יש לי יום יום חג

יש לי יום יום חג

ראש השנה ממש עוד רגע עימנו ולכבודו פותחת שרשור חגיגי עם הסבר על החג, פעילויות עם ילדים ועוד.
מזמינה אותכם להוסיף רעיונות ולהשתתף בדיון
.

חג שמח ושנה טובה

מידע על ראש השנה

ראש השנה הוא החג שפותח את השנה העברית. הוא נחשב במסורת היהודית ליום הדין-יום בו האדם נידון על מעשיו.
החג קרוי גם "יום תרועה" או "זיכרון תרועה".
&nbsp
מנהגים שונים בראש השנה:
1) טקס התרת נדרים-בקשה לשחרור הבטחות שהבטחנו.
2) איחולי שנה טובה וכתיבת כרטיסי ברכה.
3) תשליך-ביום הראשון של השנה הולכים למקור מים ואומרים את תפילת התשליך.
4)ארוחה חגיגית- תפוח בדבש- לשנה מתוקה, רימון ודגים.

forglemmigej

New member
נדמה לי זה קשור לראש השנה

אתמול כ"ה באלול ,היה היום הראשון לבריאת העולם ביום זה נברא האור ולכן הדלקתי נר על החלון

לצערי השנה אני לא יכין ארוחת חג.

בעלי לא פנוי ביום רביעי בערב ואני לא פנויה בשלישי או חמישי, וגם שישי לא אידיאלי, אז החלטתי לשנות גישה לגמרי ולוותר על ארוחת חג השנה.
אני יכין עם בוני חלות/עוגות שמרים,יארגן שולחן עם מפה לבנה, נרות ותפוח בדבש. כולי תקווה שזה יהיה נעים וכייפי לשתינו.

המתכון שאני מכינה את החלות הוא מתכון שדורית (mumfor4) נתנה לי:
מצרכים:
1 קילו קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים (שקית של 7 גרם)
3/4 כוס סוכר (חום או לבן) אני שמה קצת יותר
3/4 כוס שמן
2 ביצים
1 כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים – להוסיף בהדרגה כי יתכן שזה יותר מידי

להתפיח את השמרים בקערה עם מים פושרים וסוכר (חלק מהכמות של המתכון). רק אחרי שתפח בקערה להוסיף לבצק.
ללוש את כל המצטרכים יחד לבצק. להוסיף שמן ומים פושרים בהדרגה עד שהבצק נהיה נעים למגע. אבל לפחות חצי כוס שמן. ללוש את הבצק היטב.
להתפיח את הבצק. אני מכינה ערב לפני ושמה במקרר למשך הלילה בקערה מכוסה בפלסטיק נצמד.
ללוש את הבצק וליצור את הצורות שרוצים. ניתן לשים מילוי, מה שמתאים לכם.
להתפיח שוב לפחות לחצי שעה או עד שכמעט מכפיל את גודלו.
למרוח ביצה ואם רוצים שומשום וכד'.
לאפות 17-15 דקות ב 180 מעלות.

רעיון מקסים שראיתי בפייסבוק

מצ"ב קובץ עם משחק סולמות, חבלים ו... כוכבים. כאשר נוחתים על כוכב, עונים על שאלה, והשאלות קשורות לראש השנה או יותר נכון לשנה הבאה אלינו לטובה. הכל נמצא בקובץ, רק תדפיסו ותגזרו.

רוצה כמובן לתת קרדיט לדף הפייסבוק של "הקבוצה הסודית של Playtime" שם ראיתי את זה, ותודה גדולה לאודליה סמואל שאישרה לי לשים את זה פה:
https://www.facebook.com/groups/pla...oup_comment_mention&notif_id=1505739718578980

למעלה