יש לי ילדה אחת מקסימה ומושלמת

יש לי ילדה אחת מקסימה ומושלמת

אבל יחד איתה הבנתי שאני לא מעונינית בכלל(!) בעוד ילדים!! א. אני יכולה לכתוב על כך בפורום שלכן? ב. אתן חושבות שזה בסדר מצידי להשאירה בת יחידה?

מאריונת

New member
היי

מצד אחד, הפורום פתוח וכל אחד יכול לכתוב ואפילו כבר יש פה את שושה, שהיא במצב שלך ומשתתפת די הרבה. מצד שני, לדעתי להיות עם ילד אחד זה לא דומה בכלל ללבחור להיות בלי ילדים. אני מסכימה שיש כמה נקודות דומות (בעיקר כל העניין של לחץ חברתי), אבל עדיין נראה לי שלא מדובר על אותו נושא בכלל. אני מבינה שלא קל לבחור ללדת רק ילד אחד ושלנשים וגברים שבחרו את זה יש הרבה על מה לדבר, ולכן נראה לי שהכי טוב אם מישהו (את אולי? מישהו אחר?) יפנה ל"תפוז" ויבקש לפתוח פורום "הורים לילדים יחידים" או משהו כזה. אני בטוחה שהוא יהיה מקסים. ולשאלה השנייה שלך - אני מכירה הרבה ילדים יחידים שיצאו דפוקים לגמרי והרבה אחרים שיצאו מדהימים. כנ"ל לגבי ילדים שיש להם אחים... קשה לייעץ בזה כי אין תשובה. בכל מקרה זה בסדר גמור אם זה מה שאת רוצה. בהצלחה...

XUXA141

New member
אז ככה..

קודם כל ברוכה הבאה. כמו שכתבה מריונת, אני במצב שלך. יש לי ילד אחד, מבחירה. הוא כבר ילד גדול, בן 14.5 והוא היה מתוכנן לחלוטין, בדיוק כמו שבצורה מתוכננת החלטנו לא להביא עוד ילדים. למה? כי לא בא לנו. כמו שלא בא לנו לחיות בקיבוץ למשל או להצטרף לכת של הארי קרישנה או לגדל לול תרנגולות. וזו סיבה מספיק טובה. אני עצמי בת יחידה ואני חושבת , בשיא הצניעות, שיצאתי לא רע בכלל, בטח שלא גרועה יותר מאנשים סביבי. במדינה שלנו, לעשות ילד אחד ולא לרצות יותר, זה "פשע" בדיוק כמו לא לרצות ילדים בכלל. כנראה שיש סף של שניים שלושה ( תלוי במין של השניים הראשונים, אם זה אותו מין אז "ברור" שצריך לנסות פעם שלישית בשביל הגיוון), ואם את לא מגיעה ל"סף" הזה אז "בטח משהו דפוק אצלך". אני כבר שמעתי את כל השכנועים האפשריים ל"למה צריך עוד ילד" החל מ"כדי שלא ישעמם לילד הראשון " ועד "כי במדינה שלנו לכי תדעי מה יכול לקרות" ( וכאן בא לי לרצוח את מי שאומר את זה..). כבר עשו מחקרים על מחקרים ולא הגיעו לשום מסקנה שאומרת שילדים שיש להם אחים מאושרים יותר או מאושרים פחות. הדבר היחיד שגילו היה שככל שיש יותר ילדים, כך ההשקעה בכל אחד מהם יורדת ( מה שהגיוני כי יש אותו זמן ואותם משאבים על יותר אנשים). הסיבה היחידה לעשות ילדים , או לעשות עוד ילדים היא רצון כנה בילדים. לא בגלל שהדודה אומרת ולא בגלל שהשכנים מדברים. השאלה האם את אישית רוצה ילדים. וקחי בחשבון שכל נימוק הוא לגיטימי, כולל נימוקים שאולי יתפסו בעיני החברה כאנוכיים ! . גם "אני לא רוצה לקום בלילה" הוא לגיטימי וזכותך המלאה , וגם "אני לא רוצה לעבור הריון" הוא גם לגיטימי! והכל בסדר גמור, את לא חייבת כלום לאף אחד, לא לסבתא, לא לשכנה ולא למאזן הדמוגרפי של מדינת ישראל.

gertrude

New member
הי מרת מיץ פטל

לדעתי ההבדל בין הבחירה בילד אחד לבין הבחירה באף אחד הוא הבדל של שמיים וארץ, של עולם ומלואו. אני לא רואה באמת את הקשר בין הורים לילד אחד ולבין לא-הורים (אני מתכוונת לקשר מהותי; כמובן שכולנו יכולות לקטר ביחד על הלחץ החברתי ועל צרות-המחשבה של החברה ועל חדירה לפרטיות, יחד עם נשים שמנות מאד, או נמוכות מאד, או מקועקעות או גרות בחווה אקולוגית כל צורה אחרת של סטייה מהנורמה). עם זאת, את כמובן מוזמנת לשפוך כאן את הלב ולהחליט לבד אם זה המקום המתאים או לא. נ.ב אני בטוחה שיש יקום שלם של דברים שאת והורים שמתלבטים או בחרו ללדת ילד אחד יכולים לדון בהם ולכן ההצעה להקים פורום משלכם נשמעת לי נהדרת.

XUXA141

New member
אני חושבת שניתן להרחיב את היריעה.

כי יש גם נשים שילדו והן מצטערות על זה, יש כאלה שמתלבטות אם להכנע ללחץ או לא, יש כאלה שילדו בגיל צעיר ואולי היום חושבות אחרת, ובעיקר, מי שילדה כבר אפילו פעם אחת, יכולה לסתור את הטענה של המסיונרים של "כשתנסי תראי שתרצי" וכאלה. נוסף לכך, גם מי שיש לה ילד אחד לא בהכרח תזדהה דווקא עם האמהות שמרשות לחמשת ה"מקסימים" שלהן להתרוצץ במסעדות ובתי מלון, ואולי דווקא תזדהה עם מי שלא ממש רוצה אותם שם או בכלל? אני חושבת שגם עם ילד אחד ( או אפילו יותר) יכולה משתתפת ( וכמובן גם משתתף) להשתלב בקטע של ניגוד לחברה הישראלית שמקדשת ילודה וכמה שיותר, ושרואה בילדים אושר תמידי ומי שלא מאושרת היא בטח דפוקה...

gertrude

New member
להרחיב את היריעה?

אני רואה הבדל גדול בין לכתוב פוסט אחד או או שלוש-מאות בפורום, להשתתף בו ולהיות חברה פעילה, אהובה ורצויה (ולשם כך את יכולה להיות עם ילד אחד או חמישה, בהריון, עם נכדים, אבא, עם ילדים מאומצים, עם חתולי מבחנה, לסבית, נערה מתבגרת, תורם ביציות, הומו ועוד ועוד) לבין לשנות את מטרת הפורום: להיות בית למי שבחרה לא להביא ילדים לעולם (גם לא אחד). אני מסכימה אתך שלכל אותן קבוצות שהזכרת יש בוודאי מה להגיד ומסכימה שהולדת ילד יחיד זה נושא מעניין וחשוב, שיש להעלות לסדר היום, ולכן הרעיון לפתוח פורום שיעסוק בזה (כמו גם פורום לאמהות שמצטערות על הבחירות שעשו) נראה לי מצוין ומועיל (ובמצבה של החברה הישראלית כיום, אני חושבת שהמון-המון פורומים קטנים לנושאים כאלו יהיו טובים בהרבה מפורום-על שירכז את כל הפעילות, בעיקר כשזה כל-כך פשוט לפתוח פורומים חדשים). אני לא בעד (ממש נגד, למעשה) להרחיב את הגדרות הפורום הזה (היחיד מסוגו בעברית) ל"נפגעי לחץ חברתי" או ל"כל מי שיש לו דעות לא מקובלות על חיי משפחה" - הפורום הזה נועד למי שלא רוצה ילדים ואנשים אחרים מוזמנים כמובן לכתוב ולהשתתף בו. כאמור, המרחק בעיני רב בין הרעיון החיובי שבהרחבת הקהילה שלנו לאנשים עם/בלי ילדים שרוצים לתרום לנושא ו/או לשתף אותנו בחייהם, לבין לשנות את המטרה שלמה קם הפורום הזה.

isola bella

New member
נשים שלא רוצות ילדים

היי היום אני בהחלט מסכימה עם מה שגרטרוד כתבה לגבי המטרה שלשמה הוקם הפורום הזה.לשמש בית לנשים כמוני שלא רוצות ילדים ואומרות את זה בפה מלא. מאז שהצטרפתי לפורום הוקל לי משמעותית לעמוד מאחורי הרגשות שלי בנוגע לילדים,ובהתאם,לחפש בן זוג כשאני נחושה לא להיכנע ללחץ חברתי אך בעיקר משפחתי-אישי לחבור לבן זוג ו'כמו כולם' לעשות ילדים כי לזאת אני מצופה כאישה.לא הבנתי למה שם הפורום אינו למשל 'אנשים שאינם רוצים ילדים' עד שנמלכתי שוב בדעתי והרצתי לעיני רוחי את הלחצים העצומים שמופעלים על נשים כאן ללדת ולממש "נשיותן"באמצעות אימהות. על גברים ,ככה אני מתרשמת, הלחצים הרבה פחות מורגשים ולו כי הם אינם מצופים לממש את "גבריותם" דוקא באמצעות אבהות. לסיכום,יש הבדל עצום בין נשים שלא רוצות ילדים,גברים שלא רוצים ילדים, הורים שאינם רוצים יותר מילד/ה אחד/ת, והורים ליותר מילד/ה אחד/ת. איזולה בלה

אתחיל מ־ב.

לדעתי ברגע שילדת את בתך, יש לך אחריות לדאוג לטובתה וטוב את עושה שאת חושבת על טובתה בבואך לתכנן את משפחתך. אני גם חושב שזה בסדר להשאירה בת יחידה. ובנוגע לכתיבה כאן בפורום- אני מסכים עם קודמותי שכתבו שטוב שיוקם פורום נוסף להורים שהחליטו שדי להם בילד אחד. ושרצוי לשמור על מטרת הפורום הזה המקורית. אולם, במקביל לזה כתיבתך כאן רצויה בעיני. וכמובן שזה תלוי בתוכן דברייך. לפורום זה מתאים יותר הנושא של אי הרצון בילדים נוספים, מאשר נושא גידול הילדה שכבר יש לך (ואני כבר מתחיל להרגיש כמו משטרת המילים
). אני חבר גם בפורום יוצאים בשאלה. מובן שאין דמיון מוחלט בין הפורומים הללו. אך גם שם עלתה שאלה דומה- הפורום ההוא הוקם לכתחילה ע"י ועבור יוצאים בשאלה מבתים חרדים ובהמשך הצטרפו גם יוצאים מבתים דתיים (לא חרדים). בכמה מקרים עלתה האפשרות לפצל את הפורום לפי קהילת מוצאם של היוצאים בשאלה. אפשרות זו לא התקבלה וכיום הפורום מונה חברים רבים מכאן ומכאן ואני רואה בזה ברכה רבה באופן כללי. לדעתי בקבוצה כמותנו שהיא קטנה מטבעה, כדאי לאפשר את הרחבת הבסיס המשותף לשם ריבוי החברים. כמובן כל עוד הדבר אינה פוגע במטרת הקבוצה. בהצלחה

תודה חמוד!../images/Emo140.gif

אך נראה לי שאני יוצאת מהפורום כי בכל זאת יש לי ילדה וזה אולי לא מתאים לאוירה הכללית בפורום זה. תודה ובהצלחה.

I s t a r

New member
את לא האמא היחידה כאן

יש כאן עוד כמה נשים שבחרו להיות אימהות וכותבות בפורום ולדעתי גם תורמות לו מאוד. תיראי,אין לי חלילה רצון להתיימר ולדעת דברים שאני לא יכולה להוכיח...אבל אני מכירה לא מעט משפחות בהם מערכת האחאים היא מקור גדול מאוד למריבות,תחרות,תיסכולים,לחצים, ציפיות ,השוואות. חושבת שההטפה לעשות עוד ילדדים נובעת בדיוק מאותו מקום אטום ושטוף מוח שקיים מאוד מאוד חזק בישראל,ההטפה לפיריון והולדה-ולא באמת מטובת הילד. ילדים יחידים שאני מכירה בד"כ מפותחים מאוד ריגשית ושיכלית ,הושקעה בהם הרבה יותר תשומת לב ואנרגיה, התחרותיות והתמידית וההשוואות הבלתי פוסקות נחסכו מהם. בקיצור, לא חושבת שתזיקי לה אם לא תביאי לה אח/ות, לדעתי-אפילו להיפך.

הי מרת מיץ פטל ../images/Emo24.gif

אני מקווה שלא הגעתי מאוחר מדי, כי יש לי כמה דברים לומר לך: א. אני דוקא כן חושבת שאת יכולה לכתוב בפורום שלנו. אבל בלי שום קשר, את יכולה גם להקים פורום נפרד. החברות בפורום לא מותנית בועדת קבלה או מבחני אומץ
החברות בפורום נקבעת רק לפי היכולת לתרום הגיגים בתחומי העניין של הפורום. למרות שהפורום נקרא "נשים שלא רוצות ילדים" תמצאי כאן גם אמהות (לילד אחד או יותר) ואפילו גברים (ונדמה לי שגם אבא אחד, לא?). בקיצור, כל מי שיש לו משהו לומר בעניין של נשים שלא רוצות ילדים ובעניין הזכות שלא להוליד מוזמן לכתוב פה (למעט גידופים, קללות ועלבונות אישיים). אם את מרגישה שיש לך מה לומר בנושאים אלה, את יותר ממוזמנת. מצד שני, נראה לי שכאמא לילדה אחת יהיו לך גם נושאים שתרצי לשוחח עליהם, שבהם לא נוכל לפתח איתך שיחה עניינית, מכיוון שאין לנו את הניסיון שיש לך. זאת הסיבה שהצענו לך להקים פורום נפרד, שיוכל לענות לך (או לפחות להתמודד איתך) על קשיים ייחודיים להורים לילד אחד שאינם רוצים עוד ילדים. ב. אני בילדותי רציתי להשאר בת יחידה, ומאד כעסתי על אמא שלי כשהביאה לעולם את אחי. גם אחרי שאחי נולד, במשך שנים רבות רציתי שהוא לא יהיה שם. אני מכירה ילדים יחידים שגדלו להיות אנשים נהדרים, לכן אני לא חושבת שהעובדה שילד הוא ילד יחיד פוגעת בו בצורה כזו או אחרת. יש יתרונות לילד יחיד, ויש גם חסרונות. הייתרונות הם שהילד נהנה מתשומת לב רבה יותר של הוריו, ממצב כלכלי טוב יותר, והוא לומד להיות עצמאי יותר. החסרונות הם שהילד פחות לומד לשתף ולחלוק, ויתכן שיהיה בודד. כדי למזער את החסרונות, צריך לשים דגש על יצירת סביבה חברתית לילד, ולחנך אותו לשיתוף וסובלנות. ברוכה הבאה

gertrude

New member
הי גאטו

כתבת "אני דוקא כן חושבת שאת יכולה לכתוב בפורום שלנו", אך נדמה לי שכל המגיבים הסכימו שנשים וגברים מכל הסוגים (כולל מרת מיץ פטל, שקיבלה הזמנות מפורשות) מוזמנים לכתוב כאן. חשוב לי להדגיש את זה.

היו כאן כמה תגובות שנשמעו מאד

לא מעודדות. היה לי חשוב להדגיש שיש כאן מקום גם להורים (אמהות ואבות).

Kalla

New member
הזכרת לי. אני בת יחידה.

בילדותי דווקא אהבתי את המצב, היום הרבה פחות. כשאני באה בטענות להוריי מדוע אני בת יחידה, הם מספרים לי שכשהייתי בת 4 או 5 ושאלו אותי אם אני רוצה שאמא תלד לי אח או אחות, אמרתי שאני מעדיפה שהיא תלד לי כלב. בני, לעומת זאת, מגיל 4 נדנד לי שהוא רוצה אח. ממש התחנן. וכשנולד האח, אמר מיד שהוא רוצה עוד אחים והרבה.

elley

New member
ואני חצי בת יחידה.

כלומר, יש לי אח אחד, אבל הוא גדול ממני ב-8 שנים, ומגיל מאד צעיר הוא ברשות עצמו. הוא גם עזב את הארץ כשהייתי בת 11 בערך. אנחנו לא ממש בקשר, ואני די לחלוטין לא מכירה אותו. ככה שהוא גדל בן יחיד, ואני גדלתי בת יחידה. לא מכירה הרבה אנשים שיש להם יחסים מדהימים עם אחיהם/אחיותיהם. איכשהו זה תמיד מתכון לצרות. שלא לדבר על זה שבגיל מבוגר יותר, תמיד רק אחד יוצא אחראי על הטיפול בהורים, ושוב יש מריבות. ואם את שואלת לדעתי? זה ממש לא חשוב. אם "יהיה לה לבד", היא יכולה למצוא חברים, ואם תקפידי שחברות שלה מוזמנות אליכם בשמחה לא נראה לי שתהיה בעיה. ומותר לך לא להרגיש אשמה על זה שאת "משאירה" אותה בת יחידה. בכל מקרה היא תנטור לך
. ועל זה סיפור: אמא שלי, כשכבר היו לה את שנינו, באה יום אחד אל אבא שלה (סבא שלי) ושאלה אותו: אתה כבר גדלת ילדים, שגדלו טפו טפו טפו די מוצלחים. יש לך איזשהו כלל אצבע, שאני יכולה להיעזר בו בגידול הילדים שלי? הוא ענה לה: כן. והכלל הוא whatever you do is wrong. אם תעשי לה אח, ההא תתעצבן שנולד רעש מציק שלוקח את אמא ואחר כך את הבובות שלה. אם לא תעשי לה אח, היא תתעצבן שהיא לבד. אז תפסיקי לחשוב מה היא תחשוב, ותתרכזי במה שנכון לך. אם תרגישי שלמה עם ההחלטה, תאמיני לי שהכל יהיה הרבה יותר קל. אם את שלמה עם ההחלטה, זה לא יכול להיות יותר בסדר מזה

../images/Emo45.gif אני מאד מזדהה על המשפט

whatever you do is wrong וזה גם מזכיר את השאלה של אמיר (נדמה לי) לגבי טעויות שעושים בגידול ילדים. זה די מתסכל, למען האמת.

magicgirl1983

New member
לאימא שלי יש משפט יותר גרוע

את כל הטעויות ההורים עושים על הילד הראשון..

ומה שההורים שלי טוענים זה

שהילד הראשון מלמד אותך איך להתמודד ם כל הבעיות האפשריות, ואז מגיע הילד השני, ואתה מגלה עולם שלם של בעיות חדשות להתמודד איתן...

למעלה