../images/Emo13.gif הנה :
זה הביוגרפייה מהאתר הרישמי
שאקירה המדהימה, זכתה בהרבה פרסים שונים ובהרבה קטוגוריות. היא ילדה פלא שכתבה את השיר הראשון שלה בגיל שמונה. שאקירה שואפת למושלמות ומבלה הרבה שעות באולפן ההקלטות, היא צריכה להיות קרובה לטבע אבל יש לה תשוקה לגיטרות חשמליות. לשאקירה יש מראה צעיר(שאקירה בת 24) אבל נפש מבוגרת יותר מהגילה שלה. כמו שכתב זוכה פרס נובל, גבריאל גארסיה מארקס : "המוזיקה של שאקירה נראת כמו בול אישי שאין דומה לו, ואף אחד לא יכול לשיר או לרקוד כמוה, בכול גיל, בחושניות תמימה, משהו שניראה כמו ההמצאה שלה" . העלייה המהירה של שאקירה לצמרת היא אגדה בכל אמריקה. בגיל 13 היא חתמה את החוזה הראשון שלה עם חברת SONY MUSIC COLOMBIA והוציאה את האלבום הראשון שלה MAGIA (קסם בספרדית). לאחר מכן החליטה שאקירה להקדיש את חייה למוזיקה והקליטה את DENGERE ואת BAREFEET זה אחר זה . היא יצאה למופעים באמריקה הדרומית,ספרד וברזיל. האלבום הבא שלה DONDE ESTAS LOS LADRONES הופק על ידי שאקירה ואמיליו אלטפאן. האלבום הזה שם אותה בראש הרוק-פופ הלטיני, ומשם המשיכה לארגנטינה,אמריקה,צ´ילה,קולומביה,אמריקה המרכזית,ספרד,מקסיקו ואז גם גרמניה. " אני גדלתי וחונכתי בקולומביה אומרת שאקירה , אבל שמעתי מוזיקה של THE CURE , THE POLICE , THE BIETELS וNIRVANA., אומרת שאקירה, אני הייתי כל כך מאוהבת ברוק, אבל בגלל שבאותו זמן אבי היה 100% לבנוני, אני מסורה למוזיקה ערבית. כמו שהוא היה גם אני כך,היתוך של כל התשוקה הז והמוזיקה שלי היא תשוקה של האלמנטים שאני יכולה לגרום להם להיות ביחד באותו מקום, באותו שיר" . זה השיר שעשה לה אלבום חדש LANDRY SERVICE, האלבום הראשון עם לחן אמריקאי, סוג של פריצת דרך שיעמיד את עולם הפופ על הראש. החל מ- (OBJECTION (TANGO עד לטעם הים תיכוני עם EYES LIKE YOURS ועד לUNDERNEATH YOUR CLOTHS וההמשך עד ללחן העשיר של THE ONE ועד ל- WHENEVER WHEREVER . שאקירה נמצאת בדרגה של המלחינה הכי טובה בכל שפה. "אני חושבת שאני חוגגת יותר מידי" אמרה שאקירה,"הייתה לי ראייה צרה באהבה. עכשיו אני מרגישה נהדר. אני מרגישה שניקיתי את עצמי מהראיה שלי על הדברים בעבר, ובגלל זה אני קוראת לאלבום LAUNDRY SERVICE . הדבר הכי מדהים ב LANDRY SERVICE זה היכולת של שאקירה לתרגם את הרגשות שלה מלטינית לשפה חדשה. הרעיון לעשות מוזיקה בשפה האנגלית עלה לראשונה במהלך השוטפות של שאקירה עם אמיליו וגלוריה אסטפאן. גלוריה התחילה בתהליך על ידי תרגום OJOS ASI, שיר שהופיע באלבום האחרון של שאקירה WHERE ARE THE THIVES . "רציתי שהיא תהיה מעורבת בזה איכשהו בגלל שהיא אחת מהאנשים שבאמת האמינה שאני יכולה להוציא תקליט באנגלית " אומרת שאקירה. "השיר הראשון שכתבתי לתקליט היה OBJECTION, נזכרה שאקירה "ביקשתי מאלוהים והתפללתי שיביא לי שיר טוב היום, ואני זוכרת שכתבתי את השיר שעתיים אחרי זה, כתבתי את המוזיקה והמילים באותו הזמן, וכשסיימתי זה נראה לי קסום." כששאקירה סיימה את OBJECTION היא ידעה שהיא יכולה לכתוב עוד עשר כאלה. ואז היא כתבה שירים הרבה יותר חושניים מקודם. "הייתי צריכה למצוא דרך לבטא את רגשותיי ורעיונותיי, ולספר את סיפורי היום-יום שלי באנגלית. קניתי כמה מילוני חריזה כמו " LEONARD COHEN AND WALT WHITMAN ". אני ירגיש אהבה בספרדית ואבטא אותה באנגלית,ומאז זה הפך לתהליך שגרתי, ואם תיבדקו את האובייקטים של השירים שלי, רובם מדברים על הרגשות שלי,ומה באמת קורא בחיים שלי." אמרה שאקירה "אני לא יכולה לא לכתוב על אהבה ...זו התעלומה הכי גדולה בחיים, זה גורם לי לשאול את עצמי שאלותחדשות כל יום".