יש לי בקשה קטנה... :D

einat1990

New member
יש לי בקשה קטנה... :D

המשלחת שלי לפולין יוצאת ב13/3 ואני אחראית מוזיקה/טקסים... אז רציתי לבקש עזרה בקשר לשמות שירים שיכולים להתאים למסע.. שירים שמתאימים למחנות שונים או לטקסים שעורכים... תודה רבה רבה!!!

כמה שירים שחובה בכל מסע

ליער לופוחובה- כיהאדם עץ השדה-שלום חנוך יער הילדים- ילדים של החיים-שלום חנוך מיידאנק-אפר ואבק (בדרך כלל עושים את הטקס למרגלות הר האפר) עכשיו כמה שירים שלא ספציפים למקום מסויים אבל בהחלט מתאימים שיר ללא שם-שלום חנוך מקום לדאגה לכל איש יש שם שיר הפרטיזניים היהודיים נגע אל החלום שריפה אחים שריפה נומי פרח ריקמה אנשוית שער הרחמים וזה מה שזכור יל כרגע ששרנו במסע שלנו שיהיה מסע מוצלח וממצא=]

עוד שיר

יש עוד שיר שהוא ממש מתאים לטרבלינקה.. למרות שלנו השמיעו אותו במיידניק... זהו שיר שמספר על ילדה שבמשלוחים של הרכבת..והחברים של המבקשים ממנה שתכתוב את התחנות.. ותחביא פתק מתחת למושב...או משהו כזה.. וככה שהם יעלו לרכבת הם ידעו לאן הם נוסעים... אני לא זוכרת איך קוראים לשיר... אבל יש ממנו שורה.. "סעי עם הרכבת וראי לאן הולכת היא..." ועוד שיר שממש ריגש אותי זה כולנו רקמה אנושית אחת גדולה....

גרוברית

New member
השיר המדובר...

שם השיר הוא "סעי רחל" וכתב אותו חיים גורי. אני מנסה כרגע להשיג את השיר אז אם מישו מעוניין הוא מוזמן לבקש=] יומטוב

טיפקסית

New member
שירים נוספים

חווה אלברשטיין-קחי אותי איתך אריק איינשטיין-דמעות של מלאכים יהודה פוליקר-אפר ואבק [כל שיר מהאלבום הזה יכול להתאים] שבע-שיר למעלות ריקי גל-ראש השנה שלך [מומלץ ביותר!!!] אריק סיני-הליכה לקיסריה [אלי אלי]

ב ר צ ו ק

New member
עוד רעיונות..

"ארים ראשי" של שי גבסו כן, קצת מוזר ונראה לא קשור...אבל תקשיבו למילים... היה גם את השיר של ריטה שהוא קצת פחות מוכר אבל מדהים שנקרא- "עד שתעזוב" עוד שיר שנורא רצינו להשתמש בו אבל לא יצא- "שובי לביתך" של חווה אלברשטיין, אבל יש לו עוד הרבה ביצועים שונים. עוד אפשרות- "התשמע קולי" של שלמה ארצי אני רקדתי על "ניגע אל החלום" בביצוע של אחינועם ניני והיה מדהים. ההצעה שלי זה לחשוב על שירים מקורים שאתם מתחברים אליהם ולא לבחור את השירים המובנים מאליהם (כן,גם אצלנו שרו את "פרח" של יהודה פוליקר) אבל היה הרבה יותר מרגש השירים שהתאימו לנו והשירים שהחלטנו במהלך המסע להוסיף כי התחברנו אליהם יותר- תהיו פתוחים גם לשינויים... זהו נראה לי...עם יהיו לי עוד רעיונות אני יוסיף... מקווה שעזרתי..

מה ?ארים ראשי זה שיר פשוט שולט!!

בר את כל כך צודקת זה השיר הכי יפה בעולם... שרנו אותו באנדרטת רפפורט בווארשה אחרי הטקס אמא היה כל כך מדהים כולם התחבקו ושרו ביחד והרימו את הראש לשמים!! אנחנו באנו לשם עם ראש מורם כמנצחים לא כמפסידים כיהודים גאים ביהדותנו ובדת שלנו!!!!!! פשוט שיר מתאים ומדהים לכל מקום וטקס

Pukipsey007

New member
עינת../images/Emo24.gif

אני רואה שכבר ענו לך, אז רק נותר לי לאחל מסע מוצלח
ובכל שאלה ובקשה את מוזמנת לפנות

יש המון....

האיש ההוא- שלמה ארצי בגרמניה לפני המלחמה- שלמה ארצי אל תשאל ילד- שלמה ארצי אני נושא עימי- שלמה ארצי וזה רק של שלמה... יש עוד המון....

dosdos

New member
שירים שהיו אצלנו..

כמובן יומן מסע-אביב גפן לכל איש יש שם- לא זוכרת של מי כולנו רקמה אנושית אחת חיה-חווה אלברשטיין ממממממ היו עוד לא ממש זוכרת אבל אלה העיקריים

השירים הכי טובים שהיו במסע! מומלץ!

קודם כל ...בעיר לופוחובה השמיעו לנו את במקומי-שי גבסו מאוד מרגש ומאוד קשור לסיטואציה! כל פעם שאני שומעת אותו זה עושה לי צמרמורת ויש גם את ארים ראשי-שי גבסו בטקס שלנו חברה ממש טובה שלי שרה תשירים כמו נוצה-רמי קלינשטיין ושיר למעלות לא זוכרת של מי הוא אבל יש גם ביצוע של נינט שני שירים מאודדדדדדדד מרגשיםםםם חבל על הזמן כולם בכו...ומלא אנשים לא קשורים לטקס באו לשמוע אותה שרה... מ-צ-מ-ר-ר וכמו נוצה ברוח בכלל לא קשור...אבל זה הפך להיות לנו קשור...והשיר הכי מוצלח שיכלנו לחשוב עליו! באמת שווה להקשיב לוו ולתת לו צ'אנס.. אלו השירים שהכי עשו לנו תמסע.. וכמובן השירים המומלצים של שרית חדד-לראות את הכאב ויומן מסע של אביב גפן שיהיה לך מסע מוצלחחחחח ומדהיים!!!!

למעלה