יש לי התלבטות ואני רוצה לשתף אותכם

יש לי התלבטות ואני רוצה לשתף אותכם../images/Emo70.gif

הכנסתי את מיכל למעון בגיל 3 חודשים, היא הייתה התינוקת השלישית - 3 תינוקות על מטפלת - הגיוני. אחרי כמה שבועות הודיעה לי מנהלת הגן שהמטפלת, ממנה הייתי מאוד מרוצה, מתחלפת,ניחא. זאת שבאה אחריה גם היא בסדר, רק שנוספו עוד שני תינוקות בינתיים. כבר 5 תינוקות עם מטפלת אחת.מנהלת המעון "מרחה" את ההורים עם סיפור שנכנסת מטפלת חדשה בראשון במאי ושנחכה. אתמול המטפלת אמרה לי שלא נכנסת עוד מטפלת. בנוסף בכניסה למעון יש המון מדרגות והובטח לי שיפוע כבר מזמן וכלום לא נעשה. אני מרגישה שמשקרים לי כל הזמן, המנהלת, המטפלות - עושות כמיטב יכולתן.האם להוציא את מיכל מהגן? דיבורים, דרך אגב, כבר לא עוזרים.... אשמח לעיצות.

תבררי למי שייך המעון

מי עומד מאחורי המטפלת. אם זה שייך למועצה שלכם - תדברי איתם (לא מבטיחה שזה יעזור אבל שווה לדבר איתם). חוץ מזה חייב להיות פיקוח על המעון הזה אז תנסי להגיע אליהם. בהצלחה.

מחשבות

New member
חבל על הזמן. היום המעונות הם עסק

כלכלי ובכל עסק כלכלי מפטרים ומקצצים. לא יעזור כלום, רק להמשיך ולהתייסר.

זה לא חייב להיות ככה.

לפחות הם יכולים להתחשב בהורים ולשים שם מעלון או משטח לעגלות שאפשר יהיה לעלות את המדרגות ולרדת בקלות. ולעניין המטפלת אכן כל אחד והשיקול שלו.

רותי ע

New member
וכמו כל עסק כלכלי הוא צריך למשוך

לקוחות ולדעת להחזיק בהם. ואם הלקוח לא מרוצה-הוא עובר לעסק טוב יותר...

רותי ע

New member
את מתארת למעשה משבר אמון....

אם את מרגישה ש"מורחים" אותך, לא גלויים איתך ומסתירים לך את האמת איך תוכלי לבטוח בהן שיטפלו כמו שצריך האוצר שלך? לי נורא חשוב האמון באנשי הצוות בגן של עידן. כשהן אומרות לי שהילד בסדר, אני יודעת שהוא היה בסדר ושהן לא "מטייחות". בתחילת השנה נאמר לי מה מספר הילדים המקסימלי ומה מספר אנשי הצוות והגננת עומדת בכך. בקיצר: לדעתי אם אין אמון-חבל על הזמן...

המעון הוא פרטי, על השלט כתוב

שהוא בפיקוח משרד החינוך. הבעיה שלי היא עם המנהלת של הגן. במטפלת יש לי אמון מלא. המנהלת היא זו "שמורחת". האם לטלטל ילדה בת 6 חודשים, ממעון למעון?

כן. ועוד איך אם את לא מרוצה מהנהלת

הגן. אני כשאפרת נולדה הכנסתי למעון של נעמ"ת ולא הייתי מרוצה מהמנהלת שם. למזלי עברנו דירה כעבור מספר חודשים והילדה עברה למעון אחר של אותה רשת שהיה הרבה יותר נחמד, ונעים והמנהלת סימפטית. אז כן אם את לא מרוצה (וגם הדעה שלך חשובה) וגם מה שטוב לך טוב לילדה תעברי דירה (הווה אומר מעון). בהצלחה. ודרך אגב אם זה שייך למשרד החינוך למה לא לפנות אליהם בטלפון/בכתב. שידעו מה קורה שם וששום דבר לא זז.

פטל22

New member
עדייף להיות שקטה../images/Emo4.gif../images/Emo4.gif

את בטח כל הזמן חושבת מה קורה שם בגן ולא רגוע אולי עדיף לך להעביר אותה למעון שתייהי בטוחה שהכל בסדר ערכי כודם חיפוש בלי לומר למטפלת או לשאר הצוות שאת מעוניינת לעזוב תמיד יש טוב יותר והילדה תתרגל עם את מוצאת מעון טוב יותר למה שייהיה לה רע? חוץ מזה נראה לי מוזר וגם לא הגיוני שמתפלת אחת תתפל ב5 תינוקות! תחשבי כמה זמן היא כבר יכולה להקדיש לבת שלך , בצורה כזו ואם כמה בוכים יחד מה היא עושה?(דבר שבדרך כלל קורה הרי זה מדבק) אני הייתי שוקלת להעביר אותה אולי יהייה לה קשה בהתחלה אבל בטח יהייה לה יותר טוב עם שתי מטפלות לא?

מטפלת ל- 7 ילדים../images/Emo23.gif

הבת שלי היתה במשפחתון עם 7 ילדים ועם מטפלת אחת, פשוט מדהימה!!!! אבל לא כולם היו באותו הגיל ותאמינו לי, המטפלת הסתדרה נהדר. בלב שלם הייתי שמה שוב את בתי אצלה.

הדבר הכי חשוב

הוא האם טוב למיכל בגן. אם המטפלת טובה, נעימה ובה את בוטחת, לדעתי כל השאר הוא שולי. את צריכה לחשוב מה זה יעשה למיכל להכיר עוד פעם דמות חדשה. האם באזור בו את גרה יש אלטרנטיבות אחרות? גם את זה את צריכה לבדוק.

*אתוש*

New member
מיכל

גם בר היה במסגרת פרטית והיה לי בדיוק אותו סיפור זה התחיל בקמצנות במטפלות (לא היו מספיק) ואח"כ גיליתי קמצנות באוכל ובשיפור משחקים אז עזבתי ומצאתי מקום עם פיקוח יותר טוב אל תפחדי ותחששי לעזוב

טרהלהלה

New member
טיפ ...

קודם כל אני חושבת שנורא חשוב שתרגישי טוב עם המעון. ההרגשה שלך עוברת לילד. הילדים שלי תמיד נכנסו לגן בגיל מאוחר יותר כך שתמיד הם הגיעו למעון מסודר ומרובה ילדים אבל.... הבנתי שמקור טוב למידע זה השכנות של המעון. אצלנו בשכונה יש מעון שנחשב ממש טוב ושמעתי שממש עומדים בתור בשביל להכנס אבל גם שמעתי שיש שם מלא צעקות על הילדים ובלאגן... דיי פשוט למטפלות להיות נחמדות ליד ההורים. צריך לנסות לברר מה קורה שם בשוטף היומיומי. ובאמת.. תמיד יש עוד אופציות

בנושא ההצגות להורים, המטפלת,

שאיתה יש לי יחסים ממש טובים, אמרה לי בעצמה שבצהריים יש בלגן חבל על הזמן. נכון, הן עושות הצגה להורים, מנהלת המעון ביקשה מהמטפלות להכין את ההורים שלא תהיה עוד מטפלת, מסכנות, מה הן אשמות.

היתה לי הלבטות דומה

אנחנו מאוד לא מרוצים מהמנהלת של המסגרת ששחר נמצאת בה. לעומת זאת הגננת מקסימה וגם שאר הצוות המקצועי. שחר פרחה שם השנה ובסוף החלטנו להשאיר אותה שם גם בשנה הבאה כדי שתוכל להנות גם מההמשכיות עם ילדים שהיא מכירה. אז זה תלוי כמה השפעה יש למנהלת ביום יום. אם החוסר המקצועיות והאמינות שלה משפיעים על הטיפול והיחס שמיכל מקבלת, כן הייתי שוקלת להוציא אותה ולהעבירה למקום אחר.

למעלה