הנה כמה הצעות.....
ההצעות הן מהספר מתנות טעימות של אייילת לטוביץ. וכמובן מזל טוב וברוכה הבאה. קרקרים של רוקפור ופרג 1 כוס קמח 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 75 גרם גבינת רוקפור, קצוצה 2 כפות פרג מלח גס 1. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.) שמים במיכל מעבד מזון את הקמח, החמאה והגבינה, ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעצבים ל"נקניק" בקוטר 4 ס"מ. שומרים במקרר כ-20 דקות, עד שהבצק מתייצב. 2. מסירים את הניילון הנצמד, ומגלגלים את ה"נקניק" בפרג. חותכים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ ומניחים על תבנית תנור במירווחים של 3 ס"מ בינהן. בוזקים מעל מעט מלח גס, ואופים כ 15 דקות,עד שהקרקרים מזהיבים קלות. מצננים בתבנית. זה להכנת 30 קרקרים, הכי טוב להכין יום מראש ומאחסנים במיכל אטום עד חמישה ימים. קרקרים בטעם פיצה שמתאימים למגוון מטבלים הכי טוב להכין יום מראש ומאחסנים במיכל אטום עד חמישה ימים. 1/2 כוס קמח 1/2 1 כוסות קמח תופח 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת 1/2 כוס זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים דק 1/4 כוס רסק עגבניות 2 כפות ריחן קצוץ(בזיליקום) 1 חלמון (הצהוב) כ-1 כף מים תבנית בגודל 27*32 ס"מ משומנת 1. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.) שמים במיכל מעבד מזון את הקמח והחמאה, ומעבדים רק עד שהחמאה "נבלעת" ומתקבלת תערובת הדומה לפירורי לחם. 2. מעבירים לקערה, ומערבבים היטב עם הגבינה, הזיתים, רסק העגבניות, הריחן, החלמון,ומספיק מים לקבלת בצק רך. מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו קלות את הבצק לקבלת בצק אחיד. 3. מחלקים את הבצק לשלושה. מניחים כל חלק ין 2 דפי נייר אפיה, ומרדדים למלבן דק בגודל התבנית. מעבירים כל מלבן לתבנית, ואופים 15 דקות, עד שחלקו העליון מזהיב. הופכים את מלבן הבצק בעדינות, ואופים כ-5 דקות. מצננים על רשת צינון, ושוברים לפיסות גדולות. קרקרים של שיבולת שועל לכ- 30 קרקרים 3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר לא לדייסה) 1 כוס קמח מלא 1/3 כוס דחוסה סוכר חום בהיר (דמררה9 מלח 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 1/4 כוס סירופ מייפל או דבש 1/3 כוס חלב 2 תבניות תנור משומנות 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.) שמים במיכל מעבד מזון את שיבולת השועל וטוחנים לאבקה. מוסיפים את הקמח, הסוכר, קורט מלח והחמאה, ומעבדים רק עד שהחמאה "נבלעת" ומתקבלת תערובת הדומה לפירורי לחם, מעבירים לקערה. 2. מחממים בסיר קטן את הדבש והחלב תוך ערבוב, בלי להביא לרתיחה. מצננים קלות. מערבבים את תערובת הדבש עם תערובת שיבולת השועל, לקבלת בצק רך. 3. מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו את הבצק קלות, לבצק אחיד. מרדדים בין 2 דפי נייר אפיה לעובי 3 מ"מ, וקרצים מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ. 4. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית, במרחק 2 ס"מ זה הזה, ודוקרים במזלג. אופים 12 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים קלות. מצננים בתבנית. גריסיני אורגנו לכ 40 מקלות שיחזיקו כשבועיים במיכל אטום, הכי טוב להכין יום מראש. 50 גרם חמאה מומסת 1 כפית שמרים יבשים או 20 גרם שמרם טריים 5 כפות שמן זית 2 כפיות סוכר 1/2 כפית מלח 1 כף אורגנו יבש 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת כ 3/4 כוס מים 1/2 2 כוסות קמח מנופה תבנית תנור משומנת 1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (220 צ.) מערבבים בקערה גדולה את החמאה, השמרים(שמרים טריים יש להמס במעט מים לפני הערבוב) השמן,הסוכר, המלח,האורגנו, הגבינה והמים. מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה ומערבבים לבצק רך. 2. מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו את הבצק כ-10 דקות, לקבלת בצק אחיד וגמיש. מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמג, ומשהים במקום חמים כ-10 דקות. 3. מחלקים את הבצק לארבעה, וחותכים כל חלק ל-10 פיסות. מעצבים כל פיסה ל"נקניק" ארוך ודקיק, ומניחים בתבנית. 4. אופים כ-20 דקות, עד שמקלות הלחם פריכים ןזהובים. מעבירים לרשת צינון.