יש לי חצי דקה ...

a r t h e m i s

New member
יש לי חצי דקה ...

וזה מראה כמה הנושא חשוב לי. מצאתי חצי דקה לכתוב כמה מילים וההודעה תוקדש כולה לפארק רעננה. לא ביקרתי בפארק כחצי שנה. אתמול לקחנו את הנבטוטים (תאומים בני חודש) ויצאנו איתם לפארק בשעה 16:00 רבותי, גועל נפש זו הגדרה עדינה למה שהלך שם. הצטערתי שיצאתי. כל סיבוב שכונתי במדרכות הצרות (שצרות מלהכיל עגלת תאומים!) היה עדיף על היציאה לשם. ממש כואב הלב. בכל פינה שמחוץ לאזור המגודר - מינגלו, לכלוך מפוזר בכל מקום והכי הזדעזעתי לגלות שעל השלטים ליד מפלי המים - באזור של גן 7 המינים, השתכשכו במים בני מיעוטים שאת הבגדים הרטובים תלו לייבוש על כל השלטים! נגמרה החצי דקה. אני חייבת לציין שזה לא אותו הפארק שזכרתי וחבל חבל חבל! לתושבי רעננה כבר אין פארק להתגאות בו. זו דעתי, שבוע טוב ...........

חבל, כמה מצער לשמוע...

כבר אין לי חשק להגיע לשם בכלל מהפעם האחרונה שהייתי (היו מלא ערבים, כן ערבים, והיה ממש לא נעים לנוכח הברבריות שלהם).

ATAF151

New member
והעיריה היא האשמה

למרות החוק החדש הם יכלו לקיים את מה שהבטיחו ולגבות כסף על חניה וכך להפחית את התופעה.

את זה דוקא בדקתי

מאחר וחלק ניכר מהחניות הן לאורך המדרכות, לא ניתן לגבות מבלי שיפתרו קודם, באמצעות רישום תושב/ת (כרטיס ומדבקה), את הבידול בין תושבים וזרים. בטיפול.

ATAF151

New member
לא מדויק

ראשית ניתן היה במיידי לאפשר חניה חינם בחניונים סביב הפארק רק לתושבי רעננה. כך לא היה קורה מצב שבו ב 9:15 בבוקר של יום שבת החניונים מלאים. שנית, אכן צריך לספק מדבקה למכוניות, אולם אין צורך בתעודת תושב בשביל זה, צריך לחלק מדבקות בדיוק כמו שהיום יש למשל לתושבי אליעזר יפה מדבקה המאפשרת רק להם לחנות בשעות הלילה ברחוב. ואת זה אפשר היה לעשות תוך שבוע. צריך להבין שסתם איבדנו כבר לפחות 300 אלף שקל וחבל.

ניטרוי

New member
אני ממשיכה לחשוב שההחלטה הגורפת

ברמה הארצית לגבי פארקים עירוניים פתוחים לכל היתה ממש לא לעניין. לדעתי צריך לעשות "פוס" קצר, ולעשות סדר. לי זה נשמע כאילו החוץ רעננים צוחקים עלינו בגדול. ממנגלים תחת כל עץ רענן?? משתמשים במקום כאילו היה בריכה?. אלמלא ארתמיס היתה זו שמעידה על כך הייתי חושבת שזו פרובוקציה. אולי אפשר לסגור את הפארק בשעות / ימים מסויימים בפני תושבי חוץ? נניח בשבתות? זה לא חוקי? ולמנגל ולהתרחץ זה חוקי? ואולי כדאי לערוך מבצע לתקופה של חודש ולמלא את הפארק בפקחים ? הפירצה קוראת לגנב. ללא אכיפה עקבית אנחנו מאבדים את הפארק.

ATAF151

New member
זה ברור

99% מתושבי העיר מסכימים לזה שהיה צריך לאפשר את המשך גבית הכסף בשבתות וחגים. הרי התוצאה הסופית תהיה שתושבי החוץ ישלמו, דרך חניה או דרך החכרת המקום לגורם פרטי, אז בשביל מה לגבות מהם בצורה עקומה במקום בצורה ישרה.

אז אני באחוז הבודד

פארק סגור רק לתושבי העיר הוא לא מוסרי ומבייש את העיר ותושביה. אנטי-ערך. יע"ז אני סוברת שזהו אינטרס לאומי ועל המדינה לסבסדו, לפחות חלקית.

ATAF151

New member
הפארק כידוע מעולם לא היה סגור רק לתושבי העיר

בסך הכל שיתפנו את תושבי החוץ בעלויות שלו. המדינה בינתיים לא מסבסדת גם המון פארקים לאומיים בהם יש עלות כניסה, אז בוודאי שהם לא יסבסדו פארקים עירוניים. אני כן תומך בסבסוד הקמת פארקים עירוניים לרשויות חלשות.

shian

New member
גם אנחנו היינו בשבת

אבל בשמונה בבוקר, זה אחרי שהצלחנו להעסיק את היורשת מחמש וחצי בבוקר בבית
בסביבות עשר כשיצאנו מהפארק כבר התחילה נהירה גדולה. נראה לי שהנבטוטים (אהבתי) גם מספקים לכם הזדמנויות שכאלה כי בשבתות זה הזמן היחיד שאפשר להגיע לפארק.

למעלה