יש לי הכבוד לפתוח את השבוע בשיר מקסים.

Confidential2

New member
יש לי הכבוד לפתוח את השבוע בשיר מקסים.

אז, זה השיר, http://www.youtube.com/watch?v=ZQ2nCGawrSY אני חורשת עליו כל הסופ"ש האחרון, נכון שהשיר מדבר על הרולטה הרוסית, המשחק ההוא, אבל לא רק ברוסיה אנחנו משחקים מ(י)שחקים גורליים, ופעמים לא נוכל לחדול, נתמכר לזה, גם אם יש סיכוי שנאבד את הדבר החשוב, יהיה מאוחר מדי לחזור אחורה, מענין לענין באותו עניין. say a prayer to yourself He says, "Close your eyes, sometimes it helps" זה חלק ממילות השיר, אתן מאמינות בכוח של תפילה?(זה סתם נושא שמטריד אותי הרבה, אשמח לשמוע בעניין)

הדר 0

New member
את בפורום רונה קינן, אחות...

מצטערת היה לי קשה על הבוקר לקבל ריהאנה לפרצוף. אבל אם כבר פתחת את זה, אני לא מאמינה בתפילות ודת, בדיוק חשבתי על זה אתמול כשהברזתי לבחורה מבית חב"ד שרודפת אחרי כבר שבועיים. אני חושבת שאם תפילות היו עוזרות לאנשים העולם היה הרבה פחות מאוזן, מהסיבה הפשוטה שאני חיה עם איכות חיים מסוימת שגם אנשים שמתפללים חיים. גם מבחינה מטיריאלית וגם מבחינה נפשית. אם תפילות היו מענה למצוקות המתפללים אמורים לחיות יותר מוצלחים.

../images/Emo45.gif טיעון מוצלח

בפעם הבאה נא לסמן הודעה כזו כך "
יש לי הכבוד לפתוח את השבוע...... "וכו

הדר 0

New member
ועכשיו כשעברתי על מה שכתבתי...

מתנצלת על חוסר התחביריות, אני מאשימה את סטלת הבוקר....

Confidential2

New member
אוי, חשבתי שזה סתם עוד טייטל,(רונה קינן)

מה עוד שאלתי כאן לפני שובע אם אפשר לשים קישורים של אמנים אחרים, אמרו שכן, לגבי מה שאמרת, בעניין התפילות, לא ממש הבנתי את דברייך "אם תפילות היו נענות העולם היה הרבה פחות מאוזן"?...אשמח להסבר, ואשאל אותך אחרת, אולי לולא התפילות העולם היה קורא לרוע ולשחת גדולים יותר? חשבת על זה? שוב, אני עם רקע של דת, אבל לא נגעתי בסידור שנתיים, אפילו לא ביום כיפור, אבל עדיין, לפעמים אני תוהה אם תפילה היא לא עוד מזור לנשמה, סוג של ..לא יודעת, .. אולי זה עוד תהיה לשם הטעיה,"תהיית שווא":( בכל אופן, אשמח שתסבירי את דברייך, ולגבי השירים, מובטח כי לא אתן לינק של אמן אחר, היי שלום...

לא רק כותרת

שם הפורום כן הוא, פורום העוסק ברונה קינן (כמה אפשר לדבר על רונה, הרבה מסתבר). לכן שאת מעלה קישור למוזיקה אחרת, יש לציין בכותרת ההודעה את הסמליל
כמו כן שמדובר בהודעה שתוכנה לא קשור לתוכן הפורום יש לסמן באותו הסמליל.

groishir

New member
../images/Emo45.gif

וחיפוש מהיר בפורום יראה שזאת לא סתם כותרת... :)

הדר 0

New member
"רונה קינן" לעולם לא יהייה סתם עוד טייטל!

|סגאוות-יחידה| התכוונתי שאם אנשים היו מתחזקים בצורה כזו או אחרת מאחר שהתפללו, אותם אנשים שלא נוהגים להתפלל (כמוני) היו אמורים להיות פחות מאושרים/ מוצלחים וכו' וכו', לכן היית יכולה ללכת ברחוב ולהצביע על אדם מתפלל שהעולם מחייך אליו לעומת אדם שלא מתפלל שסביר להניח יחפש את האור עד סוף ימי חייו. לולא התפילות העולם לא היה קורא לרוע ולשחת גדולים יותר מכיוון שהפושעים הכבדים הם לא אלה שמתפללים, והעובדה שרבי כזה או אחר ישב בבית כנסת ויפלל לשפיותו של הפושע לא תדגדג למר קרימינל את קצה השערה. ובזמן שצד א' משלים תפילת מנחה צד ב' ישלים אונס ברצח. מאוד יכול להיות שבזמן שאת מתפללת את מרגישה הטהרות נפשית כלשהי, ועל כן התפילה היא מזור לנשמה וייטב לך אם תמשיכי. אבל מעבר למדיטציה שאת מעניקה לעצמך אני לא מאמינה שמסתתר משהו נוסף. וכאן נכנסת השאלה מהי תפילה? יכול להיות שכשאני מתלבשת בבוקר לעבודה ועוטה על עצמי שכבה שישית ומייחלת שהיום יהייה לי חם, זו תפילה? או רק כשבלילה לפני שכריסטינה הולכת לישון היא רוכנת ליד המיטה ואומרת תודה לאלוהים על האוכל ועל המשפחה? ואם בשני המקרים נמצאה תפילה איך הגיוני ששוב היה לי קר בעבודה? אולי התפילה אמורה לעזור רק ברגע המעשה? ואם כך הדבר למה לי להתפלל ולא להכניס לפה קוביית שוקולד/ לשמוע מוסיקה/ כל מיני דברים שאסור לכתוב במקומות נגישים לילדים מתחת לגיל 18....? בכל אופן אני תמיד האמנתי שאמונה ותפילות וכל היוצא בזה הם דברים שהאדם המציא כדי לגשר על מספר פערים בחייו- הפחד מהלא נודע, הצורך בערך מוסף, נ.צ. בדרך אל האושר (חחח זה יכול להיות שם טוב לספר), ועוד ועוד... אני מבינה שאת בחורה עם רקע דתי, אז אנא ממך אל תקחי את הדברים שאני כותבת ללב, זו דעתי, ודעתי חילונית עד חילונית קיצונית. תודה. ובקשר ללינק, את מוזמנת בכיף לשתף ולחלוק, סתם פתאום היה לי הזוי לקום על הבוקר עוד לפני שהיה לי כוח לצאת מהמיטה ולקבל מנת ריהאנה
וואו, אני לא יודעת מה יש באוויר של הולנד אבל אני מרגישה לפעמים שאני חושבת יותר מדי........

Confidential2

New member
ארוך ארוך, אבל מעניין,...

לא אביע את דעתי, כי עדיין אין לי אחת כזו, כשתהייה, מבטיחה לטרוח,(יש לי תואר שני בתחום)...בכל אופן, בעניין "אל תקחי ללב וכו"..."...גם אם תאמרי לי שאני השטן בהתגלמותו, לא אפגע, (מה שכן אצדיק אותך)...המשך יום מעולה....

השאלה איך את מגדירה "עזרה"

זה יכול באמת להגיד שמישהו מקשיב לכל התפילות שלך ומגשים אותן, או לא מגשים אותן (תלוי כמה ליבך טהור, אמונתך גדולה, התרומה שתרמת לבית הכנסת נכבדה וכו'), וזה יכול להיות סוג של עזרה עצמית. כמו שלדבר עם מישהו על הצרות שלך יכול להקל על המצב למרות ששום דבר לא באמת השתנה.

הדר 0

New member
אמרתי- עזרה בתחום החומרי ו/או הנפשי.

וזה בדיוק הקטע שאני לא מאמינה שתפילות מרוממות את הנפש או תורמות להגשמה של חלומות ושאיפות.

groishir

New member
בנוגע לעניין...

אני מאמינה באלוהים, וגם בזה שאפשר להתפלל גם אם לא מאמינים בשום דבר.. חושבת שדת ואמונה ותפילה אלו שלושה דברים שלא דווקא חייבים לבוא ביחד. לדעתי כבר אם התפילה עזרה לי להרגיש טוב יותר ולקבל תקווה אז היא שווה משהו. זה לא דווקא עניין של אמונה. וזהו.. תפילה וכאלה זה פשוט סוג של התנתקות מהאנשים שסובבים אותך לשניה, רגע אחד של רגיעה..

גוזלה

New member
מסכימה כי תפסתי את עצמי

כבר כמה פעמים- - עם כל זה שאני לא מאמינה, ברגעי מצוקה, צער או אבדון, מפנה את הראש לשמיים, כמו מחפשת איזו תשובה. לא יודעת, כנראה שיש משהו מאחורי זה... כנראה שיש משהו בתפילה, שמחדיר בנו תקווה...

למעלה