יש לי דילמה

נאן

New member
יש לי דילמה

היום התבשרתי שתודה לאל אין גרורורות והבלוטות נקיות ובצד השני יש גוש אבל הוא נורמלי.ובשד שניקו היה עוד קצת וזה נקי. ונשארה עוד בלוטה אחת שלא יכלו לבדוק זו הבלוטה מתחת לבית חזה ושהסרטן שלי בא מסיבה הורמונלית. עכשו הקטע הטוב והקטע הפחות טוב. במצב שלי חלוקות הדעות בקשר לכימותרפיה והאחוזים שהיא יכולה לטפל עם בלי כימו יש יותר מ90% ריפוי אז הכימו רק תוסיף עוד כמה אחוזים. ויש בתי חולים שאוטמט נותנים כימו בגלל הגיל. הדילמה האם להכניס כימו לגוף שלי או לא? הדילמה השניה אני חיבת לעבור טיפול אנטי הורמונלי ויש שתי צורות. אחת דרך זריקה או עירוי וזה משפיע על המח לתת הוראה לשחלות ולרחם השניה כריתת רחם ושחלות בשני האופנים אני נשלחת לגיל הבלות אבל אני חיה וזה הכי חשוב. בשני האופנים אמרתי ביי ביי לכל הילדים שכבר לא יהיו לי ודברנו על זה כבר פעם. ותודו עם הכל זה קטע קשה. אני מה זה אשמח לשמוע עם מישהי עברה מסלול דומה סליחה מראש מהגברים כאן.לגבי שאלה השניה שלי. תודה מראש נאנוש ואם הבכתי בכנות שלי מישהו שוב סליחה.

נאן...

קודם כל אודה ואתוודה שאני לא מבינה כלום בסרטן השד, כך שאיני יכולה לייעץ לך או לעזור בתחום ההחלטות עליהן סיפרת. אבל... במקומך הייתי פונה לאתר של חוסן, לפורום רפואה משלימה ומתייעצת שם עם הרופא שעוזר שם וגם לאתר של אחת מתשע... שמחה בשבילך על הממצאים הטובים!!! אור ואהבה. אילת.

מלמלה

New member
תשובתי

יופי של בשורה ואני שמחה בשמחתך לגבי הדילמה האם כן או לא כימו אין לי מושג כי אותי בכלל לא שאלו הרופא הודיע לי שאין צורך ואני לא שאלתי יותר לגבי טיפול הורמונלי הוא מוכר לי אני מקבל פעם בחודש זריקה + גלולות יומיות מה ששלח אותי לגיל הבלות מעט מוקדם מהתכנון אני לא יודעת בת כמה את אבל למיטב ידיעתי אחרי הטיפול 5 שנים אצלי המחזור חוזר ואז לפי דעתי גם היכולת ללדת בכל מקרה ישנו גם אתר של אחת מ - 9 הקישור בהמשך שם ניתן לקבל הרבה אינפומציה

lital_helmer

New member
נאן...

גם אצלי היה טיפול בזריקות כפי שסיפרתי כאן. אמנם לא ארוך אבל שהיתי גם אני בגיל הבלות..והכל חזר אחר כך. אני מאוד שמחה על הבשורות הטובות
... ואני יודעת שגם לי היו התלבטויות אבל תמיד תמיד סמכתי על הרופאים ועשיתי כל מה שאמרו. דרך אגב, הכנות שלך מדהימה ובכלל בכלל לא מביכה
ליטל

blg

New member
כבר פעם שניה שאני חושבת

על זה שאני בכלל לא שמעתי על הזריקות הללו שת וציפולילה מדברות עליהן. לי פשוט נתנו גלולות והסבירו לי שזה מדכא את התפתחות הזקיקים בשחלות וכך מגן עליהן (השחלות) מפני הכימו. גם לא אמרו לי להתאפק 5 שנים לפני ילדים. (רק פעם כשראיינו אותי למשרד הביטחון אבל זה סיפור אחר....) בקיצור, מקבלים פה גם הרבה מידע... (שלא ברור לי מה הייתי עושה בו במהלך הטיפולים) האם גם לכן(ם) יש גלי חום? אני ממש משתגעת מזה! חשבתי שזה קשור להיפו / אלתרוקסין. בכלל ויסות הטמפ´ שלי הלך פיפן! קר / חפ לי בלי שו קשר לכלום.

lital_helmer

New member
נראה לי שזה אותו עניין

בערך הגלולות והזריקות..נשמע לי אותה פעולה בסך הכל. גלי חום. סבלתי מהם המון!!! אוף!!! לא יכולתי לתאר לעצמי עד כמה הדבר מציק עד שלא הרגשתי זאת בעצמי. היה לי מאוד קשה להתמודד על העניין ולמזלי עניין גיל הבלות חלף עבר לו.. כנראה שבעניין המידע (שלטעמי מאוד עזר)..אצל כל רופא דעה קצת אחרת ודרך טיפול שונה.
ליטל

BLG יקירה, בנושא גלי חום../images/Emo140.gif

גלי החום המעצבנים והמגעילים האלה, וההפרעות בשינה והפתיל הקצר, כל אלה מוכרים......צרות נשים..... דר´ פריד האונקולוגית מרמבם רשמה לי כדור מסוים העושה 2 תפקידים האחד, שומר על מצב רוח סביר, לא נותן לשקוע והפונקציה השניה, מעלים את תופעות גיל המעבר והתופעות באמת נעלמו. אשמח לתת לך את השם ואת הדרך בה צריך לנטול אותם ותוכלי לבקשם מהרופא שלך. ביי מאמי איילת האביב

blg

New member
נאן, שלום, עוד לא דיברנו עד היום

ראשית שמחה אתך על ה"אין גרורות"!!!!! זה טוב, משמח ויופי גם. לשאלת ההתלבטות. אצלי, אחרי ה 8 כימו שהיו בתכנית אחד הרופאים חשב שצריך עוד. היתה התלבטות קשה! כי בנקודה הזו ההחלטה עברה אלי - עד לנק´ זו כל הרופאים הסכימו אז פשוט עשיתי מה שאמרו לי. רק בנק´ זו התחלתי ללמוד על מחלתי (ספרים, אינטרנט), תיחקרתי את הרופאים "הכרחתי" אותם לחדד דברים ולא להשאר מעורפלים. והפואנטה שרציתי? במקרה פה אני לא מסכימה עם ליטל שצריך לעשות מה שהם אומרים, כי יש כמה אפשרויות. לכל אפשרות יש את הסיכון שלה (אני למשל העדפתי את הסיכון שיחזור ההודג´קינס על פני הסיכון שהלב יפגע מהכימו) רק את (!) יכולה להחליט איזה סיכון את מעדיפה. ואינך צריכה להתנצל שמא הבכת אותנו, כולנו באותה סירה... ומותר להגיד פה ה כ ל !!! אם יש משהו שמפריע אנחנו הרי לא חייבים לקרוא / להגיב. מה שבטוח שאחרי שמחליטים באה הקלה גדולה. הרגישי טוב, היי שמחה.

eliya-l

New member
היי נאנוש../images/Emo66.gif

אינני מבינה הרבה בשאלות שלך ובהתלבטויות אך כתבת באיזה שהוא מקום ביי ביי לתינוקות עתידיים ואני רוצה לשאול שאלה בכל הרצינות והיא אם אכן את חוששת שלא תוכלי להרות בעתיד מדוע שלא לשאוב ביציות שאולי הן היום תקניות וטובות ולהקפיא אותן לשעת רצון? הרי הדבר אפשרי אז למה לא לחשוב על זה? חיבוקי

i wish 2

New member
אליה! תיקון

לרפואה עדין אין הצלחות בהקפאת ביציות, בשונה מהקפאת זרע. הפתרונות המוצעים כיום הם: הקפאת עוברים הווה אומר הפריה חוץ גופית, והקפאת רקמת שחלה. וכן גם אני עד הסרטן חשבתי לתומי שיש אפשרות של הקפאת ביציות.

הקפאת ביציות

נכון, עדיין בלתי אפשרי אך מה שכן עושים היום זה לקחת חתיכה מהשחלה ואותה להקפיא. כמובן שזה תהליך חדש ועדיין לא יודעים כמה זה עובד. ואת זה צריך לעשות בהקדם האפשרי לפני תחילת טיפולים. זה בכל אופן מה שאני יודעת ממה שהציעו לי לפני הטיפולים. בקיצור, אם יש מישהי שתרצה, אז לברר ולעשות כמה שיותר מהר לפני הטיפולים.

נאן

New member
השתלת חלק מהשחלה

יש אפשרות שלקיחת רקמה מהשחלה ולהשתיל אותה ולהשריש אותה במקום אחר בגוף שאין לו קשר להורמונים המשתוללים. נתנה לי אתמול את הזכות לחשוב על זה. הרופא הכירורג שד שלי מתמחה בזה. הקפאת בציות עם הן לא מופרות זה יותר קשה. בטיפול הטנטי הורמונלי עם אבחר בו יש לו תופעות לואי גם לא של גיל המעבר והסיכוי להרות בגיל 43 אחרי 5 שנים של הטיפול קלושים אולם עם אחליט על כריתת שחלות ואולי ישאירו גם רחם יש סיכוי להרות בצורה אחרת זו דילמה לא קלה.אבל בניתוח לא מקבלים טיפול אנטי הורמונלי ולא סובלים מהתופעות לואי של התרופות רק את תופעות גיל המעבר. תודה לכולם כאן הרבה נשיקות על כל המידע שנתתם לי.

מלמלה

New member
עוד מידע

לגבי כן או לא טופילו הורמונלי די משמעותי אחוז הקולטנים לאסטרוגן אותו מבטלים בטיפול ההרמונלי ככל שהאחוז גבוהה כך הטיפול יותר אפקטיבי אצלי האחוזים ה 80% אצל אחרת הם 5% כך שגם כאן הטיפול משתנה מחולה לחולה

למעלה