יש לי חרדה מ
כבר כמה שנים....

יש לי חרדה מ../images/Emo107.gif כבר כמה שנים....

בילדותי כלב נשך את אחי כשאני צפיתי במחזה מהצד עוד לפני זה לא חיבבתי במיוחד כלבים רק שמאז זה הפך לממש פחד היסטרי מהם. אני וכלב לא הולכים על אותה מידרכה..... שאלתי היא איך אני יכולה לצאת מיזה? האם עליי לאמץ כלב? ללכת לפסיכולוג? מה עליי לעשות ומה יכול לעזור לי? חשוב לי רק להגיד שמכלבים עם רסן על פה אני לא מפחדת הבעיה שהיא שרוב הכלבים שמסתובבים ברחוב הם ללא רסן....

בוזיקית

New member
אולי כדאי לך לנסות פסיכולוג

התנהגותי שינטרל בהדרגה ותוך חשיפה מבוקרת את הפחד הזה. לאמץ כלב נראה לי לא מציאותי כרגע, אם תירתעי ממנו עד כדי כך, אבל בעתיד זה יכול להיות רעיון לא רע (אני אישית מעדיפה חתולים
). בהצלחה!

פחד וחרדה ../images/Emo107.gif

המקרה שארע לאחרונה עם כלב ההאמסטף שתקף את הילדה הקטנה והרג אותה, מעלה את השאלה האם מדובר בפחד (שהוא מוצדק) מכלבים או בחרדה (פחד מוגזם וללא בסיס במציאות). כלב רוטווילר שמסתובב ללא רסן ברחוב, היה מפחיד כל אחד ונכון יהיה להתרחק ממנו. אולם , אם החשש שלך הוא גדול ואת מוצאת שהוא מוגזם ומגביל אותך יש אפשרות לקנות בחנות לחיות בית תרסיס של פלפל שחור, נגד כלבים. נשיאת התרסיס איתך, מבלי להשתמש בו, יכול לעזור לך להרגיש בטוחה יותר כשאת עוברת על יד כלב. תרגישי פחות חסרת אונים ויותר יכולה להתמודד אם יתפתח מצב בו כלב אכן מנסה לתקוף אותך. אמוץ כלב, יכול לעזור דרך זה שתתרגלי לנוכחות של כלב לא מאיים, על ידך, אולם עשוי לקרות מצב בו לא תפחדי מהכלב המסויים הזה וכן תמשיכי לפחד מכלבים זרים. מה שיכול לעזור לך להתמודד עם הפחד מכלבים הוא צפייה באדם שלא פוחד מכלבים ובללוי זמן בחברתו. דרך תהליך שנקרא modelling, למידה דרך חיקוי, תוכלי לראות איך האדם משחק עם הכלב שלו או הולך בבטחה למרות נוכחותם של כלבים זרים ואז תוכלי בהדרגה להרגיש איך החשש שלך הולך ופוחת . את יכולה לטפל בבעיה דרך "הצפה" אם תלכי למכלאה של צער בעלי חיים ותבקשי לבלות בחברת הכלבים שם, לטפל בהם, להאכיל אותם על בסיס קבוע של יום בשבוע, בסביבה בטוחה. זה בהחלט יכול לעזור לך להתרגל לנוכחות של כלב ולראות שלא קורה לך שום דבר רע.

למעלה