יש לי יום יום חג
והפעם... ל"ג בעומר

יש לי יום יום חג
והפעם... ל"ג בעומר

הפעם בפינה נתמקד בחג הקרב ובא-ל"ג בעומר
:
נלמד על מקורות החג, המנהגים, פעילויות ויצירה בעקבות החג ועוד...

אז יאללה... מתחילים

60 שניות על ל"ג בעומר

ל"ג בעומר הנו היום השלושים ושלושה לספירת העומר (בין פסח לשבועות), חל בי"ח באייר.
&nbsp
על פי פרשנות מאוחרת של התלמוד הבבלי, נפסק בתאריך זה מותם במגפה של תלמידי רבי עקיבא.
כמו כן,לפי מסורות שונות, רבי שמעון בר יוחאי (רשב"י) נולד, התחתן ונפטר, ובשעת פטירתו נתגלו לו סודות תורה נשגבים והוא מסר את ספר הזהר.
&nbsp
מנהגים:
בתחילת המאה ה-20 הדגישה התנועה הציונית את החיבור ההיסטורי בין ל"ג בעומר ובין מרד בר כוכבא והמאבק לחירות לאומית. המנהג של הדלקת מדורות בל"ג בעומר מתפרש לרוב בישראל כזכר למורדים שהדליקו משואות אש על ראשי ההרים כדי להעביר את ההודעה על פרוץ המרד. גם המנהג להכין חצים וקשתות ולהתאמן בהם בסביבות המדורה מקושר למרד בר כוכבא, שהתקיים בתקופה בה חץ וקשת היה כלי הנשק העיקרי בקרב.
&nbsp
כמו כן, נהוג לעלות לקברי צדיקים בהר מירון וכמו כן- לספר ילדים בני 3.
&nbsp
המידע נלקח מאתר ויקפדיה-http://he.wikipedia.org/wiki/ל"ג_בעומר

פעילויות בעקבות ל"ג בעומר

אפשר לשחק משחק של חם קר ולכוון את הילד למצוא הפתעה. כל פעם שאומרים חם או לוהט (כשממש ממש קרובים)- הילד מתקדם וממשיך לחפש באיזור החם. אם זה קר= הילד לא קרוב למציאת ההפתעה.

משחקים של חץ וקשת- לקלוע למטרה.

אפשר לדבר על חומרים דליקים ושאינם דליקים ולשחק משחק של מה דליק/לא דליק- אצרף קובץ של משחק מיון שהכנתי -צריך לשים 2 חישוקים ואז למיין חומרים דליקים ולא דליקים.

משחק יחיד- רבים בנושא ל"ג בעומר- מצרפת את המשחק

יצירה לל"ג בעומר

יצירה עם ג'ולות וצבעי גואש בצבעי האש: צהוב ואדום:
שמים בתוך קופסא שאפשר להכניס אליה דף (קופסת נעליים גדולה/קופסא של עוגה) ושמים 2 גולות ומעט נקודות צבע בכל מיני איזורים, לא הרבה אבל מספיק כדי שזה יתפשט כשמזיזים את הקופסא. 2 ילדים או ילד ומבוגר מחזיקים בקופסא מ-2 צידיה ומזיזים מצד לצד כך שהגולות ינועו בתוך הקופסא ו"יציירו" ציור.
&nbsp
יצירה עם נייר צלופן- מורחים דבק על בריסטול שחור, מדביקים מקלות ארטיק דקים/גפרורים וריבועי נייר צלופן בצבעי האש. עשיתי את זה היום בגן וזה מדליק
.
&nbsp
כף היד שלי היא מדורה- https://www.pinterest.com/pin/543035667546227781/
&nbsp
או זה... https://www.pinterest.com/pin/543035667546219332/
&nbsp
מדורה תלת מימד- http://www.homemade-preschool.com/msw-build-a-campfire-songs.html
&nbsp
מדורה מגליל נייר טואלט- http://mommasfunworld.blogspot.com/2013/04/recycled-crafts-for-earth-day.html

ונעבור לדיון

האם אתם מתכוונים לספר לילדים על ל"ג בעומר ומנהגיו

&nbsp
האם נהוג בבית הספר/גן לחגוג עם מדורה וכו' או שזה משהו שנהוג רק בישראל

&nbsp
איזה מנהג אתם הכי אוהבים/אהבתם בל"ג בעומר

&nbsp
מזמינה אותכם להוסיף רעיונות לפעילויות ויצירה

Mottek

New member
עונה

האם אתם מתכוונים לספר לילדים על ל"ג בעומר ומנהגיו
אני מספרת, אבל ממש בקצרה. זה אף פעם לא היה חג משמעותי עבורי, זה תמיד היה החג של המדורות, אז כאן בחו"ל זה על אחת כמה וכמה זה חג זניח מבחינתי. אני אפילו לא טורחת לקשט את החלון הקדמי כמו שאני עושה בשאר החגים. אני משתדלת לעשות מדורה קטנה בfirepit בסמיכות לחג ולזרוק לשם כמה תפוחי אדמה ובצלים והילדים מנסים לבנות חץ וקשת מענפים שהם מוצאים בחצר ולשחק בקליעה למטרה.

האם נהוג בבית הספר/גן לחגוג עם מדורה וכו' או שזה משהו שנהוג רק בישראל
אצלנו בבית כנסת לא נהוג לחגוג בכלל את החג הזה ובקושי מדברים עליו. ראיתי גם בהרבה ספרי לימוד של חגים יהודיים שבכלל פוסחים על החג הזה ועוברים ישירות לחג השבועות.
מבחינת מדורות, הרבה מן הצמחיה יבשה. אמנם היה המון שלג בחורף, אבל זה כבר הספיק להנמס ועדיין לא ירדו הרבה גשמים, אז הכל יבש ויש סכנת שרפות. בתקופה הזאת של השנה אני צריכה לבקש אישור ממכבי האש אם אני רוצה לשרוף משהו/לעשות מדורה. בנוסף אין כאן את חוף הים או שדות פתוחים כמו שיש בארץ שאפשר ממש לעשות בה מדורה.

איזה מנהג אתם הכי אוהבים/אהבתם בל"ג בעומר
נו, מדורות כמובן :)
וגם בצלים ותפוחי אדמה במדורה!

אולי מישהו יודע - חגגתי לפני כמה שנים עם גיסתי את החג, והיא סיפרה לי שהם בתור ילדים היו מקשטים ביצים לל"ג בעומר. אף פעם לא נתקלתי במנהג הזה (שנורא מזכיר לי את פסחא). האם מישהו מכיר את המנהג הזה ויכול להרחיב על זה?

אני קראתי על זה גם ואז עשיתי פעילות עם ביצי קלקר

וכל ההורים היו בהלם כי לא הכירו את המנהג

&nbsp
לדעתי זה קשור לנושא האבלות... לא זוכרת איפה מצאתי את המידע על זה. אחפש יותר מאוחר.

Et tu Brute

New member
אני חושבת שהחג הזה לא זוכה להרבה תשומת לב בחו"ל

זה חג מאוחר מאוד (מבחינת המועד שבו הוא הפך בכלל לחג) ולדעתי מאוד הגדילו ופיארו אותו בראשית ימי המדינה מכל מיני סיבות (כמו שפרפרי גם ציינה) אבל מחוץ לישראל זה פחות תפס, חוגגים בעיקר את החגים ה"גדולים" וכמובן את חנוכה - לדעתי בעיקר בגלל הסמיכות לחג המולד.

ל"ג בעומר שלי תלוי מזג אויר

אני לרוב מספרת על החגים, אבל החג הזה מאוד בעייתי, אני לרוב מספרת שזה חג שקשור למרד בר כוכבא
והמנהג של תקשורת ע"י הבהרת מדורות.

אצלנו יש המון חופים לעשות מדורה, ה-בעיה זה מזג האויר. יצא לנו לחגוג בעצם פעם אחת, וגם אז היה די קר, אבל לפחות לא רטוב ורוחות נוראיות.

השילוב של חול ואוכל הוא שילוב מאוד בעייתי מבחינתי
אבל כשכן עשינו, הכנו תפוחי אדמה בנייר כסף, שבושלו לפני כן בסיר כמובן
, מרגרינה/שעועית ברוטב עגבניות
בריטניה או לא בריטניה
בוני כמובן לא אכלה מזה כלום. היא
אוהבת את המרשמלו על המקל, אבל ממש מיותר לשים במדורה
הכנתי עם בוני קשת וחיצים לפני כן, והתחרנו על החוף בחץ וקשת, אני ניצחתי, ובעלי טען שזה בגלל שיש לי שנים של נסיון

כשהיינו ילדים בקיבוץ, היינו יוצאים ליום מחנה בחורשות ליד הקיבוץ. מקימים מאהל, מכינים ערסלים וכל מה שקשור למחנה וגם אוכל מחנאי כמובן. מאוד אהבתי את ל"ג בעומר.

למעלה