יש לי הצעה לדיון!(אחרת אני מתחרפנת)

יש לי הצעה לדיון!(אחרת אני מתחרפנת)

אוקיי, אז בעקבות ויכוח מאוד קשה ביני ובין חברה שלי, החלטתי לשאול אתכם מה אתם חושבים... כולנו מכירים את השיר שבתות וחגים... מדהים מדהים מדהים. אבל מה? לא יודעת אם זה קשור לסדרה בכלל (כי ממש לא ראיתי אותה), אני וחברה שלי התווכחנו איזה יומיים (והויכוח עדיין ממשיך) על מאיזו נקודת מבט השיר כתוב... אני אמרתי שזה כתוב מנקודת מבט של מישהי שמאוהבת באיזה גבר נשוי או משהו, או שאולי היה לה איזה קשר/סטוץ איתו וזה נגמר. לעומת זאת, היא אמרה שזה כתוב מנקודת המבט של אישתו של הגבר והשיר מספר בגוף שלישי על המאהבת שלו... עכשיו, היא באמת הצליחה לבלבל אותי הבחורה, ואני מ-ע-ו-ל-ה בד"כ בניתוח שירים, אבל שתי האופציות נשמעות לי הגיוניות.. מה אתם חושבים? כי זה ממש מעניין אותי. אה, ושכל אחד יביא את הנימוקים, כאילו, מהשיר... וזה יכול להיות ממש נחמד, חוץ מזה שאולי אני ארגע, כי אני שונאת שאין לי מושג לגבי דברים... סופ"ש נעים!!

זה נראה לי די ברור

שזה מנקודת מבטה של המאהבת.... אני כל כך מתחברת אליה ואני מתה על השיר הזה- שיר ממש טוב... אה, ותהיתי באמת אם זה שיר הנושא של הסדרה שבתות וחגים.

../images/Emo192.gif

איזה כיף זה לראות אנשים מפרשים שירים שונה, מה שכן, זה לא שיר הנושא של הסדרה.

punk bubbles

New member
סעמק

בכל מקרה, איך תגדירי שיר נושא? השיר היחיד שמלווה את הסידרה הוא השיר פתיחה שלה, לא? תקני אותי אם אני טועה.

יש לי חברה שאפילו התחילה

לשאול את המורות לתנך ולספרות בקשר לשורה "באהבתנו" זה היה כיער....
אני לא נוטה לנתח שירים... ב"סיפור מותם של עלמה ועלם" תמיד חשבתי שזה ברק אמיתי ולא מטפורה
. אוי אני טיפשה

גם לי זה היה נראה ככה בהתחלה...

אבל... (כן, ויש אבל)... עכשיו אתה בבית, עכשיו אתה שם הילדים קופצים עליך, הם הכי יפים בעולם נראה לי הגיוני ש"שם" זה יהיה אצל המאהבת... לא עם המשפחה שלו... וזה שהילדים הכי יפים בעולם... יותר הגיוני שהיא תגיד את זה אם היא אמא שלהם, לא? כשאתה שם נשאר לך ממני כעת נראה לי לא כל כך הגיוני שהוא "מבריז" למאהבת שלו... יש עוד כמה וכמה הקבלות... לא יודעת, זה מבלבל אותי... יש מישהו שגם חושב ככה?

clevelandrocks

New member
לדעתי את טועה

כמו שאמרו לפני, השיר מדבר על המאהבת שנשארת לבד בשבתות וחגים, בהם רוב האנשים מבלים עם המשפחה שלהם. וגם הציטוט שהבאת מראה את זה- עכשיו אתה בבית (עם האשה שלו). המשפט הילדים (שלו) קופצים עליך הם הכי יפים בעולם נאמר מתוך כאב וכמשהו שהמאהבת לא יכולה להתחרות בו.

לדעתי clevelandrocks צודק,

למשל: אתה יודע איך הרגשתי כשראיתי אתכם ברחוב לא מזמן הייתי בסדר, לא הראיתי שום סימן אבל בלילה איך בכיתי איך הרטבתי את הכר למה אני מתאהבת תמיד במה שאי אפשר. המאהבת מספרת איך היא ראתה אותו ואת אישתו הולכים ברחוב, זה לא אישתו מדברת, המאהבת מאוהבת במה שאי אפשר, זה בידיוק הקטע. זה בהחלט שיר מדהים, כל כ חזק ועצמתי, אנ מאוד מחוברת אליו, לא יודעת למה.. ולא ,אני ממש חושבת שזה ביכלל לא קשור לסדרה שבתות וגים, אני אפילו נוטה לחשוב שהשיר ניכתב לפניי צאת הסידרה (לא בטוחה)..

למעלה