יש לי הרבה שאלות:

לי 4321

New member
יש לי הרבה שאלות:

מישהוא מכיר את האתר מ.ד.ן ( לא מד"ס) ויודע אם שווה להירשם אליו ( כי זה כרוך בתשלום של 120 שקלים) דבר שני כדאי לפנות למתוכים ומה בדיוק החוזה שחותמים איתם כלומר האם תמיד מסכמים על שכר של חודש שכר דירה והאם יש הבדל בין עמלת תיווך לדמי תיווך? שאלה נוספת מישהוא יכול להסביר את הענין של שטר פיקדון והאם זה בנוסף לצ'יק ראשון ואחרון וערבים? ובכלל לא נראה לי שיש לי אפשרות לתפוס דירה בתל אביב כרגע שכולם חותמים במקום בלי לקרוא את החוזה אני מעדיפה לחכות עוד ולא להיתקע עם חוזה מסריח כמו שכבר ראיתי ( חוזה מזעזע שכתוב בו בעקיפין שאני אשלם על תיקונים שנוצרו כתוצאה מבלאי של הדירה ערבון בסכום יותר גבוה מערך הדירה ועוד כול מני דברים נפלאים). בקיצור תזהרו ממנהלי בנין ערמומים ובאי כוח של בעלי דירה עורכי דין וכאלה ומי שיש לו תשובות בשבילי אני אשמח.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אינני מכירה את האתר המדובר, אם תצרפי לינק אולי אנשים יוכלו להכנס ולהתרשם בהסתמך על נסיונם.
לגבי מתווכים: הייתי מציעה לא לפסול את זה מראש. בפעם האחרונה כשאנחנו חיפשנו דירה (אנחנו = אני + שני שותפי), יעצו לנו בחום ללכת להרשם גם למשרדי תיווך, כי הרבה פעמים הדירות השוות באמת נמצאות בידם. זה נובע מזה שלבעלי דירות לא בהכרח יש כח להתחיל לתלות מודעות, לפרסם בעיתונים, לענות לטלפונים, לפגוש שוכרים פוטנציאליים, וכל זה שוב ושוב ושוב, עד שהם מוצאים מישהו שנראה להם. זה אמנם מעלה אפקטיבית את שכ"ד, אבל מצד שני את אומרת להם מה התקציב שלך ועם זה הם עובדים. הנוהג הוא אכן תשלום של חודש שכ"ד (הם מקבלים כזה גם מבעל הדירה).
שטר פקדון הוא שטר רשמי, שערכו הוא x אחוזים, לא זוכרת כמה, מהערך הכולל של החוזה, היינו שכ"ד * תקופת ההשכרה. העניין עם שטר כזה הוא שבשביל לפדות אותו צריך ללכת לבית משפט, ולכן הוא יחסית מגן על השוכר מפני עשיקה שרירותית. ערבים הם אנשים נוספים החותמים על החוזה, ואשר מתחייבים לשלם את שכ"ד באם אתה לא משלם אותו (בטח יש אלא אם כן... מפה ועד הודעה חדשה אבל עד כאן, אני לא עורכת דין). צ'ק ראשון ואחרון הם צ'קם שאת ממש נותנת, ושאפשר לפדות אותם. רצוי להמנע מפתרון כזה, היות וצ'ק אחרון לעתים משמש מבחינת בעל הבית לכיסוי נזקים שנגרמו במהלך תקופת הדיור (ובכל זאת צריך לשלם שכ"ד עבור החודש האחרון). כבר שמעתי על בעלי בתים שפדו צ'קים כאלו למרות שהיה מדובר בנזקים שהיו קיימים עוד לפני תחילת החוזה, אבל לא פורטו בחוזה . בקיצור, צ'קים זה מאוד קרוב לכסף מזומן, ואותו לא כדאי לתת כ"כ בקלות. בהצלחה לך. צריך קצת סבלנות אבל בסוף תמיד מוצאים.

karnaf7

New member
לגבי תיווך

לדירה שבה אני גר עכשיו, הגעתי דרך משרד תיווך שלא לקח ממני עמלה אלה רק מבעל הבית, אבל זה עניין של מזל. בדרך כלל זה כמו שחציש אמרה, חודש מכל צד.

קצת מידע על ערבויות

כשחיפשתי דירות הסתכלתי בו, אבל החלטתי לא להירשם, יש מספיק אתרים כמו הומלס ומד"ס שיש בהם היצע גדול מאוד של דירות להשכרה, ולא היה נראה לי הגיוני לשלם 120 ש"ח. לדעתי הפנייה למתווך גם היא לא ממש חיונית, במיוחד כשהם דורשים עמלת תיווך בסך חודש שכירות, שזה יקר. אבל, אם לחוצים מאוד בזמן החיפוש, ואין ברירה, אז זה יכול לקצר זמנים. עמלת תיווך ודמי תיווך זה אותו דבר. שטר פקדון זה סוג של בטחון שמשכירים לפעמים מבקשים. שטר זה כמו שיק שקונים אותו בדואר. על השטר רושמים סכום, שם המוטב (המשכיר), שם החייב (השוכר) ושמות הערבים וכתובתם. מי שחותם על השטר זה השוכר והערבים שלו. במידה שקורה משהו והשוכר לא מכבד את ההסכם, המשכיר יכול ללכת לבית המשפט עם השטר ולדרוש את הסכום שנקוב עליו. יש משכירים שלא רוצים שטר, אלא ערבות בנקאית. ערבות בנקאית זה מסמך שהבנק מוציא. כדי לקבל אותו צריך ללכת לבנק שבו מתנהל החשבון ולבקש כתב ערבות. המשמעות של כתב ערבות כזה היא - שהבנק ערב לשוכר, שבמידה ויש הפרת החוזה, הוא יכסה את החוב. במקרה הזה, אם קורה משהו והמשכיר מחליט ללכת לדרוש את הסכום הזה, הוא הולך לבנק ולא לבית המשפט. הבנק חייב לשלם את הסכום הזה תוך תקופת זמן שכתובה בערבות. אגב, בשביל שהבנק יוציא ערבות בנקאית, הוא ירצה בדר"כ שיהיה לכם את הכסף הנקוב על גבי הערבות בחשבון חסכון או בפק"מ סגור, שאם המשכיר ידרוש את הכסף, הבנק ייקח אותו משם. יש משכירים שירצו להבטיח את עצמם עוד יותר, ובנוסף לשטר ערבות או לערבות בנקאית יבקשו מהערבים לחתום על החוזה עצמו או יבקשו מהשוכר גם צ'ק פקדון, שזה צ'ק פתוח או צ'ק בסכום מסויים לפקודת המשכיר, שיוכל לפדות אותו במידה ולא קיימתם את החוזה. לחתום בלי לקרוא חוזה, זה פתח לצרות. וגם כשקוראים ולא מבינים מה כתוב, אז צריך ללכת ולדרוש הסברים. הכי טוב שעורך-דין יקרא את החוזה, כי לפעמים הוא יוכל להציל אותכם מראש מבעיות שיכולות להתעורר בהמשך, וכאלו לא חסר. מקווה שעזרתי,

למעלה