יש לי דילמה

אביבaviv

New member
יש לי דילמה

אוקיי אנשים יש לי דילמה ענקית ואני ממש צריכה את העזרה שלכם אני לא צמחונית, אני מאמינה שלאכול בשר זו שרשרץ המזון (זו רק דעתי אתם לא חייבים לחשוב כמוני) אבל כמובן אני מתנגדת לכל ההתעללות בבעלי חיים, לתנאים בהן מוחזקות הפרות ובעיקר בעיקר לפיטום אווזים . אני אוכלת כבד אווז, אני לא אגיד שלא, אבל אנ חושבת שהדרך (כל העניין עם המכונה ושדוחפים להם לגרון) שעושים את זה היא נוראית ואיומה, ושאסור לעשות את זה, צריך לתת להם לאכול באופן חופשי . הדילמה שלי היא: בעקבות הדברים שעכשיו אתם יודעים עליי, שאני אלך או לא אלך למשמרת לפיטום אווזים, אני לא רוצה להיות צבועה אבל אני באמת נגד הפיטום שלהם!!! מחכה לתשובות רק בבקשה אל תכעסו או תענו לי תשובות זועמות על זה שאני לא צמחונית או שאני אוכלת כבד אווז כי כמו שזו זכותכם להיות צימחונים ולא לאכול דברים מסוימים, בלי שאף אחד יבוא ויגיד לכם דברים נוראים אז זו גם זכותי . בתודה מראש אביב

vegi force 1980

New member
לדעתי...

.לדעתי לאחת כמוך אין מה לחפש בהפגנה / משמרת מחאה נגד פיטום אווזים כי אומנם את מתנגדת לפיטום אבל אוכלת את הכבד שלהם בשמחה רבה מה תעשי אחרי ההפגנה / משמרת מחאה? תלכי לאכול כבד אווז במסעדה שנגדה הפגנת??? בדוגרי אני לא יכול להבין אנשים כמוך שמוחים נגד ההחזקה של הפרות ונגד כבד אווז אבל אוכלים את זה בלי להניד עפעף..... אני לא אמשיך כי אני בקושי שולט על מה שאני באמת רוצה לומר אז........

TheFinalCut

New member
פתרונות

אביב היקרה, הסיבה שנערכת בכלל משמרת מחאה, היא מאחר וכולנו רוצים לשנות את המצב הנורא בו נמצאים בעלי-החיים. ושינוי - קודם כל עושים לבד. רובנו לא יכולים לשכנע מישהו במשהו שהם לא מאמינים בו. מעט האנשים שכן מסוגלים לכך בד"כ נעשים עורכי-דין, ועדיין לא בטוח בכלל שהם אנשים
. והשינוי הנדרש הזה הוא להפסיק לצרוך דברים, שאת יודעת שגורמים סבל לבעלי-החיים. כל מה שרובנו - האנשים הקטנים, מסוגלים לעשות כדי להביא לשינוי המצב שתיארתי הוא להשתנות בעצמנו. זה המחיר של האמונה שלנו בכך שלבע"ח יש את הזכות להימנע מהסבל שאנו גורמים להם. כמובן שלשינוי מעשי זה קודם שינוי מחשבתי. האם את מאמינה בזכותם של בעלי-החיים להמנע מהסבל שנגרם להם כתוצאה מתעשיית המזון? האם את מאמינה שזכותם לא להיות מוחזקים בניגוד לרצונם בחיים רצופי ייסורים בכלא שנקרא משק? אנחנו כן - ואלו המסרים שימסרו במשמרת המחאה. אם יש בך את ניצני האמונה הזו, ואת צריכה חיזוק ועזרה כדי לעשות את השינוי - תגיעי למשמרת המחאה, יהיו שם המון אנשים עם ניסיון עשיר בהתמודדות עם הבעיות הללו. אם, מאידך, אינך רוצה להשתנות - אלא לתת מעט שקט למצפונך כדי שתוכלי לשוב לחייך הרגילים, איני חושב שיש טעם.

vegi force 1980

New member
TheFinalCut....

האמת היא שלא נראה לי שהיא רוצה להיות צימחונית או להפסיק לאכול כבד אווז (ובטח גם עגל חלב..) מי שרוצה מפסיק.... אני הייתי אוכל בשר כמו משוגע..... אני תמיד אמרתי שבלי בשר אני לא אוכל לחיות.... ויום אחד (אחרי ההפגנה נגד האוניברסיטה בגבעת רם) פשוט החלטתי שזה צבוע להאבק למען זכויות בעליי החיים אבל במקביל גם לאכול אותם בשניה אחת החלטתי והפסקתי מי שבאמת רוצה לשנות דבר ראשון משנה אצל עצמו ומפסיק!

TheFinalCut

New member
תשמע, תראה...

המצב שלי דומה למדי לשלך. גם אני קודם התחלתי להאבק למען זכויות בע"ח ורק אח"כ הפסקתי לאכול בשר. ונראה שהמצב של אביב דומה, איפשהו - היא חשה צורך להפגין נגד פגיעה בבע"ח (במקרה שלנו פיטום), כנראה עקב אמונה מסוימת שזה לא בסדר ושזכותם של האווזים להמנע מכך. לפעמים קשה לחבר בין פעילות יום-יומית שלך שאתה מקבל אותה כשגרה, עקב העובדה שהיא אכן היתה שגרה במרבית שנות חייך, לדברים אחרים שאתה מתייג כשליליים. כפי שאמרת, גם לך היתה תקופה בה לא רצית להפסיק לאכול בשר, למרות שהאמנת בזכויות בע"ח. תנסה להיזכר בתקופה ולחשוב למה. מה בדיוק עבר בראשך בתקופה הזו? אין לנו ברירה אלא להכיר בעובדה, שיש אנשים שאכן לא רוצים להשתנות. יחד עם זאת, איני חושב שעלינו לדחות על הסף אנשים רק משום שטרם עברו את השינוי שאנו מייחלים אליו.

רק כמה דברים.

כדי לך לקרא רק כמה דברים: 1) האדם הוא לא עוד חיה בשרשרת המזון אלה הוא מנסה להיות אלוהים על חיות אחרות! 2) כבד אווז מנקה את הדם מרעלים, כל הרעלים בדם של האווז נאספים בכבד, כשמפטמים את האווז בכבד מתחילה מחלה, כל הליכלוכים והרעלים הופכים לדלקות בקטריאליות, עם הזמן הדלקות מתכסות במוגלה, בסוף התהליך מתאספת כל-כך הרבה מוגלה שהיא מתחילה להרקיב, ואת זה את אוכלת כשאת אוכלת כבד אווז. 3) להפגין את יכולה לבוא אבל זה יהיה כאילו שאת אומרת לאנשים אחרים לא לאכול את זה כשאת בעצמך כן אוכלת.

vegi force 1980

New member
תראה, תשמע...

אני כשהתחלתי את המאבק שלי למען זכויות בעליי החיים אני לא אכלתי כבד אווז והמאבד שלי התמקד בניסויים בבעליי חיים ופיטום אווזים... אני לא הייתי מגיע להפגנות נגד אכילת בשר כי אני בעצמי אכלתי בשר.... שכחתי לציין שגם בגיל 13 הייתי שנה צימחוני אבל לא לקחתי וויטמינים והתעלפתי אז חזרתי אל הבשר לדעתי זה כמו שנגיד תהיה בעל דיעות פוליטיות ימניות....לא תלך להפגין ביחד עם שמאלנים בגדה המערבית נכון? שתחשוב בעצמה מה יקרה אם נניח ההפגנה היא נגד מסעדת אמדאוס ויומיים אחר כך ההורים או החברים רוצים ללכת איתה לאכול שם... זה קצת מוזר להפגין נגד מישהו ואז להשתמש בשירותים שלו לא?.....

TheFinalCut

New member
ממממ

המקרה שאתה מתאר באמת מגוחך. אבל דמיין לך סצנה אחרת: הגב´ אביב מגיעה להפגנה, שומעת ורואה במה כרוכה תעשיית הבשר וניצני ההבנה שזה לא בסדר נשתלים אצלה. אחרי חודש, בו מצפונה מציק לה בכל פעם שהיא מסתכלת על סטייקים, נקניקיות ושניצלים היא מחליטה להפסיק עם המנהג הזה לאלתר. היא יוצרת קשר עם ידידנו מדיזינגוף ואלו מסבירים לה כיצד לבנות לעצמה דיאטה מאוזנת, בריאה וחופשיה מאלימות. בלתי אפשרי לדעתך? יש אנשים שאיטיים יותר מאחרים. הרבה כאלה, אפילו.

אביבaviv

New member
כמה פרטים

אני רק רוצה שתדעו אני לא משתמשת במוצרים של חברות שעושות ניסויים בבע"ח! ואני באמת חושבת שזה לא בסדר כל ההתעללויות, כמו שכתבתי קודם, איך שמתייחסים לפרות (התנאים, למי שראה בטלוויזיה איך שחותכים להן את האוזניים), אבל אני חושבת שזהו טבע האדם לאכול בשר,שלא תבינו אותי לא נכון אין לי בעיה עם צמחונות, מי שמאמין בזה אז זה בסדר גמור מבחינתי, אני חושבת שזה לא בסדר התנאים של החיות, זה שמתעללים בהן ככה והתנאים הנוראיים, זה באמת לא בסדר! ואני רוצה לתרום לכך שזה לא יהיה, לא בגלל המצפון שלי (מה שאמרת קודם) אלא בגלל שאני באמת באמת חושבת שזה אסור!!! אני אישית לא חושבת שאכילת בע"ח זה לא בסדר אלא היחס שהן מקבלות! ואני באמת באמת רוצה לשנות את זה

האפי לי

New member
תגובה מכוונת בערך

הרעיון של חרם הוא לא כי אנחנו נגד לאכול חיות או בלחפוף בפאנטן אלא כדי שהיצרן יבין שלאנשים שמאמינים שכאב של בעלי חיים הוא משהו לא ניסבל יש מספיק כח כדי לפגוע בחברה/יצרן וע"י לחץ כלכלי לגרום ליצרן להבין שהקלת התנאים תגרום לו לרווח כלכלי אני אישית דיי מתחייבת לא לאכול חיות לעולם אבל בני המשפחה לי כן אוכלים נבלות בכל זאת אף אחד מהם לא חושב בכיוון של כבד אווז- אפילו התירוץ של שרשרת מזון לא תופס כי מדובר באוכל לא מזין ולא בריא יש לי חברה שמחכה ליום שביצים יהיו ביצי חופש באמת וגידול חיות למאכל יעשה בצורה נאותה וחליבת פרות לא תהיה כרוכה בכל כך הרבה סבל כדי שהיא תוכל להפסיק את החרם, יש לי הרבה מכרים אוכלי בשר שלא אוכלים כבד אווז בגלל ההתעללות עם כל הכבוד לתירוצים שגורמים לך להרגיש טוב עם עצמך את צריכה להחליט אם איכפת לך או לא: בגלל אנשים כמוך שעדיין מפרנסים את התעשיה הזו היא לא נפסקת תאמיני לי שההפגנה לא שווה כלום אם כשנחזור הביתה כולנו ניקנה כבד אווז, כי פוסטרים ופיתגמים זה קישוט, בסוף היום מה שמעניין את היצרן זה לא מה אנחנו חושבים עליו אלא כמה הוא הרוויח. אני מקווה שגם אם תמשיכי לצרוך גוויות כמזון תביני שכבד אווז זה מחוץ לתחום

אביבaviv

New member
שכנעתם

אתם יודעים מה, שכנעתם אותי . אני אפסיק לאכול כבר אווז, ואולי אפילו יום אחד אהפוך להיות צימחונית, אבל כל הזריקות שאני אצטרך לחטוף אז (יש לי היסטוריה משפחתית כזאתי) על מצפונכם
תודה על שהבהרתם לי כמה דברים באמת חשובים אביב

shanty.G

New member
אהלן אביב

אחלה החלטה, כל הכבוד
שתי נקודות קטנות להבהרה: 1. לפרות שראית בטלוויזיה לא חתכו את האזניים, כי אם את ניצני הקרניים לעגלות, ואת הקרניים לפרות הבוגרות. בכל מקרה- מה ששודר היה אקט אכזרי ביותר, מיותר, ובמדינות האיחוד האירופי גם אסור לביצוע כלל או תחת הרדמה בלבד. 2. צמחונות כדרך חיים לא מחייבת זריקות/כדורים/תוספים חיצוניים למזון. מצב בו הגוף נצרך לתוספים אלו הוא מצב של דיאטה בלתי מאוזנת, בד"כ. לכן אם אכן יגיע היום בו תחליטי להצטמחן, גשי לפני כן לדיאטנית
. בהצלחה בכל מקרה!

vegan

New member
על צמחונות ובריאות

המזון המתאים ביותר לאדם הוא מזון מגוון מהצומח. דיעה זו אף פורסמה לאחרונה על ידי ה-FDA, המועצה הלאומית האמריקאית לתזונה שהם הגוף המוביל בנושא. הם מציינים במפורש שעל פי המדע הם היו צריכים להמליץ רשמית על מעבר לתונה צמחית, רק שבשלב זה הם עדיין חוששים מתגובות הציבור ולכן מסתפקים בהמלצה להפחית ככל האפשר מוצרים מהחי. חוסרים או עודפים תזונתיים קיימים אצל אנשים רבים - אוכלי חיות וצמחונים. חלקם נובעים מבעיות פיזיולוגיות ורובם מתזונה לקוייה. אוכלי חיות חשופים לבעיות רבות, למשל עודף חלבון, מחסור בסידן, מחסור בסיבים תזונתיים, עודף שומנים ועודף כולסטרול. צמחונים הם בדרך כלל יותר בריאים אך גם הם סובלים לפעמים מבעיות בתזונה, בעיקר כתוצאה מתזונה לא מספיק מגוונת. ההבדל הוא שכאשר קיימות בעיות אצל אוכלי חיות, לא רצים להטיל את האשם באכילת החיות כי זה לא מצטייר כחריגה מהנורמה. לעומת זאת כאשר צמחוני (המצטייר כחורג בכך מהנורמה) לוקה בעייה רפואית, קופצים על כך הרופאים. במציאות אין עדויות לכך שצמחונים או טבעונים חשופים יותר לחוסרים תזונתיים כמו ויטמין B12 או ברזל. אם קיים מחסור, ניתן בקלות להשלימו על ידי תוספי מזון או על ממקורות צמחיים (פרט לויטמין B12 שמומלץ לכל הציבור לקבלו בכדורים או מזונות מועשרים). אין רכיב תזונתי, הדרוש לאדם, שמיוצר על ידי בעלי חיים ואינו נמצא בצומח או שגוף האדם יכול לייצרו בעצמו. מסיבה זו, אין מצב של חוסר תזונתי שיכול להפתר על ידי אכילת חיות ואינו יכול להפתר על ידי תזונה צמחית.

cwen

New member
תיקון טעות

כל מה שכתבת נכון, חוץ מעניין הויטמין B12. הויטמין הזה נמצא רק במוצרים מהחי. אין אותו בשום דבר מהצומח. אם יש טבעוני שמצליח לחיות בלי תוספי מזון של ויטמין B12, ובלי הבעיות מהחסר - יכול להיות שהוא אוכל בלי כוונה חרקים עם הקמח או האורז שלו. (לא סביר, אבל אפשרי). הויטמין הספציפי הזה נמצא בכמות יפה בבשר, בכמות יותר קטנה בביצים (לא מספיק בדרך כלל) ובדגים ומעט מאוד בחלב. בעלי חיים צמחוניים מייצרים אותו לבד, אבל גוף האדם לא. הבעיה הבריאותית היחידה של צמחונים וטבעונים היא מחסור בויטמין B12. מי שאוכל תחליפי בשר מהצומח שמועשרים בויטמין B12, בדרך כלל מקבל כמות מספקת. הבעיה היא שהמחסור הזה מתפתח במשך שנים. צמחוני יכול להרגיש נפלא במשך שלוש שנים, ואז כשנגמרות הרזרבות פתאום מתחילות בעיות קשות. אסור לזלזל בזה, וחשוב לעבור בדיקות דם תקופתיות כדי לבדוק את הרמה שלו.

vegan

New member
תיקון התיקון

עבר זמן, אבל שיהיה כאן למקרה שמישהו מדפדף אחורה. B12 אינו מיוצר על ידי צומח או בעל חיים כלשהו אלא רק על ידי חיידקים. הסיבה שיש בבעלי חיים המשמשים למאכל B12 היא שהם חיים בתנאי הגיינה נמוכים, בתוך צואתם. לו היית מגדל צמחים באותם תנאי הגיינה, או חי בעצמך כך, היית מקבל B12. כך גם קיבל האדם B12 בעבר. הבעייה היא ש B12 הנמצא בחיות קשור לבשרן ולא תמיד גוף האדם מצליח לפרקו כדי להשתמש בו. מסיבה זוישנם בני אדם רבים הסובלים מחוסר ב B12, גם אם הם לא צמחונים. בניגוד למיתוס, טבעונים אינם סובלים יותר מחוסר ב B12 והסיבה העיקרית היא המודעות לתזונה, כולל ההמלצה לקחת תוספי מזון של B12. המלצה זו נכונה גם לאוכלי חיות ובמיוחד לכל אחד מעל גיל 50. הערתך באשר לצורך בבדיקות תקופתיות נכונה, ולא רק לצמחונים.

cwen

New member
זריקות? כדור ויטמין B12 פעם ביום

זה הכל. מקבל זריקות רק צימחוני שלא מקפיד במשך שנים להשלים את מנת הויטמין B12 שלו (רק מביצים קשה לקבל את כל מה שצריך). מי שמקפיד ליטול תוסף מזון אין לו בעיות בדרך כלל. אבל כן מומלץ לעשות מדי פעם בדיקת דם כדי לבדוק את העניין הזה. חוסר בויטמין B12 זה עניין רציני ביותר.

lilithmm

New member
אביב צודקת

פיטום האווז זה דבר אכזרי ביותר, שנועד להגדיל את הכבד ע"מ ליצר רווח גדול יותר ממכירת כבד אווז רגיל וטבעי. היא בעצם אומרת בכנות שהיא אינה צמחונית, ולא מתנגדת לאכילת כבד אווז (רגיל, טבעי) אבל, היא מתנגדת לפיטום עצמו. הבנתם? ולאביב, אנחנו אנשים שחושבים שבכלל זה דבר מרושע לנצל את גופם של בע"ח ע"מ לגרוף רווחים, אם זה במכירת גורי כלבים גזעיים, במכירת גופות של עופות ובקר, וניצולם לתעשיית המזון, ביצים חלב ובשר כאחד וכבד אווז בפרט. בשבילנו, את כמו קיר, אפשר להסביר לך אבל את תמשיכי בשלך, תאכלי בשר וכבד אווז ותיזהרי כי זה ממש לא בריא, מלא באנטיביאוטיקה ותחלואות אחרות, כי לך אביב, לא כואב שמענים חיות בצורה כה מחפירה, כשאדם יכול לחיות טוב מאוד בלי לאכול בשר ביצים ומוצרי חלב וכבד אוווווז! אייי! כואב לי!! חותכים לי את הצאוור! הסכין מפלחת לי את הגרון!!!!הצצייילללווווו!! תנסי לראות את המצב מנקודת המבט שלהם.

צימחוני זה לא בריא?

אני צמחוני אני לא לוקח שום וויטמינים, אני מטאמן במכון ואני בריא לגמרי, עם תיכנסי לפורום חדרי כושר תיראי שיש שם מלא צימחונים, והאנשים שם ממש שומרים על הבריאות שלהם. להפך מאוכל צימחני מקבלים יותר חלבונים ופחות קלוריות! לצימחונים יש פחות סיכוי לחלות בסרטן, שלא לדבר על כל הכימיה שמאכילים בה את הפרות, והכבשים!

adipo

New member
אביבי

תקשיבי- אני חושבת שאת צריכה לבוא! זה רק יעזור לך להבין יותר על מה שאת כביכול מתנגדת אליו, ולחזק את עמדותייך, עד כדי כך שאני מאמינה שגם תפסיקי לצרוך כבד (ואולי גם להיות צמחונית או מעבר...) תבואי, אנחנו זקוקים לאנשים, ואני חושבת שאת יכולה לתרום הרבה. כמובן שההחלטה המרכזית היא בקשר לתחשה האישית שלך, בתור אחת שאוכלת כבד אווז, האם תרגישי שלמה עם עצמך ובנוח להפגין כנגד משהו שאת מקיימת? ותחשבי על זה... יום טוב וחג שמייח עדי יש עת לכל דבר ולכל דוור יש עט!

למעלה