יש לי גור חדש.. אבל :(

mashumashu

New member
יש לי גור חדש.. אבל :(

יש לי חתול חדש, (אני לא יודע אם זה חתול או חתולה, עוד לא ביקרתי את הווטרינר (הבנתי שבגיל חודש, חודשיים אי אפשר לדעת) הבעיה איתו, שהוא הסתובב עם אמא שלו בעבודה של אמא שלי, ובמקום העבודה שלה אסור שיהיו חתולים, היא שמעה שהולכים להרעיל אותם, אז היא תפסה את הגור והביאה אותו הביתה. הוא לא רגיל לבני אדם, הוא נורא פוחד מבני אדם... שמנו אותו בחדר נפרד (מפני שיש לנו 2 כלבים, כבר היה לנו חתול, הם למדו להסתדר איתם), ושם הוא מסתתר ואוכל. השאלה שלי, מתי הוא יראה סימנים שהוא לא מפחד ? הוא פשוט מתחבא, וששולחים יד כדי ללטף אותו הוא מתחיל לקפוץ כמו משוגע ולברוח, רק שלא נגע בו... כל פעם שהוא רואה אותי הוא עושה מין "פששששששש" כזה, כדי להפחיד אותי... (משום מה הוא שונא אותי יומר מאת אמא שלי, שהוא עוד מתקרב אלייה בערך, עדיין לא נותן לה לגעת). עצות ?

שיטה טובה לרכוש אמון דרך האוכל

צריך סבלנות. שהחתול יקשר בינך לבין האוכל. אל תניח את האוכל ותלך אלא תשים אותו ותשב ליד האוכל. החתול יאלץ להתגבר על חששו ויתקרב לאוכל. כל יום תשב יותר קרוב. לאחר שבוע תגיע למצב שהחתול יהיה ממש קרוב אליך, נוגע לא נוגע. אתה יכול אפילו לנסות להאכיל אותו מכף ידך. ההמשך כמובן ליטוף פה וליטוף שם והאמון ילך ויגבר.

למעלה