יש לי ילד בן 4.5 שאני

איליין

New member
יש לי ילד בן 4.5 שאני

מתנהגת אליו כאילו הוא תינוק, אני די שוכחת שהוא עוד מעט בן 5!!! ואולי זו הבעיה שלי ושלו, יש לו לפעמים התפרצויות זעם כאלה שאני לא יודעת מה לעשות חוץ מזה שהוא מתעורר אולי 4 פעמים בלילה לשתות או מוצץ או כל דבר אחר. החבר שלי אומר שאני צריכה להכניס טוב טוב לראש שהוא ילד גדול ועכשיו שאני חושבת על זה הוא צודק אבל מאיפה להתחיל?

אושרתת

New member
ואצלי הבעיה הפוכה,,,אני תמיד חושבת

שהיא גדולה יותר בגלל שהיא כך מתנהגת ומדברת. וכשהיא עושה דברים שילדים קטנים (בני גילה) עושים אני ישר נכנסת ללחץ,,,עד שהגיסות שלי דואגות לנער אותי קצת
לא יודעת מה להגיד לך במקרה כזה,,,,sorry

בתור התחלה זה מתחיל בלילה

כשהוא מתעורר תבהירי לי עכשיו לילה וישנים. זה לא יקרה ביום אחד ויקח זמן אבל חשוב להיות עיקבית. אבל באמת לבדוק שלילד לא מציק משהו, שאינו צמא, צריך לשירותים וכל דבר אחר ואת זה עושים לפני שנכנסים למיטה בפעם האחרונה. אין לקרוא לאמא באמצע הלילה לפיפי, מים או דברים כאלה. אצלנו מזעיקים אותנו רק אם היה חלום רע, או משהו הפחיד אותם. הם יורדים לבד לפיפי ולשתות וחוזרים מהר למיטה. בקשר להתפרצויות זעם לכל גיל יש את ההתפרצויות שלו וזה יעבור. והכי חשוב להתחיל להתנהג אליו כמו לילד גדול בהתאם לגילו.

רותי ע

New member
דברי אליו בגובה העיניים....

ותקבלי תגובה בהתאם. תנסי להיזכר איך זה היה כשהיית ילדה-אהבת שהמבוגרים דיברו אלייך כמו אחת שלא מבינה עניין? יש לי ילדון שנתיים פחות משלך ואני מדברת אליו כאילו היה ילד בוגר. "בוא תראה לי איך אתה יודע להתרחץ לבד..." כמובן שאני רוחצת אבל גם הוא. ולא חסרות לו התפרצויות זעם. וזה קשור לגיל. וצריך להבהיר שאוהבים אותו עם כל מה שהוא עושה אבל אם הוא רוצה תגובה אז רק בשקט. לגבי הלילה-אולי זה נסיון לקבל תשומת לב? אז לתת לו. אתה מתעורר ואני באה לידך. אתה יכול להרדם בהרגשה שאמא כאן בשבילך. זה מה שאני עושה כשהילדון שלי מתעורר בלילה. ויש לילות שזה קורה הרבה ויש הרבה לילות שקטים. יש תקופות כאלו ויש תקופות אחרות...

limori

New member
שלום איילין

הילד שלי גם בגיל של הילד שלך וגם לו כמו לכל ילד יש לפעמים התפרצויות זעם והזמן יעשה את שלו ויום אחד זה יעלם. עכשיו בקשר להתעוררויות בלילה - בגיל כזה אין שום סיבה שהוא התעורר... השבוע דיברנו עם פסיכולוגית ילדים ודברנו על ילדים ילדותים וילדים בוגרים והיא המליצה לתת משימות לילדים פשוט להטיל עליהם מטלות ולשבח את ההתנהגות הבוגרת שלהם. "התלבשת לבדך הבוקר נהדר אתה כבר ילד בוגר...." "הנחת את הצלחת בכיור לבדך..., צחצחת שיניים וכו... פשוט לתת לו לעשות יותר דברים לבדו ולבח אותו... תנסי אולי זה יעזור לו וגם לך להבין שהוא כבר גדול......

odeia

New member
איליין, לגבי ההתעוררויות בלילה

חייבים לבדוק שאין שום סיבה גופנית להתעוררויות שלו בלילה. אודיה גם כן בת 4.5 אבל מגיל צעיר מאוד היא כמעט לא היתה ישנה בלילה, ותמיד אמרתי שנראה לא סביר וכולם אמרו לי להפסיק להתנהג בהיסטריה כמו אמא ראשונה, והתעקשתי ואחרי בדיקות גילו אצלה דום נשימה. אם נראה לך שמשהו לא בסדר, תלכי עם זה, ותבדקי, מקסימום לשמחתך לא יימצאו כלום. לגבי ההתנהגויות - זהו גיל כזה כמו בכל גיל, שבודקים גבולות, להגיד שככה לא מתנהגים בבית, שלא נעים לך להיות בחברתו ככה וכשהוא יירגע את תחזרי לחברתו, להגיד לו ללכת להרגע בחדר ועוד כאלו דברים. להיות תקיפים ולהתמיד, למרות שנורא קשה.

למעלה