל או קישוא מבושל או בטטה.כאלה דברים רכים וגם אותם תלעסי. אני יודעת שמההתחלה לי באופן אישי היה ברור שבלנדר ואני לא הולכים יד ביד כי בלנדר מבחינת זה לא איכות חיים ואני מעדיפה לא לאכול מאשר לבלנדר ואני שמחה לומר שהיה קשה אבל הצליח ומאז הניתוח אפילו פעם אחת לא בלנדרתי...

צפרדעית

New member
מפחיד אותי לאכול...

האמת היא שחטאתי וניסיתי לאכול פשטידה רכה אבל אני יכולה להעיד, שמרוב פחד, ירקתי ולא בלעתי <דפוקה בראש, נכון?> אבל לעסתי ולעסתי ולעסתי ולעסתי ולעסתי.... אני מתכוונת לנסות פירה (אפילו קניתי מנה חמה) אבל יותר מזה אסור לי קיבלתי תפריט מחמיר, ואני מתכוונת לעמוד בו אמרו בלנדר, אני עושה בלנדר!!! אני מתנחמת בביצה שמותר לי להוסיף לתפריט החל משבוע הבא <כבר מפנטזת על חביתה מקושקשת... הטעם כבר בפה>

jazmin40

New member
היי צפרדעית!!../images/Emo24.gif

את ממש מצחיקה אותי! וזה עושי לי טוב ללב בימים אלו... מי אמר לך שיהיה קל? סבלנות- חזקי ואמצי!!! תמשיכי במאמצים שלך,רק כך תשיגי את מטרותייך.!!! נשיקות-

רוייקו

New member
ההנחיות של הדיאטניות באסף הרופא

מחמירות מאוד. אני לא יודע אם כדאי לבלבל אותה. הכי כדאי שתנסה את התפריט וההנחיות שנתנו לה באסף הרופא, למשוך עם זה כמה שיותר זמן - לפחות עד הניפוח. זה לא קל.

ronnymp

New member
היי ../images/Emo105.gif ית

אז לא אטיף לך כמה שזה אסור ואפילו מסוכן להימנע מלאכול - מקווה שזה ברור לך אבל שתי העיצות הקטנות שאני יכול כן לתרום לך הן אלה : 1 - "תתדלקי" לפני היציאה מהבית - ארוחת בוקר מזינה שתספק אותך לכמה שעות טובות , וגם תשמור לך על הריכוז .....
2 - ישנן התיקים הקטנים והקומפקטיים , רכים , ומצופים בשכבת נייר כסף מבפנים ושכבה נוספת של חומר מבודד באמצע - ומבחוץ הם צבעוניים . הם קיימים בצורות שונות , בגדלים שונים - ואפילו אופנתיים . ניתן בהחלט לסמוך עליהם שיחזיקו חום/קור לכמה שעות .....
אז נצלי אותם (הם אגב ממש זולים) - לארוחה או שתיים במהלך היום . ובעניין תוכן "כלכלת בלנדר" - יש לי המון רעיונות - אבל הם כולם בטוח שמוכרים לך ולא אוכל ממש לחדש לך כלום בעניין . והעיקר - תקפידי על דלק קבוע לגופך ואל תזניחי אותו ובהצלחה בבחינות ההסמכה
רוני

למעלה