יש לי הרגשה שהחורף אעלה ב 500 ק"ג במשקל

יש לי הרגשה שהחורף אעלה ב 500 ק"ג במשקל ../images/Emo7.gif

הבשורה הטובה
שלמדתי להכין יאמי
של מרקים. שבת מדהימה ומהנה
 
מי שאוכל בערב שבת לבד ....../images/Emo3.gif

יאכל גם במוצ"ש...
תביאי איזה מתכון אחד או שניים למען נושכל השבוע שמעתי על מרק בטטות מוקרם עם חלב קוקוס ......מעניין איזה טעם יכול לתת הצרוף הזה מישו ניסה כבר חלב קוקוס...
אצלנו השבת - מרק כל הקטניות.......(חומוס, שעועית, עדשים מכל הסוגים, אפונה יבשה ואפונה מש). שהושרו תחילה בושלו עד שיצאה להם הנשמה והתרככו במוט הבלנדר נמעכו קלות נוספו להם 2 כפות בורגול תבלינים , קימל , כמון, כורכום, מל"פ ו 2 בצלים קצוצים שהושחמו בשמן זית חזרו לסיר לעוד רבע שעה והוגשו ויוגשו עם קרוטונים הקרינבורים מצווים להכניס איזה חתיכת אוסו בוקו או עצמות מח-עגל מובטח לכם נחת אמיתי
אחלה שבת
 

maybesure

New member
ואצלנו

מרק שעועית עם ירקות - גזר, כרשה, בצל, תפוחי אדמה,בטטה, כרוב, פטרוזילה תבלינים פפריקה, מל"פ אבקת מרק ומעט רסק עגבניות. חלב קוקוס - ניסיתי לטעום בתבשילים במסעדות הודיות, לא אהבתי
 
במוצ"ש ../images/Emo6.gif

במשך כל השבוע החודש השנה
הכנתי סיר חמין לגדוד
הכנתי מרק כתומים דלעת בטטות תפו"א גזר מטגנת בצל מוסיפה את הכתומים מעט מים. קצת מרק עוף קצת מרק בצל מבשלת על אש קטנה. מועכת. בהגשה מוסיפה שמנת מתוקה יאמי
כל מי שעובר באזור מזמן לטעימות
 
ניסיתי חלב קוקוס

בשל רגישותי ארוכת השנים לחלב פרה, אני משתמשת המון בחלב קוקוס. יוצא טעים מאוד, חלב הקוקוס מבליט החוצה את הטעמים של הבטטות או התפוחי אדמה או מה שזה לא יהיה. פלוס נוסף לשומרי הכשרות - הופך את התבשיל לפרווה. עושה נהדר את פעולת ההסמכה (מלשון סמיך). ממליצה על קרם קוקוס ולא על מי קוקוס או חלב קוקוס, עולה שקל יותר אבל שווה הרבה - הרבה יותר. אני מכינה מינסטרונה לשבת.
 
מריירת........

בנות סחטיקה! הכל נשמע טעים
איפוא אני משיגה קרם קוקוס אורגנלי יש לזה ריח דומננטי של קוקוס?
 
עדן טבע מרקט

ברמת גן - פינת הרצל הרא"ה. אין לזה ריח של קוקוס בכלל אחרי שמתבשל. אגב, גם אני לא אהבתי את התבשיל שאכלתי במסעדה הודית עם חלב קוקוס, אבל לדעתי זה לא בגלל החלב קוקוס, כנראה שם זה היה מיועד להיות דומיננטי או בשילוב התבלינים, בקיצור, לא אהבתי. בבית כמעט כל מרק אני מכינה עם זה, ועוד כל מיני תבשילים למשל תפוחי אדמה בתנור עם חלב קוקוס.
 
אל תתקמסני....

תביאי של כולם כולל תפוחי האדמה בתנור תבטיחי לי שאין טעם לוואי מתוק או קוקוסי מידי אחרת אני אצטרך לשנע את היורשים שלי אליך לארוחת ערב ....
 

maybesure

New member
תודה על ההבהרה

אני קונה בעדן טבע, אחפש את הקרם קוקוס. נשמע פתרון טוב באמת למי שאינו אוכל חלב.
 

kdr

New member
אצלנו בכל מכולת שכונתית

אולי בגלל ריבוי העובדים הזרים. בין 6-8 ש"ח לקופסא. שימי לב, יש חלב קוקוס ויש קרם סמיך יותר. אני משתמש בקרם, הטעם שלו אדיר. מצויין לכל התבשילים. פעם אכלתי עוגת קוקוס, משהו עם ג'לטין, מעולה. שלא תטעי, הנוזל שנמצא בקוקוס זה סתם, מה שעושים זה טוחנים את ה"בשר" של הקוקוס ובתהליך מסויים יוצרים את החלב והקרם.
 
למעלה