יש לי בעייה ובישבילי היא ממש רצינית

t o f f y 2

New member
יש לי בעייה ובישבילי היא ממש רצינית

סוריי אם זה לא ממש קשור לפורום הזה... אז ככה אני בת 16 וחצי ונורא ביישנית ואחד הילדים בשיכבה שלי הציעה את עצמו לבוא אליי ואני לא מממש רוצה אני מתביישת נורא וחושבת שאוליי הוא ייצחק על הבית או כל דבר אחר למרות שאני מגדירה את הבית שלי כיפה מאוד . וזה נובע מאוד כל מיני גורמים שלא נותנים לי להיות מאושרת בחלקי תמיד אני חושבת שבתים אחרים וכ' יותר יפים ונורמאלים משלי ואני לא יודעת למה אני מרגישה כך... ואני משום מה לא רוצה ליגרום אי נעימות ואני לא יודעת מה הלגיד לו בישביל לא לבוא לא נעים לי אני רוצה עצה מה להגיד לו שישמע בסדר ושלא ייגמר במצב של ריב ושייחשוב לעצמו שאני לא רוצה שייבוא .... פליזזזזזזזז מה לעשות.............................................???

בוקר טוב טופי וברוכה הבאה

יש משהו בשאלה שלך, שלוקח אותי אל התמודדות עם קבלה עצמית. את כותבת שאת מגדירה את הבית שלך כ"יפה מאד", ובכל זאת את מתביישת בו. במה את מתביישת? אולי תכתבי כאן (ולעצמך) איפה נמצאת הבושה? בעיצוב, רהיטים, ההורים שלך, את עצמך...? קודם כל, זה טוב שהעלית את השאלה, ועכשיו אפשר יהיה לפרק אותה לשאלות יותר קטנות ואז יהיה ברור לי (וגם לך
) עם מה מתמודדים.

t o f f y 2

New member
שלום לך...

אני מיתכוונת מכל מיני סיבות אני מרגישה כל הזמן במו רגשי נחיתות כאלו כמו מה יגידו וכ' אני לא מיתביישת בהורים שלי ובשאר הדברים שהזכרת ... ואני גם רוצה שתציעי לי בבקשה מה לעשות בכדי להגיד לאותו ילד בצורה יפה לא לבוא מבלי להעליב או ליפגוע שלא ייגרם אי נעימות ... ושוב תודה רבה לך...

t o f f y 2

New member
נק' נוספת...

זה דבר שמטריד אותי גם כל הזמן גם על עצמי תמיד אני חושבת מה יגידו אחרים עליי אני תמיד שלילית עם עצמי וזה לא שאני לא ניראת טוב אני מגדירה את עצמי כחמודה מאוד אבל אני תמידשלילית עם עצמי אם תוכלי בבקשה לומר לי איך אוכל להיתגבר על השלילה שבתוכי ומה ייגרום לי לביטחון עצמי גבוהה כי אני יודעת שאיך שבנאדם מעריך את עצמו ככה גם החברה מעריכה אותו ואני לא רוצה שייעריכו אותי על פ''י הערכה השלילית שלי ...

טופי יקרה

בהודעה הזו כתבת את ה-מלים: "מה יגידו אחרים עליי" הכל נובע מהראש שלנו, מהרגשות, מהדימוי - הם שגורמים לנו להגיב כפי שמגיבים. כפי שאת מרגישה למשל ביחס לביקור של החבר מהשכבה בבית. ב"מקום אחורי" במחשבות, את אפילו מודעת ויודעת שהבית שלך יפה ונחמד, אבל יש בך רגישות עם הכל, נכון? אפשר לדבר על זה יותר טופי? דיברנו בפורום מאז שקם על זה שאיננו מקבלים את עצמנו לטוב ולרע. ומבזבזים המוןן המון אנרגיה על מנת לשמר ולהגן על דימוי עצמי גבוה. ובעצם מונעים מעצמנו ומאחרים את הקירבה אלינו וההכרה של מי אנו בשלמות. וזה פוגע! הנה אמרת שאת מרגישה בזה (לדוגמא זה הביקור של החבר אצלכם). (אינני פסיכולוגית. מדגישה.) אבל חושבת שאם אנסה לשאול אותך כרגע למה את מרגישה כך, יהיה קשה יותר מאשר אם אשאל אותך הפוך. (להצביע לך על משהו). אז..טופי, האם יש לך חברה / ידיד / קרוב/ת משפחה שלמרות שאת מודעת לחסרונות שלו, את אוהבת אותו/ה כמכלול? מעריכה את הטוב ומקבלת אותם עם כל שאר הצדדים גם הפחות מצודדים. אמ? אני רוצה לנסות להוביל אותך לקו מחשבה מסוים, בסיידר? דליה

אני מנסה את..

הכיוון הזה, למרות שידוע שאם איננו מקבלים את עצמנו קשה לנו לקבל אחרים. אבל רוצה לנסות בכל זאת ..
ושאר החברות כתבו לך דברים חשובים. תרגישי בבית איתנו שבת שלום,

t o f f y 2

New member
אז ככה...

לגבי אחרים זה אחרת אני מעריכה אותם לא עפ''י איך שהם מחשיבים את עצמם אלה מי הם באמת אבל זה קצת שונה שזה מהנק' מבט שלי אני לא יודעת איך אותי מגדירים ומעריכים ומה חושבים ...???!!! אני לא יודעת למה אני תמיד שלילית תמיד אני מנדה את עצמי מהחברה אני תמיד חושבת שייש יותר טובים מימני וזה לא שאני לא אוהבת את עצמי ממראה חיצוני כי אני חושבת שאני ילדה יפה חמודה ואני רוצה להיתגאות ולאהב את מי שאני באמת כך אחרים ייתגאו בי ויואהבו אותי כי מה שאני מקרינה את עצמי זה מה שהחברה מקרינה עליי אז מה אני צריכה לעשות בכדי להרגיש טוב עם עצמי ולהיות עם בטחון עצמי גבוההה כי אני מרגישה שאין לי ביכלל בטחון עצמי וזה מה שגורם להכל ואני לא יודעת איך להיתמודד עם זה זה ממש קשה לי בחיי היום יום בחברה הסובבת אותי ... וזה גורם לי לכל מיני סיבות כמו האירוע שכתבתי ... וזה דבר שאני חייבת לילמוד להיתגבר עליו שלא יוביל אותי למשברים ולבעיות בהמשך החיים כי בסוף אני יגיע למחשבה שאני כישלון אחד גדול וזה לא טוב עם אני ייחשוב כך כי אני לא ... מכיוון שעכיו זה גורר אותי למצבים לא נעימים גם עם החברה זה השלב ראשוני אח''כ יכל ליקראת לי משהו יותר גרוע שהיהה לי קשה לצאת מימנו... הודה לך מאוד אם תאמרי לי מה לעשות בנידון ...

תירגול של חשיבה חיובית

זו העצה הכי גדולה שאני יכולה לתת לך. כי בעצם מה שאת כותבת הוא שבסה"כ את חושבת שהבית שלך יפה, וגם את חמודה, והכל בעצם בסדר - אבל בפנים , בתוכך - את מרגישה לא טוב עם עצמך. ואת הנקודה הזו צריך לשנות. אז איך משנים? מתאמנים. נאורה הציעה לך לרשום את כל מה שטוב ב"טופי". בך. וזו הצעה נפלאה. תרשמי רשימת "תודות" לעצמך. אף אחד לא יראה את הרשימה, אז את יכולה להשוויץ שם חפשי. אני התמודדתי הרבה שנים עם בטחון עצמי נמוך, ונמנעתי מלעשות כל מיני דברים (כמו ללכת לים, או לפגוש אנשים) בגלל זה - ואת יכולה היום לבחור: או ללכת בדרך ההימנעות הזו, ולא להזמין אלייך מישהו הביתה, ואח"כ לא לעשות עוד דברים בדיוק בגלל אותה סיבה. או לבחור אחרת - כן להזמין את החבר/ידיד (איך שתקראי לו) אלייך, ולתת לו לחשוב את המחשבות שלו בעצמו. ואת יודעת מה, אם הוא לא יאהב את הבית שלך - אז מה?? את בעצמך כתבת כאן שאת חושבת שהבית שלך יפה. וזה הכי חשוב. אם אנחנו נותנים לאחרים להשפיע עלינו, אז הם ימשיכו וימשיכו להשפיע, עד שה"עצמי" שלנו יילך לאיבוד. את הבטחון העצמי שלי העלתי ע"י תרגול כזה: כתבתי לעצמי מה אני אוהבת בעצמי. אמרתי לעצמי 100 פעם ביום שאני יפה (במיוחד בימים שהרגשתי ממש לא יפה) כל פעם שאמרתי על עצמי משהו רע , חייבתי את עצמי (כמו כלל כזה) להגיד ישר משהו טוב! לא להישאר רק ברע (ואגב, את זה למשל, מצאתי במילים שלך. את לא כותבת רק מה שרע, אלא גם מה שטוב בך - וזה אחלה. פשוט תחזקי את זה אצלך). ו- עוד משהו (קצת מצחיק), בתקופה מאד רעה שהייתה לי, כשחשבתי שאף אחד לא אוהב ולא יאהב אותי לעולם, כתבתי בשמו של הכלב שלי שני שירי אהבה - אליי. זה היה משעשע באותו רגע, וכשקראתי את זה, הרגשתי שמישהו אוהב אותי. והכלב באמת אוהב אותי, אבל לא רק הוא - גם אני, זו שכתבה את השירים, אהבתי את עצמי אז מספיק כדי לכתוב לעצמי מילים אוהבות. אז זהו. מה שאני מציעה לך, זה להתאמן הרבה (ולהגיד לעצמך שאת יפה, ואת הכי טובה בעולם, ויש לך בית יפה וכו' - זה כיף. זו לא התחייבות רעה
) ואם את יכולה, אז לא להימנע מפגישות אצלך בבית, אלא בדיוק ההפך - להזמין חברים וכמה שיותר.

t o f f y 2

New member
וואי ממש תודה לך

זה נורא עוזר לי מה שכתבת לי אני ייאמץ את זה וייקח את זה לתשומת ליבי הקרנת בי אור שקראתי את זה ממש תודה לך ...

Neora Barak

New member
טופי יקרה, את אמנם נמצאת בגיל,

שיש בו משברי זהויות, וקצת תהיות לגבייך ולגבי העולם סביבך, את מעניקה משקל גדול מאוד למה שהחברה חושבת עלייך, ורוצה להרגיש אהובה ומקובלת, בנוסף, את כותבת שאת מנדה את עצמך מראש מהחברה - מתוך אותו חשש שאינך "טובה" מספיק, ואת מאידך מציינת- "שאני ילדה יפה וחמודה", את כותבת שאת רוצה לקבל אישור בעצם מ"החברה" שאת נחמדה, רוצה להרגיש נחמדה, וחוששת שאם זה לא יקרה, "יכל ליקראת לי משהו יותר גרוע שהיהה לי קשה לצאת מימנו... " בואי נלך כמו שכתבתי לך קודם, שלב שלב, בקטנות, ובכתב !!! לעצמך, לא כאן, שאלי את עצמך למה כל כך חשוב לך מה ה"חברה" חושבת עלייך, מי הם בעצם אותה "חברה", מהי ההגדרה שלך לאדם "טוב בחברה" שאלי את עצמך מה התכונות הטובות שלך,ואיזה איכויות את כן מקרינה בחוץ האם יש בך דברים יפים שהחברה אולי להרגשתך לא רואה, ואיך את יכולה להבליט אותם יותר מה הכילים שעומדים לרשותך היום לשנות את יחס החברה אליך תתחילי מזה,

Neora Barak

New member
היי צוקריית טופי ../images/Emo77.gif

יש לך יופי של נקודות תובנה לגבי עצמך ותחושותייך, אז בואי ונתחיל בצעדים קטנטנים לשיפור ההרגשה שלך, שבי, קחי לך ת'זמן בשקט, ועשי לך תרגיל קטן-בינך לבינך - לו היית חברה שלך, כתבי לך מה היו הדברים שמוצאים חן בעינייך בבחורה ששמה טופי, כתבי לך אם יש דברים שהיית רוצה לשנות בה, ואיך לדעתך אפשר, הביטי סביבך, וכתבי לך מה הדברים שאת הכי אוהבת בבית שלך, כתבי לך למה הבחור שרוצה לבא לביתך - מוצא חן בעינייך, עד כמה היית מוכנה להשקיע כדי לפגוש אותו, מה את חושבת שיראה כשיגיע אליך הביתה, האם את !! מעדיפה לפגוש אותו בבית או באיזה בית קפה בחוץ, עד כמה אכפת לך מה החברה חושבת עליך - ועד כמה זה משפיע על חייך, עכשיו עצרי, קראי הכל כמה פעמים, וראי אם מה שכתבת גורם לך לחשוב אחרת על הדברים,

Neora Barak

New member
דלייתי- אם כולם היו חושבים כמוך- ש.

"מבזבזים המוןן המון אנרגיה על מנת לשמר ולהגן על דימוי עצמי גבוה. ובעצם מונעים מעצמנו ומאחרים את הקירבה אלינו וההכרה של מי אנו בשלמות." העולם שלנו היה יותר נעים לחיות בו. אהבתי את חוכמתך !!

למעלה