יש לי בעייה שאני לא יודעת איך לפתור אותה. אני

יש לי בעייה שאני לא יודעת איך לפתור אותה. אני

בלופ אין סופי ולא מצליחה לראות את היציאה ממנו . .. אני נשואה כ 8 שנים לבן זוג שאני מאוהבת בו מעל הראש, יש לנו 2 ילדים ותינוקת שרק נולדה . הגדול מנישואים קודמים שלי אבל בן זוגי הוא אביו היחיד מאז היותו בן שנתיים. היום הוא בן 11. הבעייה שלנו מורכבת מכמה דברים אבל מתחילה ומסתיימת בעובדה שבן זוגי פיתח התנהגות חסרת סובלנות למשפחה , התנהגות מאיימת, תוקפנית, אגרסיבית, שמתבטאת ביום יום בקטנה ומתגלגלת ומתעצמת מפעם לפעם להתקף זעם נוראי כל כמה חודשים. הוא מנתב את התקף הזעם כמעט תמיד כלפי הגדול שביום יום אף פעם לא מצליח להגיע למצב שהוא מרצה אותו. זוגי הוא אדם פרפקציוניטס ומחונן ולא מוכן להבין שיש אנשים שהם גם שונים ואחרים ממנו , ועל כך נסובים רב המרדפים והמריבות שלנו ביום יום. אנחנו כולנו כולל המורים , בעל החנות, הגננת בגן, השכן , הבוס והעובדים וכו פשוט לא עומדים בסטנדרטים שלו ובציפיות שלו. כל פעם שהוא מגיע מתוסכל מהעבודה אני מרגישה את זה מצויין. התקף הזעם האחרון שלו אתמול גרם לי לכתוב כאן את הדברים בתקווה למצוא איזה אור איזה קצה של פיתרון או עיצה טובה מאנשים טובים שאולי גם במצב דומה. ההתקף נבנה על פני מספר ימים ולצערי אני כבר יודעת לזהות שהינה אוטוטו מגיע הפיק ויהיה בלאגן.. צפיתי את זה וניסיתי בכל כוחי למנוע את זה ובלי שום הצלחה. ואני לא יגיד שהגדול הוא תלית שכולה תכלת, ממש לא ורחוק מזה , יש הרבה בעיות שקשורות בעיקר ללימודים שהוא לא ממש עושה בבית ספר ולייחס "המיוחד" שיש לו כלפי אחרים (גיל ההתבגרות + משקעים ברורים ומובנים מצד המשפחה שאקס) אך כל זה לא מצדיק לטעמי את היחס הזועם של זוגי כלפיו ואת התפרצויות הזעם הנוראיות שהוא מפגין . (כמובן שזוגי לא חושב ככה או שפשוט לא מוכן להודות בכך , וכשהוא מתחיל התקף כזה הוא לא מצליח לצאת ממנו גם אם הוא יודע שהוא מגזים). ביום יום מרב שהוא שקוע בתיסכול שלו, איבדנו לטעמי את כל הזוגיות, אי אפשר לגעת בו אפילו לא ללטף, הוא לא אומר אף פעם שום מילה טובה לי ולא לאף אחד, תמיד יש לו טענות וזה תמיד מסתכם בזה שהוא יותר טוב מכולנו ושהוא עושה מעל ומעבר ולא מקבל תמורה. שלא נדבר על XXX שזה בגלל סיבות הריוניות ואחרי לא היה כבר מזמן אבל אני מרגישה גם לפני שהוא בא אלי רק שהוא חייב לפרוק ושכבר מזמן מהצד שלו אין שום רגש. אני מרגישה טיפשה , אני מרגישה ממש פאטית שמחפשת יחס, אפילו חיוך קטן שמופנה למשחק כדורסל ולא אלי עושה לי טוב.. ממש פאתטית. אנחנו לא יוצאים לשום מקום כי הוא לא רוצה, רק אם אני יוזמת סרט פעם בכמה חודשים אז זה קורה כי הוא לא יוזם כלום, סופי שבוע מבחינתו הם מטרד, הוא לא מוכן ל"בזבז" אותם על בילוי משפחתי, לטענתו אנחנו מפריעים לו כל פעם שיש לי תוכניות מטומטמות לצאת לעשות משהו עם הילדים .. והוא מעביר את השבת בד"כ בכלום.. למרות שהוא יטען אחר כך שאנחנו הפרענו לו לעשות דברים בבית שהוא חייב.. במצבים שקורים פעם ב.. הוא טוען שהוא אוהב אותי אבל אני לא רואה את זה אף פעם והאמת שכל המריבות שלנו נסובות סביב כספים וסביב הגדול. הכל הכל אני מוכנה לבלוע בתמורה להעלמות של התקפי הזעם האלה , הפעם אף אחד לא נפגע פיסית אבל היו פעמיים בעבר שנפגעתי פיסית , בניסיונות ההפרדה .. הוא פשוט נכנס לעמוק ולא מבין מה הוא עושה ואומר והוא אומר דברים נוראיים.. אני מצטערת יצא נורא ארוך וזה רק רק קצה המזלג של מה שקורה כאן. הוא יוצא בבוקר מוקדם עם הילדים לוקח אותם לביס ולגן ונוסע לעבודה וחוזר בלילה. הוא לא נמצא כאן כל היום אבל עדיין חושב שהוא המפקד בבית ואני כלום. הבוקר בכלל אתמול הוא לא היה מוכן להסיע את הגדול לבית ספר והוא נשאר בבית, הוא הבטיח לו שכל השבוע מצידו הוא יכול להישאר כי הוא לא מתכוון לקחת אותו. ואני לא מוכנה שהוא ילך בבוקר לבד כי זה די רחוק ולי אין רישיון כרגע . אה - ואני מנסה כבר כמה שנים לשכנע אותו ללכת לטיפול זוגי , והוא חייב לדעתי לקבל משהו להרגעה כי זה פשוט לא בשליטה.. אבל הוא לא מוכן לשמוע. עשינו הסכמים בעבר שאם הוא מרגיש שהוא מגיע לנקודה שיצא עם הכלב להרגע , הוא הסכים והוא מודע לזה שאין לו שליטה שזה מתחיל , אבל הוא לא עושה את בפועל וכשאני מציעה בהתקף זה פשוט גורם להסלמה נוספת.. נפלתי עליכם עם הסיפור שלי , סליחה ומקווה שתהיה עיצה טובה ..

מהמקום הקשה שאת נמצאת בו צריכה להעשות על ידך

החלטה שכך אינך מוכנה להמשיך לחיות. אי אפשר לנהל חיים ולו סבירים כאשר יש פחד מבן הזוג. כל עוד תהיי מוכנה להיות במקום הסופג ונשלט לא יהיה שינוי. את צריכה לחשוב היטב מה את רוצה ומה את מוכנה לעשות בשביל לשנות את המצב . את צריכה לאסוף כוחות ולאמר לו שאת רוצה שתלכו לטיפול זוגי ואם אינו הולך את הולכת לבד כי אינך יכולה יותר ואת זקוקה לעזרה וכוחות כדי להחליט אין ממשיכים לחיות (יחד או בנפרד) הוא צריך להבין שאת רצינית והחלטית ואל תאמרי כלום לפני שגבשת לעצמך מה את רוצה. כדאי לפני שאת מדברת איתו שתלכי למפגש אחד או שניים ליעוץ כדי לארגן את מחשבותייך ולקבל כוח, במידה ואת זקוקה לזה. אינך יכולה להיות אחראית לתסכולים שלו מהחיים ולהיות שק אגרוף וודאי שלו בנך וגם אם הוא ילד מקשה. היציאה מהלופ היא דרך החלטה וביצוע מבלי לפחד.

זו הבעייה איתו, שאחרי הסערה הוא מתנהג כאילו

כלום ופשט לא מבין מה אני רוצה ממנו , הרי הוא פשוט מושלם. ואני זו שאשמה בהתפרצות שלו. גם הוא לא מבין למה אני משליכה על הזוגיות שלנו כי זה לא היה מופנה אלי .. וגם אם זה מופנה אלי יש לו תמיד הצדקה למעשים שלו כי הוא אף פעם לא יודה שהוא טעה. אתמול הוא חזר הביתה מהעבודה ופשוט התעצבן שאני לא מדברת איתו ושהכל לא כרגיל . (התעצבן ען עצמו , לא התפרץ) מצד אחד אני אוהבת אותו מאוד ואני לא יכולה לדמיין את חיי בלעדיו, הוא בעל אידיאלי מבחוץ, עושה הכל , או יותר נכון את כל מה שקשור בלעבוד , לקנות, לסדר, לנקות וכו' . אבל בתחום הריגשי אין לו פשוט כלום, הכל פשוט נעלם. וכשאני דורשת קצת.. אז הוא לא מבין מה פתאום אני באה בדרישות הרי הוא נותן/עושה מספיק והמון ומתעצבן על הטענות שלי. אז מצד שני יש ימים שאני פשוט שונאת אותו ורוצה להיות רחוקה ממנו מאות קילומטרים. לאחרונה אין כמעט יום שאני אומרת הינה היום הכל מושלם, תמיד יש ל משהו להגיד או משהו שהוא עושה שהורס לי את היום. ודבר נוסף כשיש לו את התקפי הזעם (ואני לא רוצה להטעות ב8 שנים שאנחנו יחד היו משהו כמו 6-7 התקפים קשים שלו והשאר דברים קטנים של דווקא שהוא מאוד אוהב לעשות. ) ואני מגיעה למצב שאני מרגישה שאני חייבת /רוצה לאסוף את הילדים ולהעלם משם הכי רחוק שאפשר הוא תמיד מאיים שאם אני יעשה את זה הוא ידאג שיקחו ממני את הגדול , אני לא יודעת אם הוא באמת יכול או לא ומה הוא יגיד בשביל שזה יקרה ואם באמת הוא יעשה את זה אבל הניסיון המר שלי עם מערכת המשפט עם הגדול ואביו הביולוגי לימדה אותי ששם לא אכפת לאף אחד מהילדים שלנו כל מה שאכת שם זה לסגור תיקים והילדים הם אלה שסובלים אחרי זה שנים , כמונו. ולכן הוא גם יודע יפה מאוד לשחק כל הזמן על הנקודה הרגישה הזו , כי הוא יודע , הוא היה שם עברנו את זה יחד והוא יודע שהגדול זו הנקודה הכי חלשה ורגישה שיש לי , אז הוא משתמש בה . הוא גם פעם הודה בזה.. אני בתסכול נוראי , וגם אין לי אפשרות פיננסית ללכת לטיפול זוגי (וזה מה שבסופו של דבר ביטל את העניין בפעם הקודמת שהעמדתי את קיום הנישואים שלנו בתנאי שנלך לטיפול) , ואני עם תינוקת קטנה שרק נולדה ואין לי אפשרות לנסוע לת"א לקבל משהו ללא תשלום. אני בבעייה נוראית. והחלטה כבר יש , אני יודעת שרק טיפול זוגי יוכל להציל את המצב, אני רוצה ולא יודעת איך לעשות את זה. כל הזמן אני חושבת שכלמה שהוא צריך זה קצת ווליום וחשבתי לתת לו כי הוא בחיים לא יקח לבד, אבל אין לי איך להשיג, המחשבות שלי ממש משתוללות בחיפוש אחר מוצא.

אם את יודעת שרק טיפול זוגי יעשה את המפנה אז

תעשי הכל כדי שזה יקרה. אני מבינה שאת גרה רחוק מהמרכז אבל אם את רוצה לקבל עזרה בתשלום נמוך אז קחי את הילדה וסעי איתה לטיפול! את מביאה מצוקה גדולה ולא יודעת מה לעשות , אז יש מה לעשות. תעלי בבית שוב את הטיפול הזוגי ואם אינו מוכן ללכת לכי בעצמך כדי לקבל כוחות ועזרה בלהביא אותו גם. אם יבין שזה משבר קשה ואת לא מוכנה לחיות איתו כך יותר אז יבוא לטיפול. כאשר את "מסכנה וחלשה" לא ישתנה דבר. תהיי איתו ברורה וסמכותית .

לאגם

אני מאוד מבינה אותך ואל תרגישי פאתטית זו זכותך לרצות בעל נורמלי ואוהב!!! קחי בחשבון שאולי פרצה אצלו איזו מחלת נפש קלה ושהוא לא שולט בזה, תעשי לעצמכם טובה ופנו לאיזה פסיכיאטר טוב לייעוץ. ייתכן שתחת טיפול תרופתי תקבלי חזרה את הבעל שאת כל כך אוהבת. אל תוותרי אל המערכת ככ מהר. ואגב זה יותר זול מטיפול זוגי שאני גם ממליצה אולם תלוי בכסף שיש. בהצלחה

למעלה