יש לי הודעה בנושא אלוהים .....

MajoR_ToM

New member
יש לי הודעה בנושא אלוהים .....

ההודעה הזאת היא בחלקה תגובה למיספר הודעות שראיתי פה ודבר ראשון - אני אתאיסט אבל בואו ונגיד שיש אלוהים אלוהים הוא צורת הקיום העליונה והחכמה והנבנה ביותר בעולם . נכון ? נכון אלוהים הוא הצדק הסופי והמוחלט אלוהים לא טועה אז השאלה שלי היא כזאת , אם אלוהים הוא כזה גדול ומוחלט למה שלמען ה FUCKING CHRIST יהיה אכפת לו מזה שניתקטע לך גרגר חיטה בפה ויצא שאכלת חמץ בפסח ? מה אכפת לאלוהים שקראת עיתון בשפה העיברית בשירותים ויצא שחיללת את קודש השפה ? מה אכפת לצודק מכולם שאתה העזת להיסתכל על חצאית של אישה ?. ולמה שיהיה לא אכפת שירדת 10 קומות במעלית בשבת ? האם הוא באמת כזה קטנוני ופטטי ? אתם יעכולים לאמר שזה בשביל שהיהודים לא ידרדרו לחטאים גדולים יותר .. אבל זה מגוחך - להידרדר מאכילת חמץ לרצח ?!!? ואפשר לאמר שזה בשביל לחזק את האמונה ... אבל באמת - אז מה שהחרדים אומרים שאם הם יוכלו חמץ בפסח או ישתמשו בחשמל בשבת אז הם יחפסיקו להאמין באלוהים ?! בקיצור - עוד פירצה במגדל השקרים שעליו בנויה הדת

MajoR_ToM

New member
זאת כבר לא שאלה זה .....

בכלל סתירה טוטאלית אבל אל תידאג לדתיים בעולם יש תמיד איזו שהיא דרך לתרץ את זה הם אפילו המציאו פיתגם חביב : THE LORD MOVES IN MYSTERIOS WAYS או בעיברית - אנחנו לא יודעים למה , אבל האופציה שאין אלוהים לא עולה לנו לראש אז כניראה יש לו סיבה טובה .

נעל

New member
ומה תגיד

לאדם שחונך בבסיס עצמו שאלוהים קיים ואי אפשר לערער על זה? בדיוק כמו שאתה חונכת שבעזרת וקטורים (כמה חיצים) וכמה נוסחאות (סתם קישקוש לא קריא) אפשר להוכיח הוכחות פיסיקליות, ובעזרת ציורים של קופיפים לימדו אותך מה זו אבולוציה מטומעת. אתה בעצמך באמת מסוגל לקלוט ולהבין באמת, ולהוכיח בעצמך את כל ה``הוכחות`` שאתה מדבר עליהן שמוכיחות את אי-קיומו של האל? (דבר שנעל ניסתה כבר להסביר שאי אפשר להוכיח, לפחות בינתיים) אתה שטוף-מוח בדיוק כמו כל חרדי או אפילו סתם אדם מאמין. אתה פשוט מאמין במשהו אחר. נעל ;-)

MajoR_ToM

New member
בפעם המאה מוציאים את דברי מהקשרם

לעולם לא טענתי שהפיזיקה מוכיחה שאין אלוהים . היתכוונתי לדוגמאות ספציפיות של גשם וברקים . כל כך פשוט. אני מודע לכך שכפירה מושלמת גם היא סוג של אמונה . אבל אתה משתמש בדמוגוגיה פשוטה במקום לדבר על העיקר . אין לנו שום0 סיבה להצהיר על קיומו של אלוהים .

שחכת בס``ד, סתאם, הנה התורה שלי!

היום חשבתי על זה וקלטתי את התורה שלי: די פשוטה ולא מסובכת, ודי מעמידה בספק את כל התאוריות האחרות בקשר לחיים, והצדק: העולם הזה נולד איתי, והוא ימות איתי. כל דבר שנמצא בעולם הזה לא היה נמצא אלמלא הייתי קיים, וכל אדם שנמצא בעולם הזה, נמצא במצב של ``פוטנציאל`` -כמו בפיסיקה, להגיע לקשר איתי. אם הוא לא מיצה את הפוטנציאל הזה, או לפחות לא בצד הטוב של העניין, אז הוא הפסיד, אבל זה לא חשוב כי גם ככה הוא יעלם מן העולם ביחד עם כולו, ברגע שאמות. אגב זו תאוריה מכלילה, אני מתייחס לתיאוריה הזו כאחת שתקפה לכל ישות קיימת בייקום בנפרד. מה אתם אומרים? יש עתיד? Life Is Art...

MajoR_ToM

New member
מצטער להודיע אבל

זו לא התאוריה שלך . התאוריה של `` אולי כל העולם הוא בראשי , והוא יפסיק להיתקיים כאני אמות או אתעורר `` היא ישנה ושחוקה למדי . זה משהו שהירהרתי בו מפעם לפעם - אם אי אפשר לסתור את קיומו של אלוהים גם אי אפשר ליסתור שכל המציאות היא חלום בראשי . אין שום דרך ליסתור זאת . SHINE

נעל

New member
זאת אינטרפרטציה אחת

של אלוהים. יש כמה אחרות, סלחניות יותר (יש אנשים שמאמינים באלוהים, או כח עליון דומה, ולא מאמינים שהכשר הוא התורה על רגל אחת, גם לא פולחן). ולמה שיהיה אכפת לו? הרעיון הנחמד באלוהים הוא שאתה לא מסוגל להבין אותו, עד כדי כך הוא ב-level אחר שאפילו אסור להגות את השם המפורש שלו מחוץ לחוגים כה מצומצמים עד שספק אם הוא הוזכר במאות השנים האחרונות (בוודאי ההיגוי הנכון של השם אבד. זה באמת יכול להיות מחקר מעניין, לא?). אז חזרה לנושא - אתה לא מסוגל להבין אותו. לכן אי אפשר לנסות להסביר את הגחמות של האל. היהדות לא מנסה להאניש את האל לאדם, בניגוד להרבה דתות אחרות שהיו קיימות באותה תקופה (נשים, שתייה, הנאות וכו`). סה``כ, אלוהים זה חרא של ג`וב. מה אתה כבר מקבל מזה? כלום. רק קצת ציות, וגם זה לפעמים. להוריד גשם פה ושם יכול להיות משחק נחמד לאלוהימניק צעיר ומתלמד, אבל אחרי 40 יום ו-40 לילה גם זה נמאס. לחיות לנצח יכול להיות מאוד משעמם. ואם תנסה להסביר את החוקים האלה של אלוהים תגלה שזה סה``כ אנושי. הוא מהתלמידים הבעייתיים שרוצים תשומת לב, רוצים שישנאו אותם, יאהבו אותם, זה לא משנה לפעמים, העיקר שישימו לב אליהם. והרי לך חוקה שנוגדת את ``הרגשת הבטן`` הטבעית שאיתה נולד האדם. זה משחק מאוד נחמד. עוד משחק נחמד הוא לסדר עולם מאוזן עם סטייה אחת קלה - בני אדם. ולראות מה קורה וכיצד מופר האיזון. זה, בניגוד לגשם, אולי נותן בסביבות 40,000 שנות אור (ו-40,000 שנות לילה) של הנאה. נעל ;-)

MajoR_ToM

New member
הבעיה היא ש...

יש הרבה מאוד ילדים כמוך שהחליטו שיש אלוהים רק בשביל להוסיף איזשהו נופך פנטסטי ורומנטי לחייהם - אתה מאמין באלוהים כי זה יותר טוב מלהאמין במכשפות ואלפים , ונותן אותו אפקט . הבעיה אם כל התפיסות המיתקדמות האלה של כח עליון היא - הן כולן היתפתחו מהאמונה שהייתה קודם - והיא שיש אלים שהם צודקים ובלה בלה בלה , והאמונה הזאת קיימת כי פעם היה איזה ניאדרטל ששאל שאלה - `` למה אני קיים `` - לא מצא תשובה אז הליט שמשהו ברא אותו ואזז הניאדרטל אמר - `` החיים קצרים מידי `` - והחליט שיש גן עדן וגהנום שמבטויחים קיום נצח הוא שאל שאלה - לא ידע לענות - והסביר הכל בכח עליון אני שם מה שאתם רוצים שלפני כאלפיים שנים יהודים חשבו שאלוהים עושה ברקים ומוריד גשם ועושה כוכבים בלילה . מכח של הרגל ומסורת שנישתרשה במשך אלפי שנים היום הדתיים מאמינים באלוהים אף על פי שלשאלות יש תשובות . וככה לאט לאט הם מורידים כל דבר שהמדע סותר טוטאלית . NO GOD SHINE ON

נעל

New member
יפה יפה

הצלחת לגולל גישה בנאלית נוספת בהודעה קצרה, אך נקודת המוצא לא נכונה - נעל לא מאמינה באלוהים. בכלל לא. אפילו לא טיפה. אבל עם כל מה שאמרת, מדענים רבים וגדולים האמינו באלוהים, מדענים רבים אפילו היום מאמינים באלוהים במידת מה, הם מאמינים שיש דברים שהאדם לא יכול להסביר (ואכן, המדע לא הסביר כמעט כלום, בינתיים. רק מערכות קטנות מאוד. הידעת? חלק ממשוואות הקוונטים, למרות שהתורה קיימת עוד מתחילת המאה, אפשר ליישם באופן מדוייק רק על חלקיקי מימן ובתנאים מחמירים משום שהאדם לא מסוגל עדיין, אפילו עם המחשבים הכי חזקים, לחשב בצורה מדוייקת יותר. חישוב של דברים קצת יותר מסובכים מתנועות תת-אטומיות של חלקיקי מימן יקח לנו כמה אלפי שנים להבין, אם בכלל. אף אחד לא אמר שהתפיסה שלנו של היקום נכונה מבחינה מדעית). ויכוחים מתנהלים בין אנשים, קולגות, לאורך חיים שלמים אך עדיין אין תשובה לשאלה ``האם יש אלוהים?``. יש רק אמונה. פשוט אין אפשרות להתוכח בנושא. אין מספיק נתונים. התוצאה היא בח``מ. נעל ;-)

MajoR_ToM

New member
יפה - ענית לעצמך

אז דבר ראשון לא אמרתי שהמדע מוחלט - אבל גם מדעניםם בדומה מאוד לדתיים מחפשים תמיד תשובות , ואם הם לא יודעים אותן אז הם פונים לפיתרון הקל - `` זה אלוהים `` . דבר שני - זוהי בדיוק הנקודה - אין מספיק לנתונים בשביל להיתווכח . אבל גם אין מספיק נתונים בשביל להצהיר שיש אלוהים . אתה צריך משהו כלשהו בשביל שתוכל להצהיר על קיום אלוהים . האם זה מספיק שקבוצה מאמינה שכל היקום הוא בעצם פרה ממש גדולה בצבע וורוד בשביל שזה יהיה אופציה ריאלית שתועלה לדיון ? לא חושב SHINE ON

נעל

New member
הנה תשובה אפשרית לעצמי ולך

נעל התאכזבה קצת לגלות שאתה מעלה נושא לדיון אבל קצת מתקשה לדון עליו. אתה בעצמך הנחת הנחה בתחילת הדיון והיא שאלוהים כן קיים. רצית הסברים אפשריים למעשים שלו. ניסית ככה לשלול את קיומו. נתנו לך תשובות אפשריות, היפותטיות (או ``מטאפוריות``), בדיוק כמו שרצית, ואילו אתה מיד דחית אותן על הסף. סביר היה להניח שאם אתה מעלה דיון תרצה להמשיך אותו ולא לקטוע אותו (``אתה והפילוספיה המחורבנת שלך`` לא בדיוק מוסיף לדיון. זו פשוט הערה על הניסוח והגישה, כפי שנעל חשה אותה לפחות). נעל לא מנסה להצהיר על קיומו של אלוהים או אי-קיומו משום שאי אפשר, אבל היא משתדלת להשתתף בדיון מלא השאלות ההיפותטיות האלה. ולגבי הסתירות המדעיות - אולי אנחנו יכולים להבין את התהליך שעוברים המים מאידוי ועד שהם יורדים כטיפות גשם, אבל עובדה היא שאנחנו לא מסוגלים אפילו לחזות את מזג האויר העולמי לשנה הקרובה, או אפילו לחודשים הקרובים, מבלי להסתמך על ניסיון העבר (אפשר לפרש את זה כהרגלים של אלוהים). אני חוזר ואומר שיש מדענים רבים שחושבים שיש דברים שלעולם לא נוכל להסביר, והם בעצמם מאמינים באלוהים. אין כאן סתירה, וחבל להמציא סתירות (לכל האדם האינטרפרטציה שלו למושג אלוהים, או ישות עליונה, כח עליון וכו`). אלה לא אנשים שהתחילו להאמין באלוהים בגלל שנתקעו עם איזו משוואה קשה או תאוריה קשה לעיכול, אלא אנשים שפשוט מאמינים באל. זו אינה התשובה הקלה והפשוטה. דווקא למדענים יכול להיות קשה להאמין באלוהים ולהתמודד עם חלק מהתאוריות במדעיות שסותרות לאו דווקא את קיומו של האל, אלא את חלק מכתבי הקודש, או לפחות הפירוש המקובל שלהם. הניסיון שלך למחוק את הבסיס, המוטעה כביכול, שאלוהים קיים לא נותן הרבה. אפשר להגיד שאולי הקונספט של אלוהים היה קצת מוטעה, אבל אפשר להחיל אותו גם על היום ועכשיו. כנראה שתמיד יהיה אפשר להתאים אותו ולעדכן אותו לתקופה, ולכן תמיד תהיה האמונה, במקום כלשהו במרחבי המחייה של המין האנושי. ואין כל ספק שאם קבוצה מספיק גדולה מאמינה במשהו אז יש מקום לדיון עליו, אפילו אם הוא מוטעה. בשביל לדון במשהו לא חייבים להוכיח את קיומו או לשלול אותו. אלוהים היה חלק מההיסטוריה האנושית במשך אלפי שנים, ואולי אפילו יותר, לכן בוודאי שאפשר למצוא מיליוני דרכים לדון בנושאים שונים הקשורים בו מבלי להתקרב בכלל לשאלה הגדולה שאין לה תשובה. אפשר לנסות לראות מה ראה בו האדם, מה הוא רואה בו כיום, מה השתנה בדרכי האינטרפרטציה, כיצד חוקי האל מותאמים לכל תקופה לפי האופי שלה. כל אלה קשורים לשאלות הראשונות שהצגת בתחילת הדיון, אבל בכלל לא מחייבים הסכמה על קיומו או אי-קיומו של האל. דת היא חלק גדול מאוד מהתרבות שלנו, חבל להוקיע אותה מתוך התרבות. נעל ;-)

MajoR_ToM

New member
מצטער מעומק ליבי

א . אני העלתי נושא לדיון רק בשביל להוציא את מה שהיה לי לאמר בנושא זה כבר הרבה זמן ולא היה למי . ב . הקטע עם ה ``אתה והפילוספיה המחורבנת שלך `` נכתב בהומור . אני עדיין בטוח במה שאמרתי . מה שאמרת על מדענים היה לדעתי מוטעה . אני לא אומר שהמדע יודע הכל , או יכול לדעת הכל , מה שאני אומר זה שאף אחד לא יודע הרבה דברים ואני לא רואה סיבה לפנות למיסטיקה ומיתולוגיה בשביל להסביר אותם . זכור שפעם אום המדעני וטובי המוחות חשבו שהעולם שטוח . האמת נימצאת בעטיפות של דיסקים של פינק פלויד SHINE

נו באמת

הודעה כמו שלך צריך היה לשים בסמינריון - ``חילונים, למה הם לא מבינים שום דבר מהחיים שלהם``. כי פשוט מאוד עשית מיקס נחמד מהדברים. אבל בכל אופן אם אתה שואל כל כך הרבה שאלות אתה בטח רוצה תשובות. ואני אשתדל לעזור לך קצת. שני הזרמים שלדעתי יענו לך (בעל דעות שמורכבות מכל כך הרבה גורמים מבולבלים) הם : הוגי הדיעות של אמצע המאה ה-16 והטאויזם. ואני אסביר רק אחד מהם כי את הטאויזים נורא קשה להסביר על רגל אחד. הרעיון שהוגי הדיעות דיברו עליו הוא רעיון ``ההשגחה העליונה``- סוג רעיון שבגלל פשטותו והגיונותו נהפך לעממי כמעט כמו לתלות היום שלט של ``נהג חרמן`` על הדש בורד. הרעיון גורס שהאל הוא זה שיצר את העולם מצתוך כוונה לראות מה קורה פה למטה, לפי התפיסה הזו, הוא הרי יודע מה יקרה פה למטה אבל הוא פשוט נורא נהנה לראות אותנו , הוא נותן לנו לעשות את השגיאות, והוא בנה מערכת אקולוגית מושלמת שמתפתחת ומסתגלת עם הזמן וגורמת לכך שכל הזמן יתחדשו חיים. להאשים את האל בשואה או בכך שלא ירד גגשם זה לא קשור אליו בכלל ואפילו מטומטם, האדם אשם בכך האל רק מנסה לעזור לנו ומדי פעם מכוון ממש קלות את העולם, כמובן שההכוונה הזו היא לא ניסים קטנים אלא מן עקירת סלעים פעם בכמה מיליארדי שנים. לכן כל הרעיון הניסי נראה מופרך לגמרי בסיטואציה הזו. וכאן נכנסים לרעיון האדם והאלוהות שזה כבר טאואיזם שממש אבל ממש אין לי ז__ לתת לכם הרצאה על זה. אני מקווה שהחכמתי אותך, ואם לא- אני מקווה שזה יתרום לאנשי הפורום. -תגובות יתקבלו בברכה( הבנתם? ברכה)- boba? is back

MajoR_ToM

New member
אוקיי זה כבר פשוט.....

אני מפנה אותך ישירות לתגובתי לנעל כך תבין שאת דעתי על אלוהות כל הפילוסופיות המאוחרות מיתבססות על משהו שהוא שגוי מעיקרו לדעתי. לכן אין טעם לבסס על זה תורות כי הבסיס שגוי .

אתה פשוט לא רואה את זה נכון

להגיד שהבסיס שגוי זה כמו לטעון ``יש אלוהים`` אתה לא יכול לומר שהבסיס שגוי כמו שאתה לא יכול לומר שהבסיס יציב ונכון וקיים. הבסיס שעליו הכל מתבסס הוא אותו בסיס שנמצא כבר היום. אל תסתכל על הדת בתור בניין. אלא בתור אץ גונזאיר יפני. הוא גדל על מים ורק מים, כם תקיש מכך תבין שהעץ לא משתמש במים לגדול , הוא פשוט גדל מהם ולחלוטין לא שייך אליהם. אתה מנסה להוכיח שאין אלוהים שזה טיפשי כמו לנסות להוכיח שיש אחד. ברגעש תבין את זה תעבור שלב אחד קדימה להיות אדם פתוח להכל. להאמין באלוהות זה להאמין במובן מסויים בעצמך. ושוב אני נסחף לטאויזים זול.. לא משנה. אם אתה מעוניין להגיב, תגיב. אבל תחשוב לפני כל מה שאתה עושה יום טוב דארלינג. b? i b

MajoR_ToM

New member
אתה והפילוסופיה המחורבנת שלך ....

בזמנו טולסטוי אמר : `` להטיל ספק באלוהים זה להאמין בו `` גם אני הייתי רוב חיי בגישה פתוחה - או שיש אלוהים או שאין - אני לא שם . ואז הבנתי - הגישה הזאת היא מעין עצלות פחדנית ורופסת - אין לי כח לחשוב אז אני פשוט אומר - CE SARA SARS ואחיה את חיי בשקט . אני לא חי כך .

the me and i 16

New member
למה אתה חושב שאתה

יכול להבין מה אלוהים רוצה או בכלל להבין שבריר ממנו ככה שאתה יכול לבקר אותו??? בוא נבחן מחדש את אחת התאוריות שהועלו בדיון הזה.. היא אמרה שה` הוא ישות נבונה וחכמה במיוחד... היה מישהו שאמר שהוא פה כדי לבחון אותנו... ועוד כמה... אבל חשבתם אולי שה` לא רצה אותנו???? לא בתור עם אלה בתור מין??? מה אם ה` שלנו רצה רק לבנות לעצמו מקום לנוח בו (בהנחה שהוא ישות בין מימדית ,בין זמנית, שמסוגלת לכל...), אולי הוא פשוט רצה מקום שבו הוא יכול לשכב ולנוח??? להסתכל על החיות... לשכב מתחת לעצים... ולאכול סברסים??? מכיוון שהוא פשוט ישות בין גלקטית קטנה הוא לא שם לב שיש מין קטן שמתפתח... ועוד מהקוף... ושהמין הזה הורס לו את העולם היפה שהוא בנה... אבל! בטוח מישהו אומר לעצמו: ``אל אם הוא כל כך חזק אז למה הוא לא הורס את כולנו???`` אני חשבתי על 6 סיבות אבל הינה היותר טובות: 1) זה דורש יותר מידי מאמץ... 2) אנחנו פשוט לא מעניינם אותו... 3) הוא מסוגל לזוז בזמן אז הוא פשוט הולך לרגעים לפני שהתפתחנו... תאוריה אחת מיני רבות שאני מכיר ואני ממש מצטער שכתבתי כל כך הרבה... מצטער... ``די לאלימות``

MajoR_ToM

New member
וןשוב אתה מדבר שטויות

כי אץה מיתבסס על העובדה שיש אלוהים האמונה בלוהים היתבססה על כך שיש אלוהים ששומר עלינו וקיומו הוא לשמור ולפקד עלינו . כל שאר התאוריות נובאות מזה. בשניה שאתה מפסיק להאמין בתאוריות הראשונית הזו את מפסיק להאמין בקיומו של אלוהים כי כל קיומו מיתבסס על אמונה זו . זה פשוט - אנחנו המצאנו אל בשביל לת משמעות לקיומינו - וזהו . בשניה שאתה אומר שהוא לא שם בשבילינו ולהנהיג אותנו ולהעניש אותנו , אתה מפיל את הבסיס שעליו הכל עומד .

the me and i 16

New member
עצרת פעם לחשוב

מה אם באמת יש שם ה`? וחלק מהתנ``ך בעצם נכון ,בזמן שכתבת את ההודעות שלך? מה אם חלק מהתנ``ך ,בוא נגיד בראשית נכון??? ושזה נכתב בגלל שהוא רצה? אני מבין שלא עצרת... אתה לא יכול להבין מה הוא רצה או מה הוא באמת או אם הוא בכלל קיים... וזה מה שלא הבנת... אתה באמת חושב שאתה מבין את הכל שאתה מרשה לעצמך בככזה זלזול פשוט להגיד שהוא לא קיים? ``די לאלימות``

למעלה