יש לי יומלדת בשבוע הבא

ג טלי

New member
יש לי יומלדת בשבוע הבא

ולא, זה לא נסיון סחיטה למתנות
אבל אני חוגגת בעבודה עם עוד מישהי והחלטנו להכין ארוחת בוקר: ירקות, מטבלים וגבינות. בסוף תהיה עוגת שוקולד. לא בא לי על קרקרים קנויים אז חשבתי להכין בעצמי כל מיני כאלו. יש לכן רעיון לעוגיות מלוחות שטובות לטבילה בממרחי גבינות? וכאלו שאפשר למרוח חמאה ? חשבתי להכין לחם בירה אבל בפעם הקודמת שהכנתי בבית, למחרת בבוקר אפשר היה לשבור איתו קיר... במה טעיתי? או שלא..וככה זה צריך להיות? וחוצמזה, מתפקדת רשמית לפורום. התחתנו לפני חודש (מחר) ונקראתי בכינוי הקודם "טלי ובעלה לעתיד". אין סיפור חתונה כי לא כתבתי בזמן ועכשיו שכחתי את כל הניואנסים הקטנים. כשיגיעו התמונות, אולי אזכר. אה, ואהיה בת 25 ביום רביעי. יאללה ביי, טלי

shelycat

New member
הנה כמה הצעות.....

ההצעות הן מהספר מתנות טעימות של אייילת לטוביץ. וכמובן מזל טוב וברוכה הבאה. קרקרים של רוקפור ופרג 1 כוס קמח 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 75 גרם גבינת רוקפור, קצוצה 2 כפות פרג מלח גס 1. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.) שמים במיכל מעבד מזון את הקמח, החמאה והגבינה, ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעצבים ל"נקניק" בקוטר 4 ס"מ. שומרים במקרר כ-20 דקות, עד שהבצק מתייצב. 2. מסירים את הניילון הנצמד, ומגלגלים את ה"נקניק" בפרג. חותכים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ ומניחים על תבנית תנור במירווחים של 3 ס"מ בינהן. בוזקים מעל מעט מלח גס, ואופים כ 15 דקות,עד שהקרקרים מזהיבים קלות. מצננים בתבנית. זה להכנת 30 קרקרים, הכי טוב להכין יום מראש ומאחסנים במיכל אטום עד חמישה ימים. קרקרים בטעם פיצה שמתאימים למגוון מטבלים הכי טוב להכין יום מראש ומאחסנים במיכל אטום עד חמישה ימים. 1/2 כוס קמח 1/2 1 כוסות קמח תופח 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת 1/2 כוס זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים דק 1/4 כוס רסק עגבניות 2 כפות ריחן קצוץ(בזיליקום) 1 חלמון (הצהוב) כ-1 כף מים תבנית בגודל 27*32 ס"מ משומנת 1. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.) שמים במיכל מעבד מזון את הקמח והחמאה, ומעבדים רק עד שהחמאה "נבלעת" ומתקבלת תערובת הדומה לפירורי לחם. 2. מעבירים לקערה, ומערבבים היטב עם הגבינה, הזיתים, רסק העגבניות, הריחן, החלמון,ומספיק מים לקבלת בצק רך. מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו קלות את הבצק לקבלת בצק אחיד. 3. מחלקים את הבצק לשלושה. מניחים כל חלק ין 2 דפי נייר אפיה, ומרדדים למלבן דק בגודל התבנית. מעבירים כל מלבן לתבנית, ואופים 15 דקות, עד שחלקו העליון מזהיב. הופכים את מלבן הבצק בעדינות, ואופים כ-5 דקות. מצננים על רשת צינון, ושוברים לפיסות גדולות. קרקרים של שיבולת שועל לכ- 30 קרקרים 3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר לא לדייסה) 1 כוס קמח מלא 1/3 כוס דחוסה סוכר חום בהיר (דמררה9 מלח 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 1/4 כוס סירופ מייפל או דבש 1/3 כוס חלב 2 תבניות תנור משומנות 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.) שמים במיכל מעבד מזון את שיבולת השועל וטוחנים לאבקה. מוסיפים את הקמח, הסוכר, קורט מלח והחמאה, ומעבדים רק עד שהחמאה "נבלעת" ומתקבלת תערובת הדומה לפירורי לחם, מעבירים לקערה. 2. מחממים בסיר קטן את הדבש והחלב תוך ערבוב, בלי להביא לרתיחה. מצננים קלות. מערבבים את תערובת הדבש עם תערובת שיבולת השועל, לקבלת בצק רך. 3. מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו את הבצק קלות, לבצק אחיד. מרדדים בין 2 דפי נייר אפיה לעובי 3 מ"מ, וקרצים מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ. 4. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית, במרחק 2 ס"מ זה הזה, ודוקרים במזלג. אופים 12 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים קלות. מצננים בתבנית. גריסיני אורגנו לכ 40 מקלות שיחזיקו כשבועיים במיכל אטום, הכי טוב להכין יום מראש. 50 גרם חמאה מומסת 1 כפית שמרים יבשים או 20 גרם שמרם טריים 5 כפות שמן זית 2 כפיות סוכר 1/2 כפית מלח 1 כף אורגנו יבש 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת כ 3/4 כוס מים 1/2 2 כוסות קמח מנופה תבנית תנור משומנת 1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד (220 צ.) מערבבים בקערה גדולה את החמאה, השמרים(שמרים טריים יש להמס במעט מים לפני הערבוב) השמן,הסוכר, המלח,האורגנו, הגבינה והמים. מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה ומערבבים לבצק רך. 2. מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו את הבצק כ-10 דקות, לקבלת בצק אחיד וגמיש. מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמג, ומשהים במקום חמים כ-10 דקות. 3. מחלקים את הבצק לארבעה, וחותכים כל חלק ל-10 פיסות. מעצבים כל פיסה ל"נקניק" ארוך ודקיק, ומניחים בתבנית. 4. אופים כ-20 דקות, עד שמקלות הלחם פריכים ןזהובים. מעבירים לרשת צינון.

ג טלי

New member
וואו...תודה על ההקלדה.

נתת לי כמה רעיונות טובים . תודה.

Ronnie*

New member
לחם בירה וגבינה

מתכון פשוט ומצוין - מתוך הספר "ממטעמי החלב של נירה רוסו" 1 פחית בירה 4 כפות סוכר 2 ושני שליש כוסות קמח תופח חצי כוס גבינת צ´דר או גבינה קשה אחרת מגוררת 6 כפות חמאה נמסה 1. יוצקים את הבירה לקערה גדולה ומניחים לבועות להתנדף. מוסיפים את הסוכר. 2. מוסיפים קמח וגבינה ומערבבים לבצק גס וגבשושי. אל תמשיכו לערבב, ואל תשאפו לבצק חלק. 3. יוצקים לתבנית מאורכת משומנת היטב, ועל הבצק יוצקים את החמאה המומסת. 4. מחממים תנור ל- 190 מעלות (חום גבוה) ואופים שעה. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה. חוץ מזה, יום הולדת שמח וברוכה הבאה...

אתי@

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif היום בכוונתי להכין

לחם בירה של חנוך פרבר, רשמים בהמשך היום

ג טלי

New member
אני אמתין בסבלנות.

אגב, לי יש מתכון של דורית מהעבודה והוא מורכב מפחית בירה, חבילת קמח תופח קטנה ותוספות כיד הדמיון. במה שונה המתכון הזה משל חנוך פרבר?

אתי@

New member
יצא טעים מאוד, והנה המתכון../images/Emo26.gif

(מי זאת דורית מהעבודה? מישהי שאני מכירה?) מתכון: לחם בירה זיתים ועגבניות מיובשות של חנוך פרבר רכיבים: 3.5 כוסות קמח כפית מלח חצי כפית סודה לשתייה כפית אבקת אפייה 330 מ"ל בירה ביצה אחת טרופה רבע כוס עגבניות מיובשות בשמש, מושרות בשמן, קצוצות, עם מעט מהשמן רבע כוס זיתים שחורים מגולענים וקצוצים תבנית אינגליש קייק משומנת אופן הכנה: מחממים את התנור לחום בינוני - 180 מעלות. בקערה מערבבים קמח, מלח, סודה ואבקת אפייה. מוסיפים את הביצה, הבירה, העגבניות והזיתים. מערבבים הכל לבלילה אחידה. מעבירים לתבנית ואופים כ - 40 דקות עד שהלחם משחים ונפרד מדפנות הכלי. מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת. אוכלים טרי וחם. הערות: לחם הבירה נולד באירלנד ומצא מקום במטבחים רבים, מכיוון שהוא פתרון נהדר כשצריך לחם טרי, ומהר

הילית*

New member
נשמע יאמי יאמי

אז מה- אפשר לזרוק את אופה הלחם מהבית ?
ושאלה- איזו בירה זו- בירה לבנה רגילה ?

ג טלי

New member
תגידי לי מחר בבוקר, אם ישאר,

איך הטעם ואם לא התייבש. דורית מהעבודה - על משקל חנוך פרבר... את לא מכירה אותה, לדעתי.

למעלה