יש לי המונמון כרוב ירוק!

יש לי המונמון כרוב ירוק!

ארבעה ראשים שלמים!
אתמול אפיתי אחד פרוס בתנור עם רוטב חמאת בוטנים ומלח גס.
אבל ראשי ריק
סלט בסדר אבל משהו שיהפוך את ההרבה הזה לערמה מהממת של קצת פחות...
 
מה שהולך אצלי

אחרי סלט עם שקדים, חמוציות ובצל ירוק
זה: במחבת או בתנור עם מחית תפ״א bubble & squeak
מוקפץ בתבלון הודי
ברור שכרוב ממולא...
ובספר החדש של ריצ׳ה יש מתכון לסוג של מלאי כופתה עם כרוב. ואם תעשי בבלוג שלה חיפוש לפי ״כרוב״ תגלי שאין לך מספיק כרוב בכלל וצריך לקנות עוד
 

Dr T noki

New member
אם בא לך תבשיל - מתכון של בני סיידא מהספר הטבעוני שלו

מחממים שמן זית, מטגנים בצל קצוץ דק חמש דקות, מוסיפים חצי כרוב חתוך לרצועות וחצי כרובית מפורקת לתפרחות, מכסים ומאדים על אש בינונית 20 דקות תוך ערבוב כל כמה דקות. מוסיפים 400 גרם כרוב ניצנים, מלח פלפל ואם יש עוד תבלינים שבא לך, ממשיכים באידוי/ערבוב עוד 10 דקות, מפזרים עירית קצוצה ובתיאבון.

אני עשיתי משהו דומה עם תוספת פטריות ובלי הכרובית ויצא טעים


יש לבני סיידא גם מתכון לשטרודל כרוב הונגרי שמבוסס על 1.5 כרוב קצוץ דק, כף מלח ולערבב ולהשרות 3 שעות, לסחוט היטב. מטגנים 4 בצלים קצוצים דק, עד להזהבה, מוסיפים כרוב, 1.5 כפיות סוכר 2 כפיות פלפל שחור גרוס, מטגנים כ20 דקות עד שמזהיב . השטרודל מבוסס על עלי פילו משוחים בשמן, 4 עלי פילו,,לגלגל לכרוכית , למרוח שמן למעלה, לסמן מנות בסכין לפני אפיה ולאפות כחצי שעה ב200 מעלות.

לא ניסיתי - את מוזמנת , זה המון כרוב


עוד אפשרויות:
כרוב ממולא בכל מיני?
מוקפץ סיני עם כרוב קצוץ
 

Dr T noki

New member
ויש גם את תבשיל הכרוב בתנור של גלי לופו אלטרץ

מופיע בxnet:
1 בצל גדול
1 כרוב בינוני-קטן
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות גדושות רסק עגבניות איכותי (ללא תוספת סוכר)
‭1 1/2‬ כוסות מים
‭1/2‬ כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
ההכנה
‭.1‬ מחממים את התנור ‭140-ל‬ מעלות.
‭.2‬ חותכים את הבצל לקוביות בינוניות ואת הכרוב לקוביות גדולות.
‭.3‬ מחממים את שמן הזית בסיר או במחבת עמוקה. מוסיפים את הכרוב והבצל ומזהיבים על להבה בינונית, תוך בחישה. מוסיפים את הפפריקה ובוחשים היטב. מערבבים בנפרד את רסק העגבניות עם המים והמלח ויוצקים על הכרוב. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
‭.4‬ יוצקים את התערובת לקדירת חרס או לסיר עם מכסה שיכול להיכנס לתנור. מכניסים לתנור ‭3-ל‬ שעות - אין צורך לערבב בזמן האפייה.
 
תודה לכן,בינתיים

אחד קצצתי לסלט עם קוביות תפוחי עץ חמצמצים, בצל קצוץ דק, מיצליים, שמן זית פלפל שחור מלח גס
אחד קצצתי למחבת בלי בצל עם מעט שמן זית וצליתי אותו מעל פיזרתי קוביות דלעת, צרור גבעולי סלרי מקוצצים דקדק, מלח פלפל מעט שמן שומשום ומעט סילן
יש לי עוד שניים אני אבדוק אצל ההודית מה היא מציעה
 


שמתי אורז אדום להשריה כדי לקצר את זמן הבישול וכמות המים הנדרשת
נראה לי לערבב עם שבבי סויה , בצל מטוגן, ירוקים ועדשים שחורים ולגבי הרוטב עוד נראה
 
ועכשיו כשאני חושבת על זה

אני תוהה אם להחליף את המלית בירקות חתוכים לגפרורים ולאורך ברוטב חמאת בוטנים, חומץ וחריף...הממ נראה
 
למעלה