יש לי גם חידה

salsaman69

New member
יש לי גם חידה

אני חושב ששאלתי אותה כמה חברה כבר אז אל תהרסו גרגמל תופס ביער 100 דרדסים ואומר להם שהוא יאכל אותם לאחר שהם מתחננים על חייהם הוא מסכים להעמיד אותם בטור ולשים להם על הראש כובעים שחורים או לבנים (בכל חלוקה שהיא כלומר ייתכן שכולם לבנים ייתכן חצי חצי יתכן 60 40 הכל אפשרי) הוא שואל אחד אחד איזה כובע יש לך על הראש אם הוא עונה נכון אז הוא יחייה (ברור כי כל דרדס לא רואה את מה שיש לו על הראש) הם צריכים למצוא קומבינה כך שמקסימום דרדס אחד ימות מה הקומבינה??? (ולא אין טריק שהם צובטים אחד את השני ולא התשובה היא לא כל אחד אומר את הכובע של זה שלפניו כי אז רק אחד יחייה )

Jony I

New member
הם יכולים לסדר את הטור שלהם איך שהם רוצים?

כלומר נגיד עכשיו לכולם יש כובע, הם יכולים בלי מילה להסתדר בין עצמם איך שהם רוצים? אם כן אז יש לי פתרון.

telleran

New member
זה לא קשור ממש לסדר שלהם

(אני פשוט יודע את התשובה)

Jony I

New member
אני לא יודע למה זה קשור אבל... אני פתרתי ככה:

הדרדסים יכולים להחליט בין עצמם שהם רוצים להפריד את הלבנים והשחורים כך שנניח הראשונים יהיו שחורים והאחרונים לבנים. אז גרגמל שם כובע לראשון, הדרדס השני רואה איזה צבע יש לדרדס הראשון, אם הצבע שחור הוא יעמד אחריו, אם הצבע לבן הוא יעמד לפניו, כך הדרדס הראשון ידע אם יש לו כובע שחור או לבן. מגיע דרדס שלישי רואה את הכובע של הדרדס השני וכך אם יש לו כובע לבן או שחור, ונעמד מאחוריו או לפניו לפי אם יש לו כובע שחור או לבן בהתאמה, וכך הדרדס השני גם ידע את צבע כובעו. כך נמשך עד הדרדס האחרון, שיוכל לידע את הדרדס הלפני אחרון, אך אף אחד לא יוכל לידע אותו. וכך יש סיכוי שהדרדס האחרון ישגה או יצדק בסיכוי של פיפטי פיפטי. יכול להיות שלא לזה הכוונה. אבל אז אני צריך כיוון למה כן אפשרי...

telleran

New member
אני ארשה לעצמי

למרות שזו לא חידה שלי. אם אני טועה- רן יתקן אותי. כמו תמיד- יכולים להיות מלא פתרונות אבל השאלה למה התכוון המחבר. בחידה הזאת הם מתחילים לנחש רק אחרי שלכולם יש כובע. אם אתה רוצה, לצורך העניין, כולם מסודרים בטור ואז שמים להם כובעים ואז הם צריכים להגיד.

salsaman69

New member
בדיוק

קודם הם עומדים בטור ואז שמים עליהם את הכובעים מרגע זה הם לא יכולים לזוז

חחחחחחחחחחחחחחחחחח

לוקח חתחתול מתכך בינו לבין גרגמל ומבריח ביתיים את הדרדסים. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אחרי שהראשון אומר את הצבע של מי שלפניו (נגיד אדום) השני אומר "אדום" אם למי שלפניו יש גם אדום או "כובע אדום" אם למי שלפניו יש לבן. יש מצב?

yehb

New member
לא

התשובה היא לוגית, לא מתחכמת. לצורך העניין התשובה צריכה להיות בת מילה אחת.

salsaman69

New member
בטח

זה חידה לא איך אפשר לעבוד על גרגמל הטיפש וחוץ מזה יש כובעים שחורים ולבנים בכל מקרה הם יכולים להגיד רק שחור , לבן אין פה התחכמות זה תשובה אמיתית

אז זה בכלל לא דרדסים

כל קטע בדרדסים זה איך לעבוד על גרגמל הטיפש!! טוב אז נגדיר שחור-זוגי לבן-איזוגי (למרות שאדום ולבן זה יותר מהמם) דרדס אחד יספור כמה לבנים יש ויגיד אם יש שחור או לבן וכל השאר יוכלו לדעת מה יש להם. כן?

salsaman69

New member
יפה

יפה מאוד ואי אפשר אדום ולבן כי זה הצבעים של הפועל וזה מתנגש עם זה שאני אוהד מכבי אבל אפשר לסגור על כחול וצהוב

למעלה