יש לי כאן הכל. אבל די. אני עייף.

esp8266

New member
יש לי כאן הכל. אבל די. אני עייף.

התעייפתי. לא מהמדינה. מאורעות אישיים גרמו ללב שלי להתרסק במהלך השנים, ואני צריך ללכת עכשיו , לפחות לכמה שנים :(

אני מהנדס ומעצב, בן 32, ניהלתי כאן חברה טכנולוגית, ובישראל אני יכול לבחור די בקלות באיזו חברת הייטק אני רוצה לעבוד. בארה״ב הסיפור קצת אחר, הייתי בשיחות עם אפל שלא הבשילו, ועברתי על כל סוגי הויזה.

אני דובר אנגלית ויש לי הון לחיות ללא משכורת מספר שנים, הזיקה והתרבות שלי לארה״ב כלכך חזקה והלב שלי מרגיש כבר כמה שנים שהמקום שלי פשוט שם.

לאחרונה התחלתי לעבוד על טכנולוגיה שאמורה להבשיל לחברה, אבל אני רוצה לעזוב כמה שיותר מהר ולכן האופציה לויזת חברה נראית לי ארוכה מדי.

מה הצעד/ויזה הכי נכון עבורי בהנחה ופחות חשוב לי גרין קארד אלא יותר קבלת אישור מחייה/עבודה מהיר למספר שנים ?

כיועץ בכיר ? כפרילנס? כאיש עסקים? למצוא קונה לטכנולוגיה? ללמוד עוד תואר ? למצוא חברה שאני ״מייעץ״ לה ?

תודה וסליחה על העצב .

ilanvag

New member
מחשבות ראשוניות:

מתוך מה שאתה כותב, יש לי תחושת בטן די חזקה שאתה מבין ושולט היטב בסוגי הוויזות, כך שאין לנו ממש מה לחדש אותך.
&nbsp
בגדול, יש ארבע אפשרויות:
1. לעבור לארה"ב בתור תייר, לתקופה של 6 חודשים (לא קל לקבל הארכה, ללא הצדקה נוספת). זה לא מה שאתה מחפש.
2. דרך ויזת עבודה כלשהי. נראה שניסית, ושזה לא כל כך ריאלי כרגע.
3. להתקבל לתואר נוסף בארה"ב. לא כתבת אילו תארים יש לך, כך שאני לא יודע אם ועד כמה זה רלבנטי. בכל אופן, קח בחשבון שזהו תהליך של חודשים לא מעטים רק בשביל להתקבל ללימודים, ושנת הלימודים הקרובה כבר אבודה - כך שאני לא רואה אותך עובר בשנה הקרובה; אולי לספטמבר 2018, אם תתחיל לעבוד על זה עכשיו.
4. הרקע שלך ואיך שאתה מתאר את עצמך נשמעים מעניין. אם יש לך ניסיון מוצלח בהקמת חברות (חברה רצינית, שהצליחה - לא חברה של 2-3 אנשים), אולי יש אפשרות לגרין קארד עצמאי, ללא ספונסר. אמנם אפשרות קלושה, אבל ייתכן ושווה בדיקה (תסתכל על extrairdinary ability GC, אם עדיין לא עשית זאת, ויש לי תחושת בטן שאתה מכיר גם את האופציה הזו). אבל גם במקרה הזה, בהנחה ואתה עומד בתנאים, מדובר על הליך של כשנה, פלוס מינוס.
&nbsp
בקיצור, אין שום פתרון שאני רואה כרגע בשביל שתוכל לעבור לארה"ב לכמה שנים, ובטח שלא פתרון מהיר (כל פתרון שהוא ייקח לפחות שנה, במקרה הטוב).
&nbsp
אולי יבוא מישהו אחר עם רעיון שלא חשבתי עליו.

boneguy

New member
אותנו לא צריך לשכנע

מעסיק אמריקאי - כן.

על הטייטלים ששאלת לגביהם יצריכו הוצאת ויזה מה שאומר שעד אוקטובר 2018 לא תגיע לפה, גם אם מחר מישהו רוצה אותך.

אפשרויות נוספות:
אם אתה תותח עם קבלות, שכנע אותם להוציא לך ויזת O. אם יש ממש קבלות מרשימות תוציא גרין קארד עצמאית (חפש NIW).
מצד שני, אמרת שכבר חקרת את נושא הויזות, אז אולי אין פה חדשות.

הלאה, אם אתה רווק - הסיכוי הכי מהיר שלך - מצא כלה או חתן אמריקאי

ואם יש לך המון כסף לשים בצד, ברר לגבי ויזת משקיע - כמה מאות אלפי דולרים (חצי מיליון ומעלה) אמור לסדר לך גרין קארד בארה"ב.

בהצלחה

esp8266

New member
תודה ..

התואר - אני מהנדס תוכנה וחומרה מאוניברסיטה בארץ .
בדקתי לגבי תארים מתקדמים בעיצוב באונ' קליפורניה, זו אפשרות, אבל מגבילה.

לגבי ויזת extraordinary ability הבנתי באופן כללי שזה ממש לא לכיוון של מישהו כמותי אלא לספורטאי/זמר/סלב/זוכה נובל. בישראל אני נחשב אחד כזה בחוג ההייטק, אבל בארה״ב אתה שום דבר כי יש מספיק כמוך. מתברר.

יש לי אפשרות פתיחת חברה אמריקאית מהארץ (אפשרות אקסקלוסיבית לעשות את זה מכאן ולקבל את כל האישורים הדרושים ולדווח למערכת המס שם) ואז למכור ללקוחות שם את המוצר תחת חברה אמריקאית, השאלה - לאיזה איזור חוקי אני נכנס כאן ? יש לי חברה בארה״ב ולקוחות בארה״ב - אני זכאי להקים חברה ולגור שם? חייב להעסיק אמריקאי אחד או שיש יוצאי דופן ?

zuki3

New member
לא

בעלות על חברה אמריקאית לא נותן לך שום זכויות,
כל בעל מחשב עם אינטרנט ו200 דולר יכול לפתוח חברה אמריקאית.
רק העובדה הזו לא נותנת לך כלום, לא זכאות לעבוד בארצות הברית ולא לגור.
אם תשקיע בחברה מעל מיליון דולר ותעסיק 10 עובדים תוכל לבקש גרין קארד,
אם תשקיע בחברה 200 אלף דולר, תעסיק לפחות 3 עובדים אמריקאים ויש לך אזרחות נוספת לישראל תוכל לקבל ויזת עבודה E2, ואם תחכה עד סוף השנה כנראה גם ישראלים יוכלו לקבל את הויזה.

Boston Guy

New member
יש המון פתגמים באנגלית שאפשר לצטט בנושא

אבל אני אתאפק.
מכיוון שההודעה שלך רוויה ברגשות וקשה להבין ממנה מה בעצם המצב שבו אתה נמצא, אני אשאל כמה שאלות מנחות, שהתשובה על כל אחת מהן אמורה להיות מספר או תשובת כן \ לא פשוטה.
מספרים הם דבר אמפירי, שמאפשר לראות מעבר למסך האמוציונאלי.

1. האם יש פטנטים שרשומים על שמך אצל רשם הפטנטים בישראל או בארה"ב. ואם כן, כמה?
2. האם יש מאמרים מקצועיים שאתה כתבת ופורסמו בעיתונות המקצועית - ואם כן כמה?
3. האם יש מאמרים שנכתבו עליך בעיתונות (המקצועית או הכללית)? ואם כן - כמה?
4. האם יש לך כרגע ויזת תייר לארה"ב - ועד מתי היא תקפה?
5. (אם התשובה ל 4 היא "לא") - כמה חדשים עברו מאז שקיבלת את תלוש המשכורת האחרון שלך?

למעלה