יש לי,יש לי,יש לי רעיון לקיצוץ...||

יש לי,יש לי,יש לי רעיון לקיצוץ...||

אפשר לקצץ מיליארדים בדרך פשוטה - יאסר על חברי כנסת ושרים בממשלה להעביר ולהקצות כספים לעמותות בסעיף "תמיכות" "יחודיים" בטיעון של ניגוד אינטרסים.... הדבר ידרוש אמנם שינוי בחקיקה - אך לעמותות יאסר לקבל כספים כלשהם מהמדינה וכספי ציבור! אם מלכ"ר - אז עד הסוף! נכון שהצחקתי על הבוקר? יש מקום לאופטימיות וחוש הומור?

Brendan

New member
גם לי יש.....

סוף סוף הבינו במשרד הביטחון שאין להם פתור מסכין הקיצוצים. בשלב ראשון הם החליטו לחסום מרכזיות טלפוניות של צה"ל לשיחות יוצאות עבור חברת אורנג´ וסלקום. חסימה זו תחסוך לצה"ל מליוני שקלים המשולמים לחברות אלה בגין זמן אוויר. אבל יש כבר מי שמתלונן וטוען שזה בלתי אפשרי לנהל צבא ללא יכולת התקשרות לטלפונים ניידים. הם טוענים המרכזיים הם קצינות הקישור שלא יכולות לאתר מילואימניקים ושדרנים של תחנת הרדיו גל"צ אשר לא יכולים להעלות לאויר מרואיינים שיש להם טלפון נייד. מוזר מאוד הנושא. בתקופה שאני הייתי בסדיר הסתדרנו יפה מאוד ללא הפטנט הזה - טלפון סלולרי. גם בתקופת המילואים הסתדרנו טוב מאוד בלי זה. מכאן המסקנה פשוטה: גידלנו דור צרכני ומפונק!

ברנדן-טכנולוגיה איננה פינוק!../images/Emo56.gif

מתוך ניסיון: כיום מצפים כי כל בעל תפקיד - גם אם זוטר - יהיה מחובר 24 שעות ביממה - ובד"כ - הזוטרים גם אמורים "להביא" את הנייד שלהם ועל חשבונם.... (זה קרה לי עם בתי - קצינה, וגם עכשיו עם בני - חייל בשרות סדיר...) האמת היא כמו שהיום לא תוותר על מנעמי האסלה - שפעם הייתה מותרות למעמד האצולה בלבד, או על המכונית - טלוויזיה - אנטיביוטיקה - או מטוס, כך לדעתי הסלולארים אינם מותרות או פינוק! האופן בו משתמשים בהם ומפקחים על כך - בהחלט ראוי לרענון - אך מכאן ועד חסימת המרכזות הצבאיות - גם ביחידות השדה - לדעתי זו ענישה קולקטיווית מיותרת!!! הבעיה היא ביחידות העורפיות ובמפקדות בהן אנשים חסרי אחריות מנצלים את המשאב שהועמד לרשותם שלא כראוי!!! (בתי הייתה חוזרת מכל ביקור במפקדות ובפיקודים מזועזעת מהפונקציונרים והפקודים שלהם ה"חורשים" ארוכות על הטלפונים הצהל"יים ללא רחמים למספרים סלולאריים!) אז אין צורך לשפוך את התינוק עם המים - אפשר ליהיות טיפה יותר יצירתיים ולפתור את הבעיות בצורה נקודתית. יום טוב ושקט לכולנו.

Brendan

New member
כשמדובר ב- 270 מיליון שקל לשנה*...

זה בהחלט פינוק ופינוק מאוד יקר. * הסכום 270 מיליון שקל מתייחס לסכום שהוציא צה"ל לבזק ולחברות הסלולריות, בגין שיחות לטלפון סלולרי, במהלך שנת 2001.

למעלה