אני חושבת שהפטור רק בבר אילן
כי ידוע לי במיוחד ששם יש הסכם , ושמירת מקומות לכל מיני יוצאי צבא , מבוגרים, יש כל מיני תארים שהם לומדים, גם תוך כדי שירות....ממש מבוגרים...אבל לאורך הרבה שנים. אני אישית למדתי את התואר על פני חמש שנים..ומכירה כאלה שלמדו גם על פני שמונה ועשר שנים. כמו כן יש הקלה בתנאי הקבלה בהרבה תחומים באוניברסיטת בן גוריון בנגב,אולי היום גם יש הקלה בנושא פסיכומטרי. אני אישית גם בחינם, ובזרועות פתוחות לא אלמד שם-יש שם בעיה רצינית ידועה במה שנקרא יחסי אנוש של הצוות האקדמאי -לסטודנטים. בר אילו המרצים חברים, בעלי תארים ככל שיהיו, מכובדים ככל שיהיו, ישבו איתנו בהפסקות לא פעם כמו חברים, שלא לדבר על טלפונים שלהם בבית כמעט חופשי להתקשר....עולם אחר .......אני אהבתי את האנשים שם-עזרת הזולת שם היא דבר מדהים. השאלה אם אתה רוצה ללמוד תואר ובטוח לעסוק בו, או ללמוד תחום שמעניין גם , ובמקום שכיף לך ,אם לא תעסוק בעתיד בהכרח בתואר ורק ישאר להשכלה? למשל-להתחיל ללמוד רפואה אחרי גיל 30 לדעתי זו לא חוכמת חיים, כי הלימודים שמונה שנים, ויהיה לך קשה ללמוד תוכנית מלאה בגיל הזה וגם להקים משפחה וכו...ואז אולי תיאלץ (אם אפשר בפקולטה לרפואה), למרוח את הלימודים על פני יותר שנים, ובעצם מבחינה כלכלית לעולם לא תחזיר את ההשקעה הכלכלית. תמיד ישבנו אני וחבריי רואי החשבון, ועשינו חישוב פשוט , שאם היינו לוקחים את כל הכסף עם ריבית וצמוד ששילמנו עבור שכר הלימוד+נסיעות+צילומים+ספרים+נלוות+עלות אלטרנטיבית של משכורות מינימום שיכולנו להרוויח אילולא היינו יושבים עכשיו ללמוד, ועובדים בעבודות שלא דורשות תואר.......וכן לקחנו בחשבון את השכר במשק בשנים הראשונות בתחום, ויש לזכור שהשוק מוצף ולא מהר מוצאים עבודה בשכר גבוה או בכלל נקלטים, יש תקופות אבטלה , או לפחות אי עיסוק בתחום........הגענו למסקנה....שמבחינה כלכלית........לרוב התארים הם הפסד ענק. אבל השאלה אם אדם לומד תואר רק לצורכי פרנסה? או לצורכי עיצוב אישיותו, השכלתו, אינטרקציה עם תחומים, אנשים וכו.... לשיקולך. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. רחל-נשמה נ.ב. האוניברסיטה הפתוחה, טובה ללימודים מסוימים...אך לא לכל תואר.... צריך לברר מה מוכר ומה לא מבחינת האיגודים והרשויות כמו לשכת רואי חשבון, לשכת עורכי הדין, וכו.....