יש לי חידון...

יש לי חידון...

חידון גורדי שחקים... מי היה אדריכל התאומים? כמה קומות יש באמפייר סטייט בילדינג? מהו המגדל הגבוה ביותר בלונדון? מה גובה מגדל עזריאלי העגול? מי תכנן את מרכז עזריאלי (שני אדריכלים)? באיזה שנה סימו לבנות את מגדל קרייזלר? כיתבו את התשובות בפורום...

pavel01

New member
מה שאני יודע

הגובה של המגדל העגול של עזריאלי הוא 189 מטר ... ובאמפייר סטייט בילדינג יש 86 קומות אם אני לא טועה.... השאר אנ'לא יודע...

G riffin

New member
מגדל קרייזלר

אני לא בדיוק בטוח מתי הוא ניבנה . אני יודע שבערך שנה לפני האמפייר סטייט בילדינג אז אני יאמר 1928-1929 .

jermm

New member
שניכם טועים....

באימפייר סטייט בילדינג יש 102 קומות ובנייתו הסתיימה ב1931 ...ואת הקרייזלר סיימו שנה קודם ב-1930 .

G riffin

New member
למה יש לי הרגשה..........

שבדקתה את הנושא והתשובות לא באו מהידע האישי שלך .

erezl8

New member
האדריכל של התאומים

הוא מינארו יאמסקיי. אדריכל יפני

udigold1

New member
מרכז עזריאלי

האדריכל המקורי של עזריאלי היה אלי עטיה, אך הוא הסתכסך עם דוד עזריאלי והוחלף באברהם יסקי. יסקי לא שינה דברים בתכנון, למעט שינוי חומרים מהם הורכבה המעטפת של הבניינים. התכנון המקורי (של עטיה) היה להשתמש באלמנטים מבטון בשביל המעטפת אך אלו הוחלפו לטובת קיר המסך. יסקי צורף לפרוייקט בגלל צרכים ביורקרטיים בעיקר - לכל פרוייקט חייב שיהיה מהנדס מלווה.

udigold1

New member
המגדל הגבוה בלונדון

המגדל הגבוה בלונדון כיום הוא One Canada Square שנמצא בקאנרי וורף והגובה שלו 235 מ'. כשהייתי שם חשבתי שאולי תהיה קומת מצפה אבל אין שם כלום חוץ ממשרדים....

למעלה