יש לי בקשה...

• פותח הנושא t@li
  • פורסם בתאריך

t@li

New member
יש לי בקשה...

האם מישהו פה מכיר אגדות או מיתוסים על סוף העולם? כלומר, מה האנשים חשבו פעם שיש בסוף העולם... חיפשתי בקישורי הפורום, אבל די הסתבכתי שם... ואני ממש אודה על עזרה, גם אם זה לא הכי קשור לפורום :} תודה מראש..

zed3

New member
איפה יש סוף העולם בתנ"ך?

אם אני לא טועה, זה בברית החדשה העסק עם הארמגדון, הלא הוא הר מגידו (הר-מגדון). דרך אגב אני חדש פה, יתכן ואשאר, יתכן ולא.

kosh

New member
לא ממש

אם אני לא טועה בברית החדשה זה האפוקליפסה והיא תגיעה כשיגיעו ארבעת הפרשים : רעב, מגיפה, מלחמה ומוות. בתנך זה גוג ומגוג וזה אמור להתחיל בהר מגידו מכאם הארמגדון. עכשיו טלי את מתכוונת סוף העולם בכוונה של קצה העולם אם העולם שטוח או סוף קיום העולם שלנו? kosh we are gray

t@li

New member
שי, אל תקרא לי פושטקית :)

כנראה הייתי צריכה לנסח את הדברים שלי טוב יותר- התכוונתי סוף העולם במובן של קצה עולם, לדוגמא: פעם האמינו שאם ספינה שטה עד לקצה עולם (קו האופק), היא נופלת לצד השני. ותודה לkosh שהבהיר/ה את הכוונה שלי :)

kosh

New member
מה יש בקצה עולם?

יש אגדה שהעולם עומד על פילים שנמצאים על גב של צב 0זו לא המצאה של טרי פראצט למרות שהוא משתמש בזה) והאמינו שאוניה ששטה לקצה נופלת לא לצד השני אלא מחוץ לעולם בגלל זה לא רצו להגיע לשם. יש עוד אגדות על מה יש בקצה העולם אבל אני לא זוכר עכשיו. kosh we are gray

Die † dIE

New member
נכון.

בסםפר ישעיהו. הנביא מכל המזן מנבא את אחרית הימים לעם ישראל.

למעלה