יש לי חידה!

Thrioue

New member
יש לי חידה!

אני מספר תלת ספרתי. אני מתחלק ללא שארית ב- 3, 5 וגם בסכום ספרותי לעומת זאת, אני מתחלק עם שארית ב 6,7 וגם ב- 9 מי אני יכול להיות? מצאו את כל הפתרונות האפשריים. בהצלחה!

gadieid

New member
משהו כזה

מתחלק ב-3 ו05 ==> מתחלק ב-15 לא מתחלק ב-6 ==> אי זוגי. המספר מסתיים ב-5 שלוש מופיע בפירוק רק פעם אחת. מתחלק בסכום הספרות. סכום הספרות הוא אי זוגי יכול להיות מורכב מהספרות 3 5 1 - לא הגיוני כי יתחלק ב-9 (בגלל זה צריך לא מתחלב -9) 3 5 3 (לא הגיוני) 3 5 5 לא הגיוני) 3 5 7 - 375 עונה לתנאים - 735 לא כי מתחלק ב-7 3 5 9 - אין משהו שמסתדר יש רק אחד כזה וכל תנאי באמת פוסל תשובות אחרות.

Thrioue

New member
אני דווקא חשבתי בכיוון אחר

מבחינת סכום הספרות, הוא חייב להתחלק עם שארית ב 6 7 ו 9. אז סכום הספרות לא יכול להיות 9 ולא 6 כי אז לא תהיה שארית סכום ספרות של 1, 2, 4, 5, 7 ו- 8 לא הגיוני כי זה מספר שלא מתחלק ב 3 מה שמשאיר לנו את סכומי הספרות של 3 לכן לא ניתן לקחת מספר עם ספרת אחדות 5 מה שמשאיר אותנו עם שני אופציות 210 120 אך גם שניהם לא מתקיימים.

gadieid

New member
יש לך כמה טעויות

מספר לא יכול להיות זוגי כי הוא לא מתחלק בשש אבל כן מתחלק בשלוש. המספר חייב להסתיים ב-5 כי מתחלק ב 15 ולא מתחלק בעשר. סכום הספרות יכול להיות יותר גבוה מ-10!!!!! תקרא טוב את הטיוענים שלי ותראה שהמספר חייב להיות אי זוגי ולכן כל הספרות הן אי זוגיות 3 5 1 - 9 - אזור שיתחלק ב-9 3 5 3 - 11 לא מתחלק ב-3 3 5 7 - יש שתי אפשוריות אבל אחת מתחלקת ב-7 ולכן רק 375 הוא פתרון 3 5 5 - 13 לא מתחלק בשלוש 3 5 9 - לא מתחלק ב-3. בקיצור חזרתי על כל ההוכחה ויש רק תשובה אחת חוקית.

gadieid

New member
גם לי יש כמה טעויות מסתבר - מודה ועוזב ירוחם

קראתי לא נכון את השאלה... משום מה חשבתי שהספרות 3 5 כבר מופיעות במספר... בא ננסה שוב מתחלק ב-3 ומתחלק ב05 ולא זוגי חייב להתחלק ב-15 ולא מספר זוגי. המספר עדיין חייב להיגמר ב-5. נשאר שתי ספרות. מה אנחנו יודעים עליהו X+Y זוגי X+Y ><2 לא מתחלק ב-3 X+Y><4 מתחלק ב- 9 X+Y=10 - חוקי חתחלק ב-3 - רק 375 עונה לתנאי X+Y><14 X+Y=16 = יכול להיות גם חוקי כי מתחלק ב-3 - 885 חוקי 975 חוקי 795 חוקי טוב. יש 4 תשובות חוקיות 375 שהיה לי מקודם 885 975 795 מקווה שהפעם קראתי נכון.

gadieid

New member
אני כבר בילבלתי את עצמי

מרוב שתקוע לי ה-15 בראש שכחתי לבדוק שמתחלק בסכום הספרות מה שפוסל את כל הפתרונות חוץ מ-375 ואני נשאר איתו בתור פתרון יחידי.... עוד מישהו מוכן לעשות ביקורת....

gadieid

New member
כולי בוש ונכלם

אולי זו השעה המאוחרת אולי הירידות בבורסה אבל כנראה השארתי את השכל בבית... יש עוד אפשרויות לבדוק כששתי הספרות סכומן 10 195 915 285 825 465 645 375 זוהי תשובתי הסופית (עד התיקון הבא) מבוססת על כך שסכום הספרות יכול להיות 15 ואת זה הוכחתי לפחות לדעתי בצורה משכנעת...

gadieid

New member
../images/Emo32.gif כן... זו הרשימה המלאה ../images/Emo188.gif../images/Emo188.gif../images/Emo188.gif

ההסברים שלי עדיין תקפים (למרות שכנראה ניסחתי אותם ככה שהם לא ברורים במיוחד
) ואת 555 סתם שכחתי אולי כי הייתי עסוק בלצלם כאלו: (אני יודע שזה לא שייך אבל אני סתם מתלהב). אם למישהי יש חידת ברקים טובה שיפתח שרשור חדש. בכל מקרה היתה חידה מגניבה, ואני הולך לנסות אותה עם הילדים (אולי לפשט קצת).

souhami

New member
איום ונורא!

הגייסתי ביום רביעי האחרון. בילינו את הלילה הראשון בבקו"ם. לא הצלחתי לישון יותר מ-5 דקות רצוף בגלל הרעמים האלה! (אני יודע שבתמונה יש ברק... קצת קשה להעביר רעם דרך תמונה
)

slallum

New member
אוי מסכן :(

טירונות חורף זה חרא =\ הכי טוב זה מחנה 80. אתה שם? או שבעצם אתה קרבי? P:

souhami

New member
נח"ל ../images/Emo3.gif

אני בתל ערד, אז לא יהיו לנו הרבה ימים עם גשמים רציניים. אבל עם יהיה אחד כזה, אין מצב שאני ארדם. ג'ובניק לא הייתה אופציה מבחינתי או מבחינת הצבא, יש לי נתונים גבוהים מדי.

souhami

New member
בהצלחה!

אל תחטוף הלם בקו"ם. המקום הזה מבאס רצח, רק תנסה להעביר את הזמן. תקווה שהמפקד שלך בבקו"ם יהיה גולנצ'יק נמוך בשם דור, הוא היה המפקד שלי. הבחור הזה היה מה זה סבבה, כלום לא עשינו! בזמן שכל המפקדים העמידו את כולם בשלשות אנחנו עמדנו בגוש בצד ועשינו מה שבא לנו. חחח

Thrioue

New member
לא כל כך הבנתי

אתה מתכוון לומר שנגיד x+y><2 שסכום שני הספרות שווה ל2?

למעלה