יש לי הרגשה שכבר מאוחר

lance-knight

New member
יש לי הרגשה שכבר מאוחר

נראה לי שכל החיים הייתי בתרדמה. עכשיו כשהגעתי לגיל מעל 30 הבנתי מה שהייתי חייב להבין מזמן-צריך ללמוד אם אתה רוצה להתקדם בחיים. והייתי יכול לעשות את מזמן, וזה מה שאוכל אותי עכשיו. אתה יודע שהיו לך אפשרויות לעשות את זה קודם, יש בגרות מלאה, אתה מוכשר אך דבר אחד היה חוסר-המוטיבציה. ועכשיו מתעוררים ורואים שחברה הצעירים כבר עשו קריירה ואתה מבוגר מהם בהרבה ורק צריך להתחיל. אז אולי כבר לא שווה? אולי כדאי להשאיר דברים במקומם? איזה ייאוש...

עצמי

New member
לזה - אף פעם לא מאוחר

אני עשיתי את התואר הראשון שלי לא מזמן... בגיל שמעל לשלושים, ועם שישה ילדים. לך על זה. זה נותן משהו. אולי תרגיש פתאום צעיר. סטודנט. ותכיר אנשים נפלאים אחרים.. ותתפלא - יש עוד משוגעים כמונו - שהולכים על זה רק אחרי הזמן.. בהצלחה.

lance-knight

New member
עצמי, שבת שלום

כל הכבוד!!! אני אם הייתי במקומך כבר בכלל לא הייתי חושב על לימודים. ואם עשית את זה- אז מגיע לך הרבה יותר מתואר ראשון. אני הערצתי את האמץ לב. זה באמת נותן הרבה עידוד-אז גם אני יכול לנסות, וזה שאני רווק רק יקל עלי. תודה על התמיכה.

לאביר עם הרומח

מבוגר יותר זה לפעמים גם מפוכך ושקול יותר. ולכן גם יכול להמנע מטעויות, שילד בתחילת שנות ה-20 שלו (ועם רמת הורמונים גבוהה..) היה עושה, ולעבור מסלול לימודים כזה או אחר ביותר הצלחה. כדאי להסתכל גם על הצד הזה.. תחרות? שאחרים יעשו תחרות עם עצמם.. מקווה שעזרתי

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
ממש לא מאוחר מדי. להיפך ../images/Emo45.gif

מצטרפים לכל מה שכתבו לך האחרים. לך על זה. תגלה שיש חיים אחרי גיל 30. לא הקריירה חשובה, אלא ההשקעה בעצמך ובחיים שלך וההזדמנות שאתה מוכן לתת לעצמך בעולם הזה. שיהיה בהצלחה רבה.

agness_666

New member
לך על זה

הכרתי המון כאלה שהלכו ללמוד בגיל צעיר, התחרטו אבל נשארו במקצוע כי חבל... אני התחלתי מזמן ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, וכעת נמצאת בחופש ארוך עד שיבוא לי לחזור - בטח תסיים לפני. יש משהו נהדר בלהיות מבוגר, וזה שאתה קובע לעצמך את סדר העדיפויות ואורח החיים (במילים אחרות - חופש). זו המתנה הכי גדולה של החיים, כי רק אתה יודע מה באמת טוב עבורך. לכל השאר יש רק כוונות טובות. אז שיהיה בהצלחה, עם מה שלא תחליט.

aries34

New member
שיוווואווו!!!אני קוראת את מה שכתבת

וזה בי די יוק!! מה שאני מרגישה עכשיו, גם אני אוכלת את עצמי מאותה הסיבה, אני יודעת שיוכלתי להגיע רחוק יותר, אם רק היתה לי מוטיבציה, ומה שאוכל אותי עוד יותר זו העובדה שאני עובדת בעבודה שממש אבל ממש לא טוב לי בה, ולא התקדמתי בה לשום מקום, ואני נשארת בה מחוסר ברירה... גם אני כמוך הייתי בקומה, ורק לאחרונה התעוררתי ומצאת את עצמי חושבת שהנה, אנשים צעירים ממני כבר מזמן סיימו תואר ראשון ולי יש ביד רק בגרות! גם אני מרגישה קצת ייאוש מזה שצריך להתחיל הכל מהתחלה, וזה לא עניין של חצי שנה ......... כבר מרוב ייאוש, חשבתי לעבור ולעבוד בקיבוץ, שם לפחות אולי לא אהיה לחוצה כלכלית ואוכל להקדיש את הזמן ללימודים, אבל בינתיים אני רק מגששת בנושא..

בבר אילו אם זכרוני אינו מטעיני

יש הרבה אנשים שלומדים רק אחרי גיל 30, כי כשאני הייתי סטודנטית שמעתי אז, שמי שבא ללמוד אחרי גיל 30 פטור מפסיכומטרי-כבר סיבה טובה , ללמוד רק אחרי 30
לי הפסיכומטרי גרם לי להוציא את התואר כמו הריון עם מלא סיבוכים(סליחה על ההשוואה). בהצלחה רחל-נשמה. נ.ב. אני תמיד אמרתי , כשיכולתי מבחינה בריאות אלמד באוניברסיטה כל חיי, כל פעם שאגמור תואר אמצא עוד תואר ללמוד....כי אצלי הלימודים היתה אהבה מיוחדת. אני מניחה שאילולא.....הייתי גם בגיל 50 (אם בכלל אגיע אליו), יושבת שם ללמוד בטח איזה תואר להנאתי.

aries34

New member
רחל - נשמה

אני מאוד רוצה ללמוד, אבל אין לי שום מושג במה לבחור....... לגבי הפסיכומטרי, רק בבר אילן יש פטור מעל 30?

lance-knight

New member
היי, aries

אגנס הציעה לי האוניברסיטה הפתוחה- שם צריכים רק בגרות. אז אולי כדאי לנו לנסות את הדרך הזאת? שווה לחשוב. וגם אפשר להסתדר כאשר עובדים.

לחיזוק דבריך..

גם אני למדתי שם כמה קורסים וזה היה כיף. זו אכן צורת לימוד גמישה בהרבה מכל אוניברסיטה רגילה. צריך לזכור גם ששכר הלימוד הוא אמנם יותר גבוה אבל משלמים פר קורס ולא כמו באונ´ רגילה כך שגם זה הופך את העניין להרבה יותר קל. לי ברור שאם וכאשר אלך ללמוד לתואר אעשה את זה במסגרת כזו ולו רק מפני שבאוניברסיטה רגילה אני ארגיש קטן מבחינת הביטחון העצמי שלי (כמו אלי מקביל שהיתה מתכווצת פתאום..) אני מ-ת-ע-ב תחרותיות!!

אני חושבת שהפטור רק בבר אילן

כי ידוע לי במיוחד ששם יש הסכם , ושמירת מקומות לכל מיני יוצאי צבא , מבוגרים, יש כל מיני תארים שהם לומדים, גם תוך כדי שירות....ממש מבוגרים...אבל לאורך הרבה שנים. אני אישית למדתי את התואר על פני חמש שנים..ומכירה כאלה שלמדו גם על פני שמונה ועשר שנים. כמו כן יש הקלה בתנאי הקבלה בהרבה תחומים באוניברסיטת בן גוריון בנגב,אולי היום גם יש הקלה בנושא פסיכומטרי. אני אישית גם בחינם, ובזרועות פתוחות לא אלמד שם-יש שם בעיה רצינית ידועה במה שנקרא יחסי אנוש של הצוות האקדמאי -לסטודנטים. בר אילו המרצים חברים, בעלי תארים ככל שיהיו, מכובדים ככל שיהיו, ישבו איתנו בהפסקות לא פעם כמו חברים, שלא לדבר על טלפונים שלהם בבית כמעט חופשי להתקשר....עולם אחר .......אני אהבתי את האנשים שם-עזרת הזולת שם היא דבר מדהים. השאלה אם אתה רוצה ללמוד תואר ובטוח לעסוק בו, או ללמוד תחום שמעניין גם , ובמקום שכיף לך ,אם לא תעסוק בעתיד בהכרח בתואר ורק ישאר להשכלה? למשל-להתחיל ללמוד רפואה אחרי גיל 30 לדעתי זו לא חוכמת חיים, כי הלימודים שמונה שנים, ויהיה לך קשה ללמוד תוכנית מלאה בגיל הזה וגם להקים משפחה וכו...ואז אולי תיאלץ (אם אפשר בפקולטה לרפואה), למרוח את הלימודים על פני יותר שנים, ובעצם מבחינה כלכלית לעולם לא תחזיר את ההשקעה הכלכלית. תמיד ישבנו אני וחבריי רואי החשבון, ועשינו חישוב פשוט , שאם היינו לוקחים את כל הכסף עם ריבית וצמוד ששילמנו עבור שכר הלימוד+נסיעות+צילומים+ספרים+נלוות+עלות אלטרנטיבית של משכורות מינימום שיכולנו להרוויח אילולא היינו יושבים עכשיו ללמוד, ועובדים בעבודות שלא דורשות תואר.......וכן לקחנו בחשבון את השכר במשק בשנים הראשונות בתחום, ויש לזכור שהשוק מוצף ולא מהר מוצאים עבודה בשכר גבוה או בכלל נקלטים, יש תקופות אבטלה , או לפחות אי עיסוק בתחום........הגענו למסקנה....שמבחינה כלכלית........לרוב התארים הם הפסד ענק. אבל השאלה אם אדם לומד תואר רק לצורכי פרנסה? או לצורכי עיצוב אישיותו, השכלתו, אינטרקציה עם תחומים, אנשים וכו.... לשיקולך. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. רחל-נשמה נ.ב. האוניברסיטה הפתוחה, טובה ללימודים מסוימים...אך לא לכל תואר.... צריך לברר מה מוכר ומה לא מבחינת האיגודים והרשויות כמו לשכת רואי חשבון, לשכת עורכי הדין, וכו.....

lance-knight

New member
לרחל-נשמה

ברור שאני לא אלמד רפואה. גם אם הייתי יותר צעיר. כשהתגייסתי היתה לי אפשרות ללכת לקורס חובשים. לקחתי קורס אחר. כי אני לא מסוגל לעשות זריקה למישהו. לא איכפת לי שעושים את זה לי, אבל אני לא יכול. אני רוצה ללמוד מדעי מחשב-אני חושב שהתואר של אוניברסיטה פתוחה מוכר בתחום הזה. ואולי יש לך מושג האם פטור מפסיכומטרי קיים גם בשלוחות של בר-אילן או שזה תקף רק באוניברסיטה עצמה?

רונית66

New member
כמה שאתה צודק

גם אני מוצאת עצמי באותו מצב מחורבן. לצערי לא למדתי מחוסר אפשרות כלכלית ולא שלא ניסיתי. אז למדתי חרא של מקצוע, קורס בן כמה חודשים ואני אוכלת את הלב ולא מצליחה במקום עבודה להחזיק זמן רב, ובאמת כל חברותי שלמדו היתקדמו תנאים טובים הן מאוד מרוצות ואני תקועה ורואה צעירים שלמדו מצליחים ומגיעים למקום חדש וכמובן שכר נאה, כי יש תעודה צודק צריך ללמוד .

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
פרק ב´ בחיים

עומדים על פרשת דרכים בין מה שהיה למה שיהיה. מה שהיה אינו מספק עוד, ולעומתו העתיד פתוח ומזמין. גיל 30, 40, 50 - לא המספר קובע, אלא הרצון למימוש עצמי, שמשתקף כאן במלוא עוצמתו. אף פעם לא מאוחר לעשות למען עצמנו ולממש חלומות. בהצלחה.

lance-knight

New member
לרונית

אז למה לא להתחיל ללמוד? גם לנו "המבוגרים" מגיע קצת להנות לא כך?

למעלה